F Horror review: ATM, Rabies (Kalevet), Wolf Town, From Beyond (1986) - FilmBoy Horror review: ATM, Rabies (Kalevet), Wolf Town, From Beyond (1986) - FilmBoy
  • Latest News

    Horror review: ATM, Rabies (Kalevet), Wolf Town, From Beyond (1986)

    Τώρα που τα επεισόδια του Horror Trailer Park απέκτησαν καθημερινή 'εκπομπή' στο νέο μέλος του FilmBoy Network, το FilmBoy ξεκίνησε μια νέα στήλη από την οποία θα βλέπουμε κάθε Τετάρτη τα τέσσερα σπουδαιότερα review/preview ταινιών τρόμου, όπως παρουσιάστηκαν στο Horrorant.

     
    ATM review 

    Η μόδα των κλειστοφοβικών θρίλερ που θέλει τους πρωταγωνιστές παγιδευμένους σε περιορισμένων δυνατοτήτων χώρους, δεν είναι κάτι καινούριο στο Hollywood.

    Το φαινόμενο όμως άρχισε να γίνεται συχνότερο και πιο έντονο ύστερα από το αρκετά επιτυχημένο Phone Booth του Joel Schumacher, δέκα χρόνια πριν.

    Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί αν δεν είχε προηγηθεί το αριστουργηματικό Cube του Ευρωπαίου Vincenzo Natali ,η ταινία του οποίου έβαλε ουσιαστικά τις βάσεις γι’ αυτό που ακολούθησε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.


    Rabies (Kalevet) review 

    Να και κάτι που δεν βλέπουμε κάθε μέρα: μια slasher ταινία τρόμου από το Ισραήλ και μια ταινία τρόμου, όπου η ιστορία έχει εξίσου, αν όχι μεγαλύτερο ενδιαφέρον, από το ίδιο το slasher.

    Το κινηματογραφικό ντεμπούτο των Aharon Keshales και Navot Papushado με τίτλο Rabies φαίνεται να είναι η πρώτη ταινία τρόμου που γυρίζεται στο Ισραήλ ever, και ασχολείται με την ικανότητα του ανθρώπου για το κακό και τη βία που υποβόσκει μέσα στους περισσότερους από εμας, και η οποία μπορεί να αυξηθεί, σχεδόν χωρίς πρόκληση, και να μας οδηγήσει στο να διαπράξουμε τρομακτικές και φρικτές πράξεις.

    Μερικές φορές δεν αρκεί η καλή πρόθεση και η μεγάλη προσπάθεια για να βγει ένα καλό αποτέλεσμα ή έστω κάτι που να είναι άξιο λόγου (και θέασης).

    Κάποιος John Rebel έκανε δύο ταινίες πριν δυο χρόνια, χωρίς να έχει κάνει τίποτε άλλο κινηματογραφικό (τουλάχιστον credited) και χωρίς να έτοιμάζει κάτι καινούργιο - μία από αυτές τις ταινίες ήταν το Wolf Town, το οποίο βρήκε τελικά το δρόμο για τα ράφια της Αμερικής τον Φλεβάρη του 2012.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.


    Revival 80's: From Beyond (1986) 

    Το δίδυμο Stuart Gordon και Brian Yuzna  υπήρξε ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για τις ταινίες τρόμου της δεκαετίας του '80 και χωρίς αμφιβολία ήταν ένας από τους λόγους που σε έκαναν να τρέξεις στο κοντινότερο videoclub .

    Οι δύο δημιουργοί  βασιζόμενοι στη μακρόχρονη φιλία τους και φυσικά στο κοινό τους ενδιαφέρον για το χώρο του φανταστικού, επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν τη μεταξύ τους  χημεία με σκοπό να φέρουν έναν αέρα ανανέωσης στο είδος, τη στιγμή μάλιστα που τα πράγματα έδειχναν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Horror review: ATM, Rabies (Kalevet), Wolf Town, From Beyond (1986) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top