F Horrorant Weekly: The Thing, Who Can Kill a Child?, Creature, Braindead - FilmBoy Horrorant Weekly: The Thing, Who Can Kill a Child?, Creature, Braindead - FilmBoy
  • Latest News

    Horrorant Weekly: The Thing, Who Can Kill a Child?, Creature, Braindead

    Τώρα που τα επεισόδια του Horror Trailer Park απέκτησαν καθημερινή 'εκπομπή' στο νέο μέλος του FilmBoy Network, το FilmBoy ξεκίνησε μια νέα στήλη από την οποία θα βλέπουμε κάθε Τετάρτη τα τέσσερα σπουδαιότερα review/preview ταινιών τρόμου, όπως παρουσιάστηκαν στο Horrorant.


    The Thing (2011) review 

    Η Ανταρκτική είναι σπουδαίο σκηνικό για ταινία τρόμου.

    Βρίσκεσαι στη πιο απομακρυσμένη, έρημη και θανάσιμη γωνιά του πλανήτη, όπου ο καιρός μπορεί να αλλάξει στη στιγμή και να παγώσεις κυριολεκτικά χωρίς να το καταλάβεις - γενικά, αν κάτι πάει στραβά εκεί κάτω, τη πάτησες.

    Πολύ θα'θελα όλο αυτό το σκηνικό να μου θυμίζει το βιβλίο 'At The Mountains of Madness' του H.P. Lovecraft, αντιθέτως μου θυμίζει το πιο πρόσφατο Whiteout με την Kate Beckinsale, ζωντανή απόδειξη ότι ακόμα και σε αυτό το φοβερό σκηνικό μπορείς να κάνεις μια κακή ταινία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.


    Who Can Kill A Child? (1976) 

    Αν νομίζατε ότι ο ισπανικος κινηματογράφος τρόμου ξεκίνησε με το REC και το The Orphanage τότε μάλλον δε γνωρίζετε πως οι Ισπανοί δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο είδος από τη δεκαετία του '60 και έχουν να επιδείξουν αρκετά μικρά, ίσως ξεχασμένα αλλά σίγουρα ιδιαίτερα  κινηματογραφικά horror διαμάντια, που αξίζουν μιας δεύτερης ευκαιρίας.

    Ένα τέτοιο είναι και το Who Can Kill A Child? του Narciso Ibanez Serrador το οποίο έρχεται απο τη δεκαετία του '70 και συγκεκριμένα από το 1976 όπου και πρωτοπροβλήθηκε.


    Ούτε το Rec, ούτε το Rec 2, ούτε το Troll Hunter, ούτε το Let the Right One In, ούτε το Rare Exports, ούτε το Tucker & Dale vs. Evil, ούτε καν το Attack the Block δεν προβλήθηκε σε μεγάλη διανομή στην Αμερική (απλώς κάποια από αυτά βρήκαν το δρόμο για κανα δυο αίθουσες και τέλος).

    Το Creature όμως του Fred Andrews προβλήθηκε σε 1.507 αίθουσες (ναι, κινηματογραφικές!).


    Braindead (Dead Alive) (1992) 

    Ο Βασιλιάς του gore ήταν κάποτε ο Peter Jackson.

    Και μπορεί το σκηνοθετικό του ντεμπούτο να έγινε το 1987 με το Bad Taste, ο ίδιος κάποτε όμως είχε πει: 'Θα επιστρέψω στο είδος όταν κάποιος κάνει μια ταινία με περισσότερο gore από το Braindead!'

    Λοιπόν, είμαστε σχεδόν στο 2012, 20 χρόνια από τη κυκλοφορία του και ο Peter Jackson δεν έχει επιστρέψει.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Horrorant Weekly: The Thing, Who Can Kill a Child?, Creature, Braindead Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top