F Μετά τους 300 έρχεται και ο Xerxes του Frank Miller ...αλλά χωρίς τον Zack Snyder; - FilmBoy Μετά τους 300 έρχεται και ο Xerxes του Frank Miller ...αλλά χωρίς τον Zack Snyder; - FilmBoy
  • Latest News

    Μετά τους 300 έρχεται και ο Xerxes του Frank Miller ...αλλά χωρίς τον Zack Snyder;

    Γράφει ο Bustart.

    Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει αρκετές ταινίες του Hollywood  με θέμα την ελληνική ιστορία και μυθολογία, θυμηθείτε:
    Troy (2004), Alexander (2004), 300 (2006), The Clash of Titans (2010), Percy Jackson & the Olympians (2010). 

    Από όλες αυτές βασικά μόνο οι “300”, που βασιζόταν στο ομώνυμο comic album του Frank Miller (και καθιέρωσε τον Zack Snyder), είναι ταινία που κάποιος θα ανατρέξει πάλι σε αυτήν.
    Οι υπόλοιπες κυμάνθηκαν γύρω από τη μετριότητα.

    Γιατί τις αναφέρουμε τις ταινίες αυτές;
    Όχι δε σκοπεύουμε να κάνουμε κάποιο αφιέρωμα, απλά τις θυμηθήκαμε διαβάζοντας για το καινούργιο comic album του Miller, “Xerxes” που θα αποτελέσει ...




    ...prequel στους “300”  και που φυσικά ήδη συζητιέται η κινηματογραφική του μεταφορά!

    Ο Frank Miller είχε ανακοινώσει πέρσι τον Ιούνιο ότι επρόκειτο να δουλέψει πάνω σε ένα καινούριο comic, που θα αποτελούσε prequel των “300”.

    Τελικά αποφάσισε να το ονομάσει “Xerxes” και εν αντιθέσει με τους “300” επικεντρώνεται στον Ξέρξη (που τόσο είχε προκαλέσει η κινηματογραφική του μεταφορά) και στον μεγάλο Έλληνα πολιτικό και στρατηγό Θεμιστοκλή.

    Ο ίδιος ο Miller δικαιολογεί την απόφαση του αυτή:

    «Με τον Θεμιστοκλή έχω έναν χαρακτήρα ο οποίος είναι το ακριβώς αντίθετο από τον Λεωνίδα, γιατί ο Θεμιστοκλής ήταν ένας άνθρωπος που δεν θα δίσταζε να πει ψέματα ή να κάνει τα στραβά μάτια όταν χρειαζόταν, αλλά ταυτόχρονα ήταν πανέξυπνος και μια ηρωική προσωπικότητα».

    Το Xerxes θα διαδραματίζεται 10 χρόνια πριν τους 300 και συγκεκριμένα θα ξεκινάει αμέσως μετά τη μάχη του Μαραθώνα (όπου ο Θεμιστοκλής ήταν ένας από τους στρατηγούς) και θα καλύπτει ένα χρονικό διάστημα 10 ετών, μέχρι την ναυμαχία του Αρτεμισίου (όπου ναύαρχος ήταν ο Θεμιστοκλής), ακριβώς δηλαδή μια μέρα πριν ξεκινήσουν τα γεγονότα στους «300».

    Θα εξιστορεί την πορεία του ίδιου του Ξέρξη (που εδώ θα έχει πολύ πιο σημαντικό ρόλο) και της προσπάθεια του να κατακτήσει την Ελλάδα, και του Θεμιστοκλή, του πολιτικού και στρατηγού που θεμελίωσε τη ναυτική δύναμη της Αθήνας και υπήρξε ο καταλύτης της νίκης των Ελλήνων κατά των Περσών στη 2η εισβολή τους στην Ελλάδα. 


    Ο Miller μάλιστα μας υπόσχεται πως:
    «Η ιστορία αυτή θα είναι περισσότερο πολύπλοκη και μεγαλύτερη.
    Πραγματικά το Xerxes έχει τεράστια θέματα με τα οποία καταπιάνεται.
    Το Αθηναϊκό και Περσικό ναυτικό και η ναυμαχία  αποτελούν μεγάλη καλλιτεχνική πρόκληση για μένα.
    Η ιστορία επίσης θα έχει στοιχεία κατασκοπίας και νομίζω πως θα είναι συναρπαστικό παραμύθι με θεούς και πολεμιστές».

