F Salvation Boulevard - FilmBoy Salvation Boulevard - FilmBoy
  • Latest News

    Salvation Boulevard

    Στο preview του The Ledge έγραφα ότι οι θρησκόληπτοι είναι ένα θέμα που έχει πληθύνει στη θεματική του Hollywood, ειδικά φέτος.

    Ξέχασα να πω ότι η θρησκεία είναι επίσης ένα θέμα το οποίο μπορείς να σατιρίσεις σχετικά εύκολα.
    Όχι πάντα επιτυχημένα, αλλά εύκολα.

    Αυτή η σάτιρα επιχειρείται στο Salvation Boulevard του George Ratliff, στο οποίο δεσπόζει μία εκκλησία-επιχείρηση κι ένας celebrity παπάς που εκμεταλλεύονται τον παραλογισμό της σύγχρονης πίστης προς όφελός τους.

    Στη προσπάθεια αυτή υπάρχει και ένα πολύ καλό cast.

    Ο Dan Day (Pierce Brosnan, Remember Me) είναι ένας χαρισματικός πάστορας και ο επικεφαλής ενός τεράστιου αναγεννημένου Χριστιανικού κινήματος.


    Ο πάστορας έχει στη διάθεση του όλους τους τοπικούς άρχοντες και βρίσκεται κοντά σε μια σημαντική αγοροπωλησία γης για μια ελεγχόμενη χριστιανική κοινότητα.

    Οι μόνοι που αντιδρούν είναι κάποιοι μεμονωμένοι ντόπιοι και ο άθεος καθηγητής Dr. Paul Blaylock (Ed Harris, The Way Back) ο οποίος τον εμπαίζει ανοιχτά και τον προκαλεί σε μια σειρά από συζητήσεις.

    Σε μια κατ’ιδίαν συνάντηση, ο πάστορας πυροβολεί κατά λάθος τον καθηγητή με ένα όπλο-αντίκα του καθηγητή και προσπαθεί να κατηγορήσει έναν κακομοίρη υποστηρικτή του (Greg Kinnear, The Last Song) που είναι παντρεμένος με τη Gwen (Jennifer Connelly, The Dilemma) η οποία πιστεύει ότι ο πάστορας είναι κάτι σαν τον νέο Μεσσία! 


    Παίζουν ακόμη ο Jim Gaffigan (It’s Kind of a Funny Story) στο ρόλο του δεξιού χεριού του παπά, η Marisa Tomei (The Lincoln Lawyer) στο ρόλο μιας χίπισσας, η μικρή Isabelle Fuhrman (Orphan) και ο Ciaran Hinds (ο Dumbledore στο Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2).

    Όπως και το The Ledge, το Salvation Boulevard έπαιξε κι αυτό στο Sundance φέτος, έχει κι αυτό κακές κριτικές συνολικά αλλά πήγε ελαφρώς καλύτερα στις λίγες αίθουσες που προβλήθηκε, ξεκινώντας στις 15 Ιουλίου.

    Με πολύ καλύτερο και ισχυρότερο (προφανώς και ακριβότερο) cast, στοίχισε ~$5 εκατομμύρια (και όχι τα 10 του The Ledge) και ίσως γι’αυτό να προτιμήθηκε από περισσότερους θεατές.

    Ή ίσως απλά γιατί είναι κωμωδία.



    Salvation Boulevard trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Salvation Boulevard Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top