F The Last Godfather - FilmBoy The Last Godfather - FilmBoy
  • Latest News

    The Last Godfather

    Γυρισμένο στην Αμερική και στην αγγλική γλώσσα, το The Last Godfather είναι μια ταινία σκηνοθετημένη και γραμμένη από τον Νοτιοκορεάτη σταρ Shim Hyung-rae (διάσημο funny man της χώρας του) που όμως ακολούθησε ακριβώς αντίθετη πορεία από αυτή που ήλπιζε, στο box office.

    Ξεκίνησε να προβάλλεται σε 58 αίθουσες (αριθμός ικανοποιητικός για indie) αλλά την επόμενη εβδομάδα μόνο 20 την κράτησαν για να μείνει μόνο 1 την 3η εβδομάδα προβολής της.

    Αν μη τι άλλο, το The Last Godfather δεν θα τον κάνει τον νέο Jackie Chan.

    O Young-goo (ο ίδιος ο Shim Hyung-rae) είναι ο γιος του αφεντικού της Μαφίας, του Don Carini (Harvey Keitel), ζει στη Κορέα σε ένα ορφανοτροφείο και είναι πολύ ηλίθιος ...στα όρια του καθυστερημένου.

    Μια μέρα όμως έρχεται στην Αμερική και ο πατέρας του αποφασίζει για κάποιο λόγο να το κάνει διάδοχο του στη κορυφή της ελίτ της μαφίας.

    Για αυτό το λόγο εκπαιδεύεται ...


    ...από τον Tony V (Michael Rispoli, Kick-Ass), για να μπορέσει κάποτε να διαδεχθεί τον πατέρα του.

    Εντελώς τυχαία, σώζει τη μοναχοκόρη του αφεντικού της αντίπαλης φαμίλιας, τη Nancy (Jocelin Donahue, The House of the Devil) αλλά ένας προδότης (Jason Mewes, ο χαζούλης με τα ...μεγάλα προσόντα στο πολύ καλό Zack and Miri Make a Porno) την απαγάγει και κατηγορεί τον Young-goo για να ξεκινήσει ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των οικογενειών.

    Οι κριτικές βρίσκονται με το σταγονόμετρο - σημάδι ότι κανείς δεν είδε τη ταινία στις αίθουσες – αλλά αυτές που βρήκα είναι απογοητευτικές και ουσιαστικά επιβεβαιώνουν αυτό που θα υποπτευτήκατε βλέποντας το trailer. 


    Ότι δηλαδή προσπαθεί να μας κάνει να γελάσουμε βλέποντας τον Shim Hyung-rae να σκοντάφτει σε τενεκέδες, να του πέφτει το όπλο και να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερες χαζομαρούλες μπορεί. 

    Κάτι μεταξύ Τρίο Στούτζες και Benny Hill, αλλά φυσικά στο πολύ πιο αποτυχημένο του.

    Ευτυχώς ο Hyung-rae κρατάει τουλάχιστον το σενάριο στα βασικά - δυο οικογένειες τσακώνονται με όπλα – και πήρε ηθοποιούς που μπορούν να πουν και μια ατάκα της προκοπής, με αποκορύφωμα τον Harvey Keitel (ο οποίος έκανε τον δύσκολο στο Little Fockers όταν είδε ότι δεν έχει 2η σκηνή και είπε ναι σε αυτό!).

    Το The Last Godfather προβλήθηκε στην Αμερική την 1η Απριλίου με αμελητέες εισπράξεις αλλά το budget του ($13 εκατομμύρια!) το κάλυψε από τις αίθουσες της Ν.Κορεας, κάνοντας εκεί ούτε λίγο ούτε πολύ $16 εκατομμύρια εισπράξεις!


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Last Godfather Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top