F Real Steel - FilmBoy Real Steel - FilmBoy
  • Latest News

    Real Steel

    Η αναφορά στα γιγαντιαία ρομπότ που μάχονται σε αγώνες μέχρι θανάτου θα θυμίσει ξεκάθαρα τα Transformers του Michael Bay, στη πραγματικότητα όμως το Real Steel είναι μια διαφορετική ταινία.

    Όχι για μεγαλύτερο κοινό βέβαια, είμαι σίγουρος ότι αν είσαι 10 χρονών θα ανυπομονείς να το δεις.

    Βασισμένο στο διήγημα του Richard Matheson του 1956, το Real Steel δεν είναι μόνο ένα action adventure για τεράστια πολεμοχαρή ρομπότ, αλλά και μια οικεία ιστορία για έναν αποξενωμένο πατέρα και το γιο του.

    Ο Charlie Kenton (Hugh Jackman, X-Men: First Class) είναι ένας ξεπεσμένος προπονητής ρομπότ-πυγμάχων, ο οποίος περιφέρεται σαν την άδικη κατάρα τζογάροντας, μέχρι που τον ειδοποιούν ότι η μητέρα του γιου του Max (Dakota Goyo, Thor) πέθανε.

    Η θεία του Max (Hope Davis, The Family Tree) και ο αραβωνιαστικός της (James Redhorn, A Little Help) θέλουν να αναλάβουν αυτοί την κηδεμονία του και πληρώνουν τον απελπισμένο για χρήματα πατέρα $100.000...


    Ωστόσο, έχουν προγραμματίσει ένα ταξίδι στην Ευρώπη που δεν θέλουν να ακυρώσουν, έτσι ο Charlie θα μείνει ένα διάστημα με τον γιο του και θα αναπτύξει μια στενότατη σχέση.

    Παίζουν ακόμη η Evangeline Lilly (The Hurt Locker), ο Anthony Mackie (The Adjustment Bureau), ο Kevin Durand (I Am Number Four), η Olga Fonda (Crazy, Stupid, Love) και άλλοι.



    Ο σκηνοθέτης Shawn Levy περίμενε πολλά από την απεικόνιση ενός κοντινού μέλλοντος όπου η ανθρώπινη πυγμαχία έχει υποχωρήσει για χάρη του WRB (World Boxing Robot) αλλά και στον επίσης βίαιο και σκιερό κόσμο των υπογείων παράνομων πυγμαχικών αγώνων.

    Κάποιοι θα νιώθουν εξαντλημένοι από το δράμα του φινάλε, άλλοι θα είναι ενθουσιασμένοι να δουν τί θα συμβεί στους Kentons στο πολύ πιθανό sequel.

    Περιέργως, φαίνεται να πετυχαίνει πολλούς από τους στόχους του, παρά τα κάποια μειονεκτήματα του όπως η μεγάλη διάρκεια (127 λεπτά).

    Το Real Steel έχει περισσότερες καλές κριτικές από κακές (!) και στο άνοιγμα του στην Αμερική στις 7 Οκτωβρίου έκανε πάνω από $27 εκατομμύρια, ενώ μέχρι σήμερα έχει μαζέψει $83!

    Στην Ελλάδα θα το δούμε από την 1η Δεκέμβρη.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Real Steel Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top