    Για τους φίλους του “300”  ο Miller ανέφερε πως ο βασιλιάς Λεωνίδας θα έχει ένα «σύντομο μα πνευματώδη διάλογο με τον Θεμιστοκλή».

    Να υποθέσουμε πως σε μια ενδεχόμενη μεταφορά του “Xerxes” στον κινηματογράφο, ο ρόλος του θα αναβαθμιστεί;;;

    Το comic ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει, με τη Dark Horse να το υπολογίζει κάποια στιγμή μέσα στο 2011.

    Τι γίνεται όμως με την κινηματογραφική του μεταφορά;

    Ο Frank Miller, μετά την (απίστευτα) επιτυχημένη του συνεργασία με τον Zack Snyder, τόσο σε καλλιτεχνικό αλλά και σε εμπορικό επίπεδο, επιθυμεί να συνεργαστεί ξανά μαζί του (όπως και με τον παραγωγό του 300, Marc Canton) και στο Xerxes.

    Εντάξει, δεν μας είπε και κάτι συνταρακτικό.
    Αν και δε ξέρω ποια θα είναι η άποψη του τώρα μετά το Sucker – πιο slow motion δε γίνεται - Punch.

    Και ο ίδιος ο Snyder όμως ήταν θετικός στη συνεργασία αυτή, ειδικά αφότου διάβασε μερικές σελίδες του comic που του έδωσε ο Miller.

    Μάλιστα αποκαλύφθηκε πρόσφατα, σε συνέντευξη του παραγωγού του 300, Marc Canton, πως ο Snyder ολοκλήρωσε ένα προσχέδιο του σεναρίου για το Xerxes και για το οποίο δήλωσε πως:

    «Άξιζε να περιμένουμε όλο αυτό τον καιρό.
    Ξέρετε, όλοι όσοι δουλέψαμε στους 300 ήμασταν πραγματικά μια οικογένεια.
    Είναι και αυτό ένας από τους λόγους που η ταινία βγήκε τόσο καλή.
    Και δε θέλαμε αυτό να το χαλάσουμε με ένα βιαστικό και κακό sequel.
    Ο Zack μας έδειξε το δρόμο, το να περιμένουμε δηλαδή και τώρα νομίζω πως έχουμε κάτι στα χέρια μας το οποίο μπορεί να γίνει πραγματικά φανταστικό.»

    Η Warner Bros. όμως δεν έχει δώσει ακόμα επίσημα το πράσινο φως για τη μεταφορά του Xerxes, ούτε έχει συμφωνήσει ακόμα με τον Snyder για να αναλάβει τη σκηνοθεσία.  


    Πάντως, εν αντιθέσει με φήμες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα που θέλουν τη Warner να αναθέτει τη σκηνοθεσία στον Guy Richie, λόγω της αποτυχίας του Sucker Punch, ο Canton δήλωσε πως το studio θέλει τον Snyder να το σκηνοθετήσει, αλλά υπάρχει το πρόβλημα του χρόνου, καθώς ο Snyder έχει αναλάβει, όπως ξέρουμε, το reboot του Superman.

    Κάτι το οποίο ίσως οδηγήσει τον σκηνοθέτη του 300 έξω από το project, σε επίπεδο σκηνοθεσίας τουλάχιστον.

    Το μόνο που έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής είναι πως η κινηματογραφική μεταφορά του νέου comic του Frank Miller δεν θα έχει τον ίδιο τίτλο, δηλαδή “Xerxes”, χωρίς πάντως να δοθούν συγκεκριμένοι λόγοι για την αλλαγή αυτή.
    Προς το παρόν παραμένει ορφανό..από όνομα!

    Εμείς πάντως θα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να διαβάσουμε το comic album αυτού του πολύ σημαντικού καλλιτέχνη, που ονομάζεται Frank Miller.
    Άλλωστε υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον στο κάτω κάτω!

    Εσείς τι λέτε;
    Θέλετε ο Zack Snyder να σκηνοθετήσει και το prequel των 300 ή απογοητευτήκατε από τις τελευταίες του ταινίες;

    ΥΓ. Στο τρέχον τεύχος “Dark Horse Presents Issue #1” μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε τις 4 πρώτες σελίδες του comic, που θυμίζουμε δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Μετά τους 300 έρχεται και ο Xerxes του Frank Miller ...αλλά χωρίς τον Zack Snyder; Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top