F Ο Stephen King γράφει τη συνέχεια του The Shining! - FilmBoy Ο Stephen King γράφει τη συνέχεια του The Shining! - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Stephen King γράφει τη συνέχεια του The Shining!

    Γράφει ο Κώστας Τσώκος.

    Το 2009 είχαμε πληροφορηθεί για την πρόθεση του Stephen King να γράψει μια συνέχεια στο The Shining, μια απ'τις πιο κλασικές και καθιερωμένες του ιστορίες.

    Υποθέταμε πως θα υπάρξει και αντίστοιχη κινηματογραφική συνέχεια για την θρυλική ταινία του 1980, με τον τρελαμένο Jack Nicholson, αλλά προς το παρόν ό,τι δηλώσεις έχουν γίνει αφορούν το βιβλίο και μόνο.

    Το μυθιστόρημα θα φέρει τον τίτλο 'Dr Sleep', με το επίσημο site του King ήδη να αναρτεί δηλώσεις και τον ίδιο να διαβάζει αποσπάσματα.

    Αρχικά λοιπόν το site μάς επιβεβαίωσε ότι o King δουλέυει πάνω σε αυτό και μάλιστα ...



    ...ότι χρειάστηκαν να πάρουν και άδεια για να βιντεοσκοπήσουν μια εμφάνιση του συγγραφέα στο George Mason University.

    Αυτά που αρχικά ξέραμε μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν ότι ο συναισθηματικά σημαδεμένος Danny Torrance με τις ψυχικές του ικανότητες, έχει πλέον μεγαλώσει και είναι 40 χρονών
    Τον πετυχαίνουμε μάλιστα σε ένα άσυλο για ασθενείς, που βρίσκονται σε τελικό στάδιο ασθένειας, στα βόρεια της Νέας Υόρκης.

    Αλλά η πραγματική του δουλειά είναι να ασχολείται με τους ετοιμοθάνατους, βοηθώντας τους με τις μυστηριώδεις δυνάμεις του να τα βγάλουν πέρα καθώς περνάνε στον άλλο κόσμο.

    Ο ίδιος ο King τι παραπάνω είχε να δηλώσει και να αποκαλύψει για όλα αυτά στην εκδήλωση;



    "Αυτή είναι μια ιδέα που είχα στο μυαλό μου για κάποιο διάστημα.
    Το μυθιστόρημα 'The Shining' το είχα γράψει στα 70's και πάντα αναρωτιόμουν τι να απέγινε όταν μεγάλωσε ο μικρός Danny Torrance.
    Έτσι, σιγά σιγά άρχισε η ιστορία να παίρνει σχήμα στο μυαλό μου.

    Το βιβλίο δεν έχει τελειώσει ακόμη, αλλά σίγουρα θα λέγεται 'Dr Sleep'.
    Kαι αυτό μας πηγαίνει πίσω στο εξής: ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να σκεφτείτε;

    Ήξερα ότι υπήρχαν κακοί άνθρωποι σε αυτή την ιστορία που ήταν σαν βρυκόλακες, μόνο που δεν ρουφούσαν αίμα αλλά ψυχική ενέργεια από ειδικούς ανθρώπους όπως ο Danny Torrance.

    Και συνειδητοποίησα ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να λέγονται The Tribe και ότι γενικά ταξιδεύουν πολύ.
    Η αρχηγός τους είναι μια γυναίκα με το όνομα Rose και μάλιστα όλοι θα έχουν κάπως πειρατικά ονόματα, μιας και κατά κάποιο τρόπο η ζωή που διάγουν είναι σαν αυτή των πειρατών."


    Αυτά από τον Stephen King και παρότι νέα για την ταινία δεν είχαμε ακριβώς, υποθέτω ότι σίγουρα θα ακολουθήσει μια κινηματογραφική μεταφορά.
     
    Παραπάνω λεπτομέρειες απ'το βιβλίο δεν έχουν αποκαλυφθεί μιας και ο King φάνηκε απλά να θέλει να μας εισάγει πολύ γενικά στα κύρια τεκταινόμενα.

    Το σίγουρο είναι ότι θα θελήσει να αναλάβει ο ίδιος την ταινία αν τα καταφέρει, μιας και η μεταφορά του Kubrick στο The Shining μπορεί να έμεινε θρυλική αλλά ο ίδιος ο King ήταν πάντα εκ διαμέτρου αντίθετος, γι'αυτό και το 1997 γύρισε την δική του εκδοχή σε μίνι σειρά.

    Για να δούμε.
    Μετά και την επαναπροβολή πριν λίγο διάστημα της uncut εκδοχής του The Shining στην Νέα Υόρκη, έχει αρχίσει πάλι να γίνεται επίκαιρο το διαχρονικό ..."come out come out wherever you are".
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Stephen King γράφει τη συνέχεια του The Shining! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top