F Κόναν ο Βάρβαρος - Conan the Barbarian - FilmBoy Κόναν ο Βάρβαρος - Conan the Barbarian - FilmBoy
  • Latest News

    Κόναν ο Βάρβαρος - Conan the Barbarian

    Την τελευταία φορά που η Liongate προσπάθησε να αναβιώσει ένα ξεχασμένο 80's brand, το The Expendables, η εισπρακτική επιτυχία ήταν μεγάλη και ανέλπιστη (άνοιξε με $35 εκατομύρια).

    Με το Conan the Barbarian θα επιχειρήσει να επαναλάβει την επιτυχία αυτή,  αλλά ούτε all star cast διαθέτει, ούτε της ίδιας διαφημιστικής καμπάνιας έτυχε (το Expendables είχε 23 poster και δε ξέρω κι εγώ πόσα trailer) – και δε συζητώ για τον ανταγωνισμό, καθώς την ίδια μέρα στην Αμερική βγαίνουν το Spy Kids 4 και το Fright Night!

    Είναι επίσης αμφίβολο αν το συγκεκριμένο brand name έχει ακόμα κάποιο ειδικό βάρος.

    Το original του 1982 σημαδεύτηκε από τον Arnold Schwarzenegger και όχι τόσο από το περιεχόμενο του, και αν κάποιος πιστεύει ότι ο Jason Momoa από τη Χονολουλού(!) έχει οποιοδήποτε πλεονέκτημα - εκτός από το ότι αρέσει στην Αθηνά (...) -  για να κάνει το ίδιο, ...




    ...ας βγει να μας το πει.

    Το Conan the Barbarian του Marcus Nispel (Friday the 13th) δεν είναι ακριβώς remake, αλλά μια μεταφορά στον κινηματογράφο μιας original ιστορίας από τον Κοναν τον Κιμμέριο του Robert E. Howard, και τις περιπέτειες του στην Hyboria ψάχνοντας να εκδικηθεί για τη δολοφονία του πατέρα του (Ron Perlman, Season of the Witch) και τη σφαγή στο χωριό του.

    Μαζί τους ο Stephen Lang (White Irish Drinkers), η Rachel Nichols (G.I. Joe: The Rise of Cobra), η Rose McGowan (Fifty Dead Men Walking)  και άλλοι.

    Δε μιλάμε για franchise καθώς αυτή θα είναι η 2η επίσημη ταινία Conan.

    Το 1997 ήταν να γίνει το sequel με τίτλο Conan the Conqueror, αλλά ο Arnold αρνήθηκε το ρόλο με αποτέλεσμα η ταινία να ονομαστεί Kull the Conqueror γιατί ...ένας ήταν ο Conan.

    Αλλά η μεγάλη πλάκα έγινε με το Red Sonja το 1985. 


    Ο Scharzenegger εδώ δέχτηκε να παίξει τον Conan στο πλευρό της Brigitte Nielsen – άλλωστε η Red Sonja υπήρχε στη μυθολογία του Conan – αλλά το studio δεν είχε τα δικαιώματα του ονόματος, έτσι ο Conan ονομάστηκε Kalibor (!), αν και είναι σε όλα ο Conan (ακόμα και στην αφίσα).

    Προτείνω σε όλα τα studio που θέλουν να κάνουν μια ταινία χωρίς να έχουν τα δικαιώματα, να πάρουν έναν δεύτερο ρόλο (πχ. Joker), να βάλουν δίπλα τον πρωταγωνιστή του franchise που θα ήθελαν να κάνουν (πχ. Batman) και να τον ονομάσουν αλλιώς (...ξέρω γω ...Birdman!).

    Για το νέο Conan the Barbarian πάντως, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα καθώς ο Mickey Rourke είχε σχεδόν συμφωνήσει να παίξει τον πατέρα του Conan, πριν φτάσει στα αυτιά του το Immortals.

    Δε νομίζω να υπάρχει κανένας που να προτιμούσε τον ακατανόμαστο από τον Perlman;

    Το Conan the Barbarian ανοίγει στην Αμερική και παντού στις 19 Αυγούστου, ενώ στην Ελλάδα θα το δούμε στις 25 Αυγούστου.


    Update: Αυτό είναι το καλό να έχεις συνεργάτες που διαβάζουν κάθε γραμμή και σχόλιο που γράφεται σε αυτό το blog.

    Ο Bustart με διόρθωσε στις ταινίες Conan, θυμίζοντας μου το Conan the Destroyer το 1984, πάλι με τον Arnie.

    Φυσικά, αυτό ήταν το επίσημο sequel, έτσι η φετινή θα είναι η 3η επίσημη ταινία και όχι η 2η όπως γράφω παραπάνω.

    Για μένα έχει μεγάλη αξία να παραδέχεσαι τα λάθη σου και όχι να τα κρύβεις,  γι'αυτό και δεν διόρθωσα το ποστ.
    Thanks, Bustart.



    Conan the Barbarian trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κόναν ο Βάρβαρος - Conan the Barbarian Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top