F Rare Exports: A Christmas Tale - FilmBoy Rare Exports: A Christmas Tale - FilmBoy
  • Latest News

    Rare Exports: A Christmas Tale

    Ο Αη Βασίλης δεν είναι αυτός που νομίζετε.

    Μας έχουν παραμυθιάσει δεκαετίες τώρα ότι είναι ένας καλοκάγαθος χοντρούλης που ζει για να ευχαριστεί τα παιδιά ολόκληρου του κόσμου και οι πραγματικές του ρίζες έχουν περάσει στο περιθώριο.

    Οι ανασκαφές της παγωμένης φυλακής του όμως από έναν πλούσιο επιχειρηματία θα υπενθυμίσει σε όλους μας το σκοτεινό ποιόν του ...ερυθρόλευκου Αη Βασίλη!

    Η μήπως είναι τυχαίο και αυτό;

    Ο Φιλανδός σκηνοθέτης Jalmari Helander έχει κάνει μια σειρά από short films με τίτλο Rare Exports προσφέροντας ένα Black Christmas παραμύθι που θα έκανε τον Joe Dante – τον σκηνοθέτη που ξεκίνησε να ...ενοχοποιεί τη γιορτή των Χριστουγέννων με τα Gremlins - υπερήφανο.

    Κάτι μου λέει ότι ο Helander σύντομα θα βρεθεί στο Hollywood, όπως έγινε με τον σκηνοθέτη του φοβερού περσινού Dead Snow (που ανακαλύψαμε πρώτοι εδώ στο FilmBoy αν θυμάστε) Tommy Wirkola ο οποίος ήδη φτιάχνει το Hansel and Gretel: Witch Hunters με παραγωγούς τον Will Ferell και Adam McKay.

    Άσε που βλέπω ήδη τους αδελφούς Weinstein να ...




    ...ετοιμάζουν remake τούτου.

    Ειπωμένο από την οπτική ενός παιδιού που βλέπει ότι, όχι μόνο υπάρχει Αη Βασίλης αλλά και ότι μια ομάδα ερευνητών είναι έτοιμη να τον βγάλει στην επιφάνεια κάνοντας σεισμολογικές έρευνες σε ένα βουνό, το Rare Exports είναι ένα μείγμα μαύρου χιούμορ και περιπέτειας γαρνιρισμένο με κάποια bloody τρομάγματα. 


    Βλέπετε, ο Αη Βασίλης είναι τελικά πιο σκληρός και τρομαχτικός από αυτόν στο μπουκάλι της Coca-Cola, ένα κτήνος που θα πιάσει τα άτακτα παιδιά και θα τους μαυρίσει στο ξύλο ...με την απόλυτα κυριολεκτική έννοια.

    Και κάποιες φορές τα τρώει κιόλας!

    Μια ιστορία Χριστουγέννων για αυτούς που μισούν τις ιστορίες Χριστουγέννων, η εκδίκηση των Σκρουτζ όλου του κόσμου, η δικαίωση των παιδιών που δεν πήραν ποτέ τους ένα δώρο από τον ...ερυθρόλευκο Άγιο, όπως και να το πείτε το Rare Exports είναι η μόνη ελπίδα στα horror της χρονιάς που πέρασε.

    Και αν στα FilmBoy Awards δεν τυχαίνει μεγάλης αναγνώρισης, έχετε ακόμα καιρό να αποκαταστήσετε τα πράγματα.

    Με πολύ καλές κριτικές στο σύνολο τους και εξαιρετική αποδοχή στο φεστιβάλ του Toronto, το Rare Exports βρήκε εύκολα διανομή στις αμερικάνικες αίθουσες στις 3 Δεκεμβρίου 2010, συντηρώντας τη παράδοση του νέου κύματος του Scandinavian Horror.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Rare Exports: A Christmas Tale Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top