F The Ledge - FilmBoy The Ledge - FilmBoy
  • Latest News

    The Ledge

    Θρησκόληπτοι!
    My favorite sinners (όπως θα’λεγε κι ο αγαπημένος μου Al στο Devil’s Advocate).

    Έχετε παρατηρήσει ότι αυτή τη χρονιά έχουμε πολλούς βαθιά θρησκευόμενους χαρακτήρες που ‘αναγκάζονται’ να αμαρτήσουν, πολλές φορές με βάναυσο τρόπο που θα ζήλευε και ο Jigsaw;

    Ένα τέτοιο φιλμ είναι και το The Ledge, που έκανε την εμφάνισή του στο φετινό Sundance και μάλιστα ήταν υποψήφιο για καλύτερη Δραματική ταινία.

    Δραματική;
    Ναι, το The Ledge του Matthew Chapman δεν έχει καμία σχέση με το Red State του Kevin Smith.

    Δεν έχει splatter σκηνές, ούτε βασανιστήρια, ούτε κλεισμένους ‘άπιστους’ σε κλουβιά, αλλά έχει την ίδια θεματική, εκπέμπει τον ίδιο φανατισμό στο Θεό και έχει ...



    ...έναν χαρακτήρα που είναι πρόθυμος να σκοτώσει την αγαπημένη του και κανα δυο ακόμα, όταν καταλάβει ότι εκείνη παρεκκλίνει από τον δρόμο Του.

    Ο ξανθός Βρετανός Charlie Hunman υποδύεται τον Gavin, έναν διευθυντή ξενοδοχείου που γίνεται στενός φίλος με ένα βαθύτατα θρησκευόμενο ζευγάρι που μένει δίπλα του, τον Joe (Patrick Wilson, Insidious) και τη Shana (Liv Tyler, Super).

    Στην αρχή της ταινίας όμως, ο Gavin είναι ένας μυστήριος τύπος που στέκεται στο περβάζι ενός 20όροφου κτιρίου και απειλεί να πέσει μόλις μεσημεριάσει.
    …Αλλιώς, κάποιος άλλος θα πεθάνει. 


    Ένας αστυνομικός (Terence Howard) φτάνει εκεί για να ακούσει την ιστορία του Gavin και, αυτό που ακολουθεί είναι ένα τεράστιο flashback προσπαθώντας να μας εξηγήσει πώς ο Gavin έφτασε σε αυτό το σημείο.

    Φυσικά, όλα ξεκινούν με την ερωτική έλξη του Gavin με τη Shana, γεγονός που εξωθεί στα άκρα τον θρησκόληπτο Joe και τον κάνει να ξεσπάσει σε αυτόν και τη γυναίκα του.

    Όλα τα θρησκευτικά θέματα θίγονται διεξοδικά στο The Ledge, αλλά έχω την εντύπωση ότι ηθικά ξεκινά λάθος αφού όλα αρχίζουν με απιστία.

    Τέλος πάντων, θα το δω και θα σας πω.

    Πάντως, το The Ledge έχει κακές κριτικές στο σύνολο τους και, αν και φέρεται να στοίχισε $10 εκατομμύρια (!) προβλήθηκε μόνο σε 2 αίθουσες στις 8 Ιουλίου και αποσύρθηκε αμέσως.

    Ίσως είναι μία από τις ελάχιστες κακές επιλογές της IFC Films.



    The Ledge trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Ledge Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top