F Έφυγε από τη ζωή ο Bubba Smith 'Hightower' του Police Academy! - FilmBoy Έφυγε από τη ζωή ο Bubba Smith 'Hightower' του Police Academy! - FilmBoy
  • Latest News

    Έφυγε από τη ζωή ο Bubba Smith 'Hightower' του Police Academy!

    Γράφει ο Κωνσταντίνος Τσώκος.

    Ο σιωπηλός μουστακαλής και σωματαράς αλλά καταβάθος αγαθός γίγαντας που σήκωνε αμάξια μόνο με το μικρό του δαχτυλάκι και μία βολή του από μπάλα του φούτμπολ ήταν ικανή να σε στείλει στο άπειρο, δυστυχώς δεν είναι πια κοντά μας.

    Με λύπη πληροφορήθηκαμε πριν λίγες μέρες για τον θάνατο από φυσικά αίτια του Bubba Smith γνωστού και ως Hightower απ'το Police Academy.

     
    Ήταν ακόμη 66 χρονών οπότε πιστεύουμε ότι είχε περιθώριο τουλάχιστον καμιά δεκαριά χρόνια ακόμη.
    Και τελικά ήταν για πολλούς, περισσότερα από ένας απλός πρωταγωνιστής σε χαζοκωμωδίες των 80's.

    Γεννημένος την 28/2/1945 ως Charles Aaron Smith στο Orange του Texas, μεγάλωσε στο Beaumont από μητέρα δασκάλα και πατέρα προπονητή.

     
    Ξεκίνησε ...



    ...ως παίκτης του φούτμπολ στο Μίσιγκαν με τις ιαχές "Kill Bubba Kill" να τον ακολουθούν και να γίνονται ακόμα και μπλουζάκι, καταλήγοντας αργότερα επαγγελματίας πρωταθλητής του NFL.
    Θεωρήθηκε μάλιστα απ'τους θρυλικούς της εποχής του.

    Σταματώντας το 1976 σε ηλικία 31 ετών, αποφάσισε και συνέχισε την καριέρα του στο χώρο της βιομηχανίας που έμελε να τον κάνει και διάσημο.
    Αρχικά έκανε κάποιες μικρές εμφανίσεις σε σειρές όπως "Good Times","Charlie's Angels" και "Taxi".

    Η δημοφιλία του όμως ανέβηκε κατακόρυφα στις αρχές των 80's όταν και πρωταγωνίστησε σε μια σειρά διαφημιστικών της μπύρας Miller Lite, μαζί με τους πρώην πρωταθλητές του NFL, Dick Butkus και John Madden.

     
    Σε ένα από αυτά τον βλέπουμε σε μια πρώιμη 'Hightower' νύξη, όπου προς το τέλος λέει για το πόσο εύκολα ανοίγει η μπύρα ...ξεριζώνοντας το μισό κουτάκι με το χέρι του!

    Ύστερα μαζί με τον Butkus και τον Dana Carvey (απ'το Wayne's World) έπαιξαν στο τηλεοπτικό spin off της ταινίας Blue Thunder.

     
    Η καριέρα του όμως απογειώθηκε όταν πρωταγωνίστησε ως Moses Hightower στο Police Academy και στα 5 απ'τα 6 sequel του.
    Έπαιξε επίσης και στην αντίστοιχη σειρά, που κράτησε για λίγο. 


    Προσωπικά τον θυμάμαι και σε έναν μικρό ρόλο στην παρωδία Η Σιωπή των Αχαμνών (The Silence of The Hams) με τον Billy Zane, όπου μεταξύ άλλων σατιρίζονταν και τα Ψυχώ, Βασικό Ένστικτο και άλλα.

    Τελευταίες του εμφανίσεις ήταν στις σειρές Married with Children, Family Matters, Sabrina the Teenage Witch και στο περσινό ανεξάρτητο horror "Blood River".

    Ο συναίτερος στις ...μπατσικές φάρσες Mahoney (Steve Guttenberg) δήλωσε:

    "Ο Bubba ήταν φίλος μου και η γενναιοδωρία του ξεπερνούσε κατά πολύ το φυσικό παρουσιαστικό του.
    Το μόνο που μπορούσε να συγκριθεί με τα κατορθώματα του στο γήπεδο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο ήταν το πόσο νοιάζονταν για τους φίλους και την οικογένεια του."

    Εμείς πάλι θα τον θυμόμαστε για το ήρεμο παρουσιαστικό του την ώρα που άλλαζε τα φώτα στους πάντες, κάτι που επανέλαβε και στην υπόλοιπη καριέρα του και κατά κάποιο τρόπο θύμιζε τον εαυτό του.

    Ελπίζουμε όπου και αν είσαι, να εξακολουθείς να τους αφήνεις όλους κάγκελο με την ψύχραιμη οργή σου.
    Και μεις θα σε θυμόμαστε πάντα τα πρωινά των σαββατοκύριακων, να σηκώνεις αμάξια, να περνάς μέσα από τοίχους και να σώζεις τον κακιασμένο Captain Harris από κροκόδειλους!

    Respect και R.I.P. όπου κι αν είσαι.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Έφυγε από τη ζωή ο Bubba Smith 'Hightower' του Police Academy! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top