F Τί θέλουμε και τί όχι από το franchise του Masters of the Universe - FilmBoy Τί θέλουμε και τί όχι από το franchise του Masters of the Universe - FilmBoy
  • Latest News

    Τί θέλουμε και τί όχι από το franchise του Masters of the Universe

    Γράφει ο Bustart.

    Σας είχαμε αφήσει με την ενημέρωση πως τελικά κάτι γίνεται με το ταλαιπωρημένο franchise του Masters of Universe

    Συγκεκριμένα, η Sony που πήρε τελικά τα δικαιώματα από τη Warner Bros.  ανέθεσε το σενάριο στο δίδυμο των Mike Finch και Alex Litvak του Predators στις αρχές του 2010.
     
    Κι όμως, μετά από 1,5 χρόνο ακόμα δεν έχουν παρουσιάσει κάτι όχι μόνο στο κοινό αλλά ούτε καν στους ανθρώπους της Sony


    Δε ξέρω αν ετοιμάζουν κάτι τόσο epic που να δικαιολογεί αυτή την καθυστέρηση, αλλά με βάση το αμαρτωλό παρελθόν του franchise, είναι λίγο ανησυχητικό.
     

    Βέβαια ο vice president της Sony μας καθησύχασε (λέμε τώρα) σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Crosswalk, λέγοντας ανάμεσα στα άλλα:



    «Ανάμεσα στα άλλα πράγματα που ετοιμάζουμε αυτό το διάστημα, είναι και το reboot του Masters of Universe, της επικής αυτής σειράς των 80’ς. 
    Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και πιστεύω πως σύντομα θα έχουμε και το σενάριο.
    Νομίζω πως πρέπει να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε πως θα κάνουμε την ταινία.»

     
    Για το «σύντομα» που ανέφερε ο μίστερ Vice President, ο παραγωγός της ταινίας Todd Black έκανε μια διευκρίνηση: Να περιμένουμε νεότερα σε έναν με έξι μήνες από τώρα! 

    Άρα όχι και τόσο σύντομα!!
     

    Επειδή λοιπόν μάλλον οι σεναριογράφοι δυσκολεύονται να κατασταλάξουν σε κάποια ιστορία που θα αναπτύξουν, εμείς εδώ στο FilmBoy θέλουμε να τους βοηθήσουμε. 

    Να τους ενημερώσουμε τι πρέπει να προσέξουν και τι να αποφύγουν στο σενάριο που ετοιμάζουν και για να μην έχει προβλήματα η παραγωγή μετά, και καθυστερήσει κι άλλο η ταινία, ρίχνουμε και μία-δυο ιδέες και σε αυτούς.
     

    Για το λόγο αυτό απευθυνθήκαμε σε κάποιον που ξέρει πάρα πολύ καλά το franchise και έχει δει όλα τα επεισόδια και του original “He-Man” αλλά και του spin-off που κυκλοφόρησε αργότερα το “She-Ra”. 
    Για να μην μιλήσουμε για την συλλογή του από τις action figures του cartoon.
     

    Ο Δημήτρης λοιπόν μοιράστηκε μαζί μας κάποιες σκέψεις του που πρέπει να προσέξουν ή να αποφύγουν οι σεναριογράφοι και οι παραγωγοί της καινούργιας ταινίας Masters of the Universe

    Για διαβάστε κι εσείς οι υπόλοιποι fans της σειράς:
      
    4 MUST που θα πρέπει να δούμε:
     
    1)    Αγαπημένους ήρωες του cartoon, εκτός δηλαδή από τον He-man και τον Skeletor θέλουμε να δούμε οπωσδήποτε τον Man-at-arms τον Stratos, την Teela, τον βασιλιά Randor, τον Orco, την Sorceress, την Evil-lyn, τον Beast-man και τον Triclops.

