F The Family Tree - FilmBoy The Family Tree - FilmBoy
  • Latest News

    The Family Tree

    Η χρονική περίοδος που τραβάει μια επιτυχημένη ταινία τα υπόλοιπα αντίστοιχα φιλμ που προσπαθούν να πάρουν λίγη από τη λάμψη της, δεν είναι και πολύ μεγάλη.

    Στη περίπτωση όμως του αριστουργηματικού American Beauty, αυτή η περίοδος έχει τελειώσει πολλά χρόνια τώρα.

    Με τούτο στο μυαλό, το νέο φιλμ δυσλειτουργικής προαστειακής οικογένειας The Family Tree της Vivi Friedman έρχεται μάλλον σε λάθος timing.

    Θα μου πείτε, ...τόσα χρόνια, που το θυμήθηκες το American Beauty;
    Και γιατί μια ταινία με αυτή τη θεματική δε θα πρέπει να γίνει την εποχή αυτή;

    Η απάντηση έρχεται από τις κριτικές πολλών εντύπων που συμφωνούν τουλάχιστον σε δυο πράγματα.
    Πρώτον ότι το The Family Tree δεν είναι μια καλή ταινία και δεύτερον, ότι πρόκειται για μια καρικατούρα της ταινίας του Sam Mendes...


    Ας γνωρίσουμε τους Burnetts, την πρώτη οικογένεια που την απολύει ο ψυχολόγος της!

    Η μαμά Bunnie (Hope Davis) διοργανώνει φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για να συγκεντρώσει χρήματα για ανίατες ασθένεις αλλά μισεί την οικογένεια της και πιθανώς όλο το κόσμο, και έχει ερωτικές σχέσεις με τον μαύρο μεσήλικα επιστάτη (Chi McBride).

    Ο μπαμπάς Jack (Dermot Mulroney, Abduction) είναι ένας loser της μεσαίας τάξης και αντιπαθητικός μέσα στη δυσαρέσκεια του για τη ζωή και τη μιζέρια του.

    Η κόρη Kelly (Britt Robertson, Scream 4) είναι στη καρδιά της εφηβείας και φοράει στενά ρούχα, καπνίζει και τα έχει με έναν punk.

    Ο γιος Eric (Max Thieriot, Chloe) είναι ένας θρήσκος με μανία στα όπλα, που τιμωρεί όποιον ενεργεί με μη-Χριστιανικό τρόπο.

    Σωστά, η οικογένεια Burnett δεν είναι καθόλου ευτυχισμένη, αλλά θα γίνει. 


    Ένα αστείο ατύχημα αφήνει τη μαμά Bunnie με αμνησία και τη φέρνει διανοητικά στην εποχή που παντρέυτηκε με τον Jack, την εποχή που ήταν μια καλή σύζυγος.

    Μαγειρεύει, καθαρίζει, φοράει όμορφα ρούχα και νοιάζεται για τους ανθρώπους.

    Είναι μια καλύτερη Bunnie και ως αποτέλεσμα όλη η οικογένεια είναι τελικά πιο καλά - λες και έφταιγε εκείνη που όλοι ήταν μουρτζούφληδες.

    Τη ταινία συμπληρώνει κι ένα αξιόλογο cast, με τους Christina Hendricks (I Don't Know How She Does It!), Gabrielle Anwar, Rachael Leigh Cook, Selma Blair, Madeline Zima (The Collector), Jane Seymour (Love, Wedding, Marriage) και Keith Carradine (Cowboys & Aliens).

    Το The Family Tree δεν έχει καθόλου καλές κριτικές και προβλήθηκε σε λίγες αίθουσες στις 26 Αυγούστου.



    The Family Tree trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Family Tree Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top