F Tο Riddick 3 λέγεται Dead Man Stalking και φυσικά ο Vin Diesel θα είναι εκεί - FilmBoy Tο Riddick 3 λέγεται Dead Man Stalking και φυσικά ο Vin Diesel θα είναι εκεί - FilmBoy
  • Latest News

    Tο Riddick 3 λέγεται Dead Man Stalking και φυσικά ο Vin Diesel θα είναι εκεί

    Γράφει ο Bustart.

    Το Chronicles of Riddick 3 ή επισήμως πλέον Dead Man Stalking ήταν από τις «απώλειες»  της ενασχόλησης μου με το “HEROES”. 
    Κάποιο θέμα έπρεπε να μείνει πίσω για να τα προλάβω όλα και ο κλήρος έπεσε στο Riddick 3

    Όχι ότι σνομπάρω την ταινία. 
    Αντιθέτως λατρεύω το franchise και με έπιασε ο συνήθης ενθουσιασμός μου να γράψω για τα πάντα!

    Και για την πορεία του καινούργιου, 2ου κατά σειρά, sequel αλλά και για τις προηγούμενες 2 ταινίες, του φοβερού Pitch Black του 2000 που ξεκίνησε το franchise και έκανε γνωστό τον Vin Diesel και της 1ης συνέχειας της σειράς, του «αδικημένου» (το πιάσατε το υπονοούμενο έτσι; Αναμένετε σχετικό αφιέρωμα) Chronicles of Riddick, το 2004.

     
    Θα κάνουμε λοιπόν την αρχή σήμερα με το Dead Man Stalking, καθώς είχαμε καινούργιες πληροφορίες το τελευταίο τριήμερο, κι ελπίζω σύντομα να ετοιμάσουμε ένα Filmboy αφιέρωμα στο franchise.

     
    To Dead Man Stalking που άργησε πάρα πολύ να πάρει το πράσινο φως τόσο από την εταιρεία παραγωγής, όσο και από τους ίδιους τους δημιουργούς του, τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη David Twohy και τον ίδιο τον Vin Diesel​, λόγω της εισπρακτικής αποτυχίας του «πολύπλοκου αλλά Dune» Chronicles of Riddick, θα είναι μια επιστροφή στις «ρίζες» του franchise. 


    Oπότε τέρμα όλες αυτές οι φυλές και οι κόσμοι που είδαμε στο 1ο sequel. 
    Η ταινία θα διαδραματίζεται, όπως και στο Pitch Black σε ένα απομονωμένο πλανήτη, με μόνους κατοίκους κάτι πλάσματα που δεν τα λες και κατοικίδια! 

    Και εννοείται πως ο Riddick παραμένει ο νούμερα ένα καταζητούμενος στο γαλαξία, οπότε οι ανίκανοι κυνηγοί επικηρυγμένων θα προσπαθήσουν να τον πιάσουν για ακόμα μια φορά!
      
    Η ταινία να σημειώσουμε – και ευτυχώς - δεν αποτελεί reboot ή stand alone, που είναι της μόδας τελευταία στο Hollywood. 

    Θα ακολουθεί σεναριακά το τέλος της 2ης ταινίας, όπου αν θυμάστε (όσοι την έχετε δει φυσικά) ο Riddick, νικώντας τον άρχοντα των Necromongers πήρε ο ίδιος (χωρίς φυσικά να τον ενδιαφέρει) τον τίτλο του “Seventh Lord Marshal”.
     
    Μάλιστα προχθές ο Vin Diesel, μέσω του facebook, αποκάλυψε πως η ταινία πάει καρφί για R-rated, που σημαίνει πιθανότατα περισσότερη βία και πολύ αίμα, κάτι που έλειψε από το  Chronicles


    Για σεξ, που συνήθως είναι ένας από τους λόγους για R-rating, λιγάκι δύσκολο να βρει γυναίκα εκεί που τριγυρνά ο Riddick! 

    Άλλωστε το καλό το «πράγμα» έδωσε τη ζωή της για να τον βοηθήσει στο τέλος της προηγούμενης ταινίας. 
    Τελικά και οι επικηρυγμένοι έχουν ψυχή!
     