    2)    H ιστορία που θα διαδραματίζεται στην ταινία να είναι σχετική με το original cartoon, για να μην απογοητεύσει τους πιστούς fan αλλά και να προσελκύσει και κοινό που δεν ήταν τόσο λάτρεις του, αλλά σίγουρα έχουν περάσει πολλές ώρες μαζί του. 

    Γιατί είναι κανόνας πως σε τέτοιες μεταφορές, πρώτα πρέπει να ικανοποιήσεις τα fanboys και μετά το υπόλοιπο κοινό. 

    Ίσως λοιπόν μια ιστορία για το σπαθί του He-man ή το Greyskull.
    Δεδομένου ότι τα ειδικέ εφέ πια έχουν γίνει ρουτίνα στις ακριβές παραγωγές, δεν θα είναι δύσκολο να μπορέσουν να αποτυπωθούν σκηνές από τον πλανήτη του He-man την Eternia.

    3)    Το cast  της ταινίας πρέπει να είναι πολύ προσεγμένο. 

    Οι ηθοποιοί θα πρέπει να «μοιάζουν» με τους αντίστοιχους ήρωες που θα ενσαρκώνουν. 

    Επίσης θα θέλαμε να δούμε γνωστούς ηθοποιούς και μεγάλα ονόματα του χώρου να στηρίξουν την ταινία, κάτι που έχουμε συναντήσει τελευταία σε πολλές μεγάλες αντίστοιχες παραγωγές.

    4)    Τέλος όπως έχει γραφτεί σε διάφορα φόρουμ φανατικών, θα θέλαμε να δούμε μια επική μάχη του He-man με τον Skeletor, μια μάχη που θα αναβιώσει το feeling του cartoon αλλά ταυτόχρονα θα κάνει την ταινία και πολύ δυνατή και αξιοπρόσεχτη


     
    Ας δούμε και 4 MUST NOT που πρέπει να αποφύγουν οι δημιουργοί της ταινίας:
     

    1)    Πρώτα από όλα δεν πρέπει να δούμε καινούργια πρόσωπα άγνωστα με το παιδικό. 
    Αυτό το πείραμα σε όσες ταινίες ήταν εμπνευσμένες από comics ή cartoons έχει αποτύχει….

    2)    H ταινία δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με την Γη. 

    Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε όλες οι ιστορίες να μεταφέρονται στον πλανήτη μας και να περιστρέφονται γύρω από την σωτηρία του 
    (Σημείωση Bustart: Για ποιον Thor χτύπησε η καμπάνα;)

    3)    Ένα στοιχείο που θα μειώσει πολύ την ταινία θα  είναι αν σκηνοθετηθεί στα πρότυπα των χαζοαμερικάνικων ταινιών επιστημονικής φαντασίας με τα διάφορα χαζά αστεία και βλακείες που το μόνο που θα καταφέρουν είναι να απομακρύνουν το κοινό και ειδικότερα τους fan από την ταινία. 

    Επειδή βασίζεστε σε cartoon δε σημαίνει ταυτόχρονα πως η ταινία πρέπει να είναι light. 
    Όσοι έχουν δει το He-Man θα καταλάβουν αμέσως τι εννοούμε.

    4)    Τέλος θα θέλαμε να δούμε όμως υπερβολές, στο στυλ του James Bond, π.χ. να δούμε μια μάχη και να γλυτώνει ο ήρωας ενώ λες ότι δεν τη βγάζει καθαρή.


     Γενικά αυτό που ζητάνε οι fans είναι μια σοβαρή αντιμετώπιση του αγαπημένου τους cartoon όχι μια φτηνή ταινία που θα περάσει απαρατήρητη. 
    Τόσα χρόνια αναμονής πρέπει να ανταμειφθούν με ένα δυνατό αποτέλεσμα…
     
    Λοιπόν τι λέτε οι fans του He-Man, συμφωνείτε να τους στείλουμε κανένα e-mail με τις προτάσεις σας μας;
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Τί θέλουμε και τί όχι από το franchise του Masters of the Universe Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top