F Οι Τρεις Σωματοφύλακες - The Three Musketeers 3D - FilmBoy Οι Τρεις Σωματοφύλακες - The Three Musketeers 3D - FilmBoy
  • Latest News

    Οι Τρεις Σωματοφύλακες - The Three Musketeers 3D

    Μιλάμε για την 20η - τουλάχιστον - μεταφορά του best seller του 1844 του Αλέξανδρου Δουμά στον κινηματογράφο και φυσικά δεν συγκαταλέγεται στα remake (στο IMDB αναφέρεται λανθασμένα ως κάτι σαν sequel του The Three Musketeers του 1948!).

    Η φετινή version του Paul W.S.Anderson είναι το ακριβότερο φιλμ από όλα τα άλλα και έχει την ταμπέλα της πρώτης 3D έκδοσης του βιβλίου.

    Με ένα ...Pirates of the Caribbean στυλ, η ταινία μπολιάζει εκείνα τα στοιχεία (του Πειρατή ντε...) με τις κλασικές ξιφομαχίες στις αρχές του 18ου αιώνα.

    Γερμανο-γαλλο-βρετανική συμπαραγωγή εποχής, που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Γερμανία, από τον σκηνοθέτη φουτουριστικών και fantasy ταινιών σαν τα Resident Evil και με έναν Αμερικανό πρωταγωνιστή (Logan Lerman, Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief) και ευρωπαίκό το υπόλοιπο cast.

    Ξέρω τί σκέφτεστε ...


    ...ή τουλάχιστον ελπίζω να σκέφτεστε το ίδιο με εμένα:  
    Για ποιο λόγο έγινε;

    Τα καλά νέα είναι ...ότι, ενώ στις αρχές του 2011 γνωρίζαμε ότι θα είχαμε δύο εκδόσεις του The Three Musketeers την ίδια χρονιά - η Warner Bros. ετοίμαζε τη δική της version υπό τον Doug Liman - τελικά το σχέδιο αυτό ευτυχώς αναβλήθηκε επ' αόριστον όταν ο Liman το παράτησε.


    Αλλά κι αυτό το ένα, πολύ αμφιβάλω αν θα σταθεί με αξιώσεις στα ταμεία (στην Αμερική θα βγει στις 21 Οκτωβρίου).

    Πέρα του ότι η ιστορία πια δε προκαλεί ενδιαφέρον σε κανέναν πια, νομίζω ότι ο κόσμος έχει τη καλή συνήθεια να απορρίπτει υπερβολές που δεν μπορούν να σταθούν με τίποτα (βλ. Cowboys & Aliens).

    Ειδικά εδω, ...έχουμε παπάδες:
    Εναέριες CGI γαλέρες σε 3D, ένοπλες Κυρίες εποχής που κρύβουν high tech εξοπλισμό στους κορσέδες τους σαν άλλες Sport Bill-ες και πολλά άλλα τέτοια.

    Για το cast τα είπαμε.
    Ένας Αμερικανός (Lerman) στο ρόλο του D'Artagnan και από εκεί και πέρα η Milla Jovovich (Resident Evil: Afterlife) είναι η Μυλαίδη De Winter (...), ο Ray Stevenson (Thor) ως Πόρθος, ο Matthew Macfadyen (Robin Hood) ως Άθος, ο Luke Evans (Blitz) ως Άραμις, η Juno Temple (Kaboom) ως Βασίλισσα Άννα, ο Orlando Bloom (Sympathy for Delicious) ως Δούκας του Μπάκιγχαμ και ο Christoph Waltz ως Cardinal Richelieu.

    Καλά, μην ανοίγετε βιβλία τώρα, πολλοι από τους χαρακτήρες δεν υπάρχουν καν στο βιβλίο και μη ξεχνάτε ότι μιλάμε για μια πολύ ελεύθερη μεταφορά της ιστορίας. 

    Στην Ελλάδα θα το δούμε στις 6 Οκτωβρίου. 


    The Three Musketeers trailer 2 by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι Τρεις Σωματοφύλακες - The Three Musketeers 3D Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top