F Δυστοπικό trailer του γαλλικού sci fi Carre Blanc - FilmBoy Δυστοπικό trailer του γαλλικού sci fi Carre Blanc - FilmBoy
  • Latest News

    Δυστοπικό trailer του γαλλικού sci fi Carre Blanc

    Δυστοπία ονομάζεται η περιγραφή ενός φανταστικού κόσμου απόλυτης δυστυχίας.
    Όπως οι ουτοπίες, έτσι και οι δυστοπίες αποτελούν προϊόν φαντασίας και χρησιμοποιήθηκαν με τη πάροδο του χρόνου εκτός λογοτεχνίας για να περιγράψουν ένα αρνητικά θεωρούμενο κοινωνικό ή πολιτικό σύστημα.


    Ο ορισμός είναι απαραίτητος για να κατανοήσετε το trailer του Γαλλικού δυστοπικού sci fi του Jean-Baptiste Leonetti που έχει τίτλο Carre Blanc και είχε κάνει την εμφάνισή του στην αγορά των Καννών, ξεκινώντας από τη σκιά των φεστιβαλικών ταινιών αλλά κάνοντας εντύπωση, μεγαλύτερη από πολλές του διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβάλ.

    Έντονα δυστοπικό φιλμ ήταν το Gattaca το 1997, ακόμα και το Equilibrium το 2002 αλλά στην κορυφή όλων φυσικά το Metropolis του Fritz Lang το 1927.

    Και επειδή κάποια πράγματα καλό είναι να μένουν ασχολίαστα, θα μείνω στη περιγραφή του Twitch (που έχει το trailer):

    'Το Carre Blanc είναι ένα arthouse φιλμ επιστημονικής φαντασίας στο κοντινό μέλλον, που συνδυάζει τον σκοτεινό παραλογισμό του Franz Kafka με την παγερά ακριβή εικόνα του Tarkovsky, ένα πονηρό και κοροιδευτικό σχόλιο για τον καπιταλισμό που πήγε πολύ στραβά.'

    Έχουμε κέφια σήμερα...





    Carre Blanc trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Δυστοπικό trailer του γαλλικού sci fi Carre Blanc Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top