    Αυτά είναι μέχρι τώρα τα επίσημα που ξέρουμε για το στόρι της ταινίας. 

    To Moviehole (και όχι μόνο) το προχωράει ακόμα περισσότερο, αποκαλύπτοντας αρκετές για την ώρα πάντα, λεπτομέρειες.
     
    Αν αληθεύουν αυτά που γράφει το προαναφερθέν site, θα δούμε τον Riddick παγιδευμένο στον ερημωμένο πλανήτη που αναφέραμε πριν, περικυκλωμένο από τα «τερατάκια» που ζουν σε αυτόν. 


    Και με τη χρήση flashback (που δεν αναφέρει πως κολλάνε στην εξέλιξη της ταινία) θα μάθουμε πως ο Riddick βρέθηκε, για μια ακόμα φορά, σε δύσκολη θέση. 

    Συγκεκριμένα, ο χαρακτήρας του Vaako (Karl Urban​) που γνωρίσαμε στη 2η ταινία, εμφανίζεται πάλι, σε έναν πιο μικρό ρόλο όμως. 
    Θα προσπαθήσει(;) να βοηθήσει τον Riddick να γυρίσει στον πλανήτη από όπου κατάγεται, τον Furya με αντάλλαγμα την αρχηγία των Necromongers. 

    Κάτι φυσικά δεν θα πάει καλά, αλλιώς δεν θα είχαμε 3η ταινία, και ο Diesel θα βρεθεί εγκαταλειμμένος στον άγνωστο πλανήτη, με τους κυνηγούς επικηρυγμένων να του έχουν γίνει στενός κορσές, μαζί φυσικά με τα απαίσια πλάσματα-δαίμονες που κατοικούν στον πλανήτη. 

    Ανάμεσα όμως στους κυνηγούς βρίσκεται και κάποιος, που κανείς πραγματικά δεν περιμένει να τον δει, ο οποίος είναι και το σημείο κλειδί με το οποίο δένει και κλείνει επικά αυτή η τριλογία. 
     
    Τα παραπάνω είναι από ένα σενάριο, που υποτίθεται πως είναι το αυθεντικό του Dead Man Stalking, το οποίο έχει κυκλοφορήσει βέβαια εδώ και αρκετό καιρό στο internet. 


    Το ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια διάψευση από τη Universal και τους David Twohy και Vin Diesel, δίνει ελπίδες πως ίσως και να είναι και original.
     

    Πάντως ακούγονται αρκετά ενδιαφέρον όλα τα παραπάνω και σε συνδυασμό με το R-rating ίσως δούμε μια ταινία καλύτερη κι από το Pitch Black

    Τα $60 εκατομμύρια που θα έχει budget νομίζω φτάνουν και περισσεύουν για ένα καλό, σκοτεινό και βίαιο b-movie ski-fi, αρκεί να γίνει σωστά. 
    Εδώ ο Whedon έκανε το υπέρτατο Serenity με 40 μύρια!
     
    Τέλος, ο Riddick, πάλι μέσω facebook, ευχαρίστησε την Universal που υποστήριξε την καινούργια ταινία, αν και θα έχει R-rating, και ενημέρωσε πως η παραγωγή θα ξεκινήσει από τον Καναδά, όπου κι ένα μεγάλο κομμάτι της ταινίας θα γυριστεί.


    Επίσης έδωσε στη κυκλοφορία και μια πρώτη concept art εικόνα από το φιλμ (βλ. επάνω).
     
    Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ημερομηνία εξόδου, αλλά το πιο πιθανό είναι να πάει για τέλη 2012 με αρχές 2013.

     
    ΥΓ. Τσώκο, υπόσχομαι πως θα έχω έτοιμο σύντομα το post με το Chronicles of Riddick  για τις «Ταινίες Που Αδικήθηκαν».
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Tο Riddick 3 λέγεται Dead Man Stalking και φυσικά ο Vin Diesel θα είναι εκεί Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top