F Flypaper - FilmBoy Flypaper - FilmBoy
  • Latest News

    Flypaper

    Η συμβουλή μου στους νεότερους ‘wannabe οτιδήποτε’ είναι αυτή: Ό,τι σκουπιδάκι γράψετε, τραγουδήσετε, φτιάξετε ή οτιδήποτε τελοσπάντων είναι αυτό με το οποίο ασχολείστε, μην το πετάξετε.

    Όταν γίνετε μεγάλοι και διάσημοι και όταν περνάει ο λόγος σας, μπορείτε να το επαναφέρετε στο προσκήνιο, ανεξάρτητα πόσο κακό είναι.

    Κάτι τέτοιο σκέφτηκαν οι Scott Moore και Jon Lucas όταν πριν από 12 χρόνια έγραφαν το σενάριο του Flypaper και δεν το πέταξαν.

    Μόλις έγιναν το must hire δίδυμο σε σεναριογράφους μετά την mega επιτυχία τους The Hangover, είπαν να γυρίσουν το Flypaper ταινία …φαντάζομαι όταν είσαι studio και έρθουν οι σεναριογράφοι του Hangover να σου πουν ότι έχουν σενάριο για μια καινούργια κωμωδία, ανοίγεις πόρτες, πόδια και πορτοφόλι.

    Στη περίπτωση αυτή βέβαια ...



    ...το πορτοφόλι είναι πολύ μικρό, γι’αυτό και το Flypaper είναι μια indie comedy που δεν πήρε χαμπάρι κανένας και όχι ένα big budget all star κωμωδία.

    Ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να σου τύχει όταν πάς στη τράπεζα και πέσεις πάνω σε ληστεία;
    Να πέσεις πάνω σε δύο διαφορετικούς ληστές την ίδια στιγμή και να είναι και μπούφοι.

    Η Kaitlin (Ashley Judd, Tooth Fairy) είναι μια ταμίας σε τράπεζα που τελειώνει τη βάρδια της κι ετοιμάζεται να κλείσει ταμείο, όταν ο εκκεντρικός κορτάκιας πελάτης Tripp (Patrick Dempsey, Transformers: Dark of the Moon) έρχεται τελευταία στιγμή για να χαλάσει $100 σε κέρματα.

    Μετά από λίγα λεπτά καταλήγουν σκυμμένοι κάτω από το γκισέ να προσπαθούν να προφυλαχθούν από διασταυρούμενα πυρά ληστών που σουλατσάρουν μέσα στη τράπεζα. 


    Το καλό είναι ότι οι συμμορίες είναι δύο.
    Από τη μία έχουμε τρεις hi-tech ληστές (Mekhi Phifer, Matt Ryan, John Ventimiglia) που προσπαθούν με σχέδιο να ανοίξουν το super safe θησαυροφυλάκιο.

    Από την άλλη έχουμε δύο ‘ψιλικατζήδες’ χαμηλού επιπέδου (Tim Blake Nelson από το Leaves of Grass και  Pruitt Taylor Vince από το Drive Angry) που βρήκαν την ώρα να ληστέψουν άγαρμπα το ATM.

    Και τα δυο σχέδια πάνε στραβά για λόγους που εμπλέκεται ο Tripp για να φανεί τελικά ότι όλα αυτά μπορεί και να μην είναι εντελώς κακή τύχη αλλά ένα σχέδιο οργανωμένο εκ των έσω.

    Παίζουν ακόμη η Octavia Spencer (The Help), ο Jeffrey Tambor (Lucky) και άλλοι.

    Σκηνοθετεί ο Rob Minkoff που έκανε το The Lion King και πολλά άλλα animation.

    To Flypaper προβλήθηκε στο φετινό Sundance όπου πήρε κακές κριτικές και σε λίγες αίθουσες της Αμερικής στις 19 Αυγούστου.



    Flypaper trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Flypaper Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top