F Μεθυσμένο Ημερολόγιο - The Rum Diary - FilmBoy Μεθυσμένο Ημερολόγιο - The Rum Diary - FilmBoy
  • Latest News

    Μεθυσμένο Ημερολόγιο - The Rum Diary

    Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τον συγγραφέα Hunter S.Thompson, είναι ιδιαίτερα σκόπιμο να γνωρίζετε ότι αυτός και ο Johnny Depp έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό.

    Και οι δύο είναι γνωστοί για την ιδιαίτερα έντονη (και περίεργη) εργασιακή δεοντολογία τους.

    Ο Depp έχει στο βιογραφικό του μερικούς από τους πιο εκκεντρικούς και περίπλοκους χαρακτήρες στο Hollywood, ενώ ο Thompson πιστώνεται ως ο ιδρυτής της ‘Gonzo’ δημοσιογραφίας – μια προσέγγιση που εμφανίστηκε το 1970 σε ένα άρθρο του, όπου η αντικειμενικότητα πάει περίπατο και ο δημοσιογράφος ασχολείται άμεσα με την είδηση, πολλές φορές ενεργώντας και επηρεάζοντας καταστάσεις, για να βρει τη γενική ‘αλήθεια’.

    Δε σας έπεισα;
    Μήπως το γεγονός ότι το Fear and Loathing in Las Vegas με πρωταγωνιστή τον Johnny Depp θεωρείται η καλύτερη κινηματογραφική μεταφορά βιβλίου του Hunter S.Thompson, σας κάθεται καλύτερα;


    Από το trailer κιόλας άλλωστε, οι ομοιότητες του The Rum Diary με το ψυχεδελικό φιλμ του Terri Gilliam είναι εμφανείς.

    Ακολουθεί έναν αποκαρδιωμένο δημοσιογράφο και συγγραφέα, τον Jack Kemp (Depp, Pirates of the Caribbean: On Strange Tides) ο οποίος έρχεται στο Πουέρτο Ρίκο του 1960 για να αναλάβει μια θέση εργασίας σε μια ετοιμοθάνατη εφημερίδα, αλλά ο πραγματικός του στόχος είναι να πιει όσο μπορεί περισσότερο και να δουλεύει όσο μπορεί λιγότερο.

    Γίνεται φίλος με έναν συνάδελφο δημοσιογράφο, τον Sala (Michael Rispoli, The Last Godfather) αλλά τα πράγματα θα τον οδηγήσουν αλλού.


    Ο συντάκτης του (Richard Jenkins, Friends With Benefits) τον θέλει για να αναζωογονήσει την εφημερίδα, ο άπληστος και ανήθικος real estate Sanderson (Aaron Eckhart, Battle: Los Angeles) για να τον χρησιμοποιήσει προκειμένου να βάλει ο ίδιος στο χέρι ένα νησί και η φίλη του Sanderson (Amber Heard, The Ward) τον θέλει για παιχνιδάκι στα χέρια της.

    Μαζί τους ο Giovanni Ribisi (Avatar), ο Amaury Nolasco (Armored), ο Marshall Bell (Puncture) και άλλοι.

    Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Bruce Robinson - σε σενάριο δικό του – του οποίου η προηγούμενη δουλειά ήταν εκείνο το καλούτσικο θριλεράκι του 1992 με την Uma Thurman και τον Andy Garcia που λεγόταν Jennifer 8.

    Το The Rum Diary ήταν δύσκολο να ‘πουληθεί’ στο κοινό.
    Οι οπαδοί του βιβλίου λένε ότι αποτυγχάνει να συλλάβει μερικές από τις πιο βαθιές ιδέες που παρουσιάζονται εκεί, ενώ το ενήλικο κοινό των αιθουσών μάλλον έμεινε  ανικανοποίητο – γι’αυτό και οι μισές κριτικές είναι κακές.

    Το trailer δεν με κάνει να νιώθω καλύτερα, αφού μόνο στο τέλος γέλασα κάπως.
    Έκανε πρεμιέρα στην Αμερική στις 28 Οκτωβρίου 2011 ενώ στην Ελλάδα θα το δούμε την 1η Μαρτίου 2012.


    The Rum Diary trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Μεθυσμένο Ημερολόγιο - The Rum Diary Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top