F Ο Josh Brolin είναι ο νέος Oh Dae-su στο Oldboy του Spike Lee - FilmBoy Ο Josh Brolin είναι ο νέος Oh Dae-su στο Oldboy του Spike Lee - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Josh Brolin είναι ο νέος Oh Dae-su στο Oldboy του Spike Lee

    Γράφει ο Κώστας Τσώκος.

    Θυμάστε γύρω στα μέσα Ιουλίου που γράφαμε για τον Josh Brolin;
    Και ότι είναι ο επικρατέστερος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο remake του Oldboy;

    Αφού λοιπόν μας το βούηξαν όλα τα site ανά την υφήλιο, ήρθε η επιβεβαίωση.
    Ο Brolin θα είναι ο πρωταγωνιστής σε ένα ακόμα αχρείαστο remake της - εδώ και καιρό - φτωχής σε ιδέες βιομηχανίας του Hollywood.

    Σε σκηνοθεσία Spike Lee, η υπόθεση όπως ξέρουμε θα αφορά έναν πατέρα μέσης ηλικίας τον οποίο απαγάγουν και κρατούν αιχμάλωτο για 15 ολόκληρα χρόνια, χωρίς καμία εξήγηση και καμία επαφή με τον έξω κόσμο, ώσπου μια μέρα βρίσκει τον τρόπο να αποδράσει και αρχίζει να ψάχνει σε ανώτερα και κατώτερα κλιμάκια, τον υπεύθυνο για να τον εκδικηθεί.

    Και διερωτώμαι τώρα εγώ:...



    Μια ταινία που έμεινε κλασική ακριβώς για την ξεχωριστή ατμόσφαιρα που έχουν οι μη αμερικανικές - mainstream - ταινίες, γιατί πρέπει ΚΑΙ αυτήν να την δούμε αμερικανοποιημένη;

    Μας αναγκάζετε με αυτά τα remakes να λέμε και μεις μια ζωή τα ίδια και τα ίδια καντήλια, για τα φτωχά μυαλά του Hollywood.

    Η επιλογή του Brolin ήταν λέει όνειρο ζωής για τον Lee, οπότε λέτε να δούμε και τον μέχρι πρότινος φημολογούμενο πρωταγωνιστή Christian Bale σε κανέναν ρόλο;
    Του κακού ας πούμε;

    Το σενάριο πάντως θα γραφτεί από τον Mark Protosevich.
    Στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται ως πρώτη δουλειά το θρίλερ The Cell του 2000 με την J-Lo (τι ποια J-Lo;) συν ότι υπήρξε συν-σεναριογράφος στο Thor και είχε κάνει τις προσαρμογές στα Poseidon και I Αm Legend.

    Μένει να δούμε αν μπορούν ένας blockbuster σεναριογράφος και ένας καλός σκηνοθέτης (που έχει όμως καιρό να κάνει πραγματικά ΚΑΛΗ ταινία), να μεταφέρουν την σκληρότητα του υπερβίαιου original.

    Λένε ότι θα βασιστούν ΚΑΙ στην νοτιοκορεάτικη ταινία, παίρνοντας ως πηγή ΚΑΙ το manga στο οποίο είχε βασιστεί.
    Άρα πανε για ξεκάθαρο re-envision. 


    Και αν είναι έτσι θα έχουν μπόλικο υλικό καθώς το manga που γράφτηκε απ'τον Garon Tsuchiya σε σχέδιο Nobuaki Minegishi μεταξύ 96-98, έχει κυκλοφορήσει 8(!) volumes παρακαλώ!

    Δεν την κόβουμε μέσα στο 2012 πάντως.
    Και αυτό γιατί ο Brolin μόλις τελείωσε τα γυρίσματα του Men In Black 3 και ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στο The Gangster Squad, τη νέα ταινία του Ruben Fleischer (Zombieland) με μαφιόζους στα 40's και 50's.

    Και μη ξεχνάμε το Labor Day του Jason Reitman (Up in The Air, Juno).

    To Deadline έγραψε ότι τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο του ερχόμενου έτους, oπότε αν και το Imdb έχει ως ημερομηνία προβολής το 2012, πιθανότατα θα βγει μέσα στο 2013.

    Αν σκεφτούμε ότι ο συμπρωταγωνιστής του Brolin στο Men in Black 3, Will Smith ήταν κατά τις φήμες καιρό υποψήφιος για το Oldboy, τότε τα χειρότερα τα έχουμε ήδη αποφύγει.

    Αλλά όσο καλός ηθοποιός και αν είναι ο Josh, την αυθεντική βρωμιά του πρώτου φιλμ και της ερμηνείας του Choi Min-Sik (θυμηθείτε και το αριστουργηματικό I Saw The Devil)  δύσκολα μπορεί να τη φτάσει.
    Οι αμερικανοί άλλωστε είναι οπαδοί των πιο καλολουστραρισμένων ...Experiment και δύσκολα μπορούν να μεταφέρουν στο πανί μια δόση βίαιης αυθεντικότητας.

    Με τον Christian Bale τι λέτε να γίνει;
    Και συμφωνείτε με αυτήν την επιλογή;

    Keep Brolin or keep ...fallin'?
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Josh Brolin είναι ο νέος Oh Dae-su στο Oldboy του Spike Lee Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top