F Review: The Hangover: Part 2 - FilmBoy Review: The Hangover: Part 2 - FilmBoy
  • Latest News

    Review: The Hangover: Part 2



    Comedy sequels ...Πονεμένη ιστορία.
    Τόσες αποτυχίες, τόσες άσκοπες συνέχειες, τόσο λίγη φαντασία.

    Η αλήθεια είναι ότι είναι δυσκολο να βρεις τρόπους να εκπλήξεις τους θεατές στη κωμωδία, σε σενάρια των original ταινιών που φάνηκε να έχουν επιτυχία και να έκαναν τους θεατές να γελάσουν, άρα να επιτύχουν το σκοπό τους.

    Και εδώ είναι το λάθος τους.

    Οι σεναριογράφοι του The Hangover: Part II φαίνεται να πήγαν από άλλο δρόμο.
    'Θα σας κάνουμε να γελάσετε με το ίδιο ακριβώς σενάριο.'
    Και το κατάφεραν.

    Το Las Vegas γίνεται ...




    ...Ταιλάνδη, ο Stu ο οδοντίατρος είναι αυτός που παντρεύεται, υπάρχει μια μαιμού στη θέση του μωρού και ...τέλος.
    Όλα τα άλλα είναι ακριβώς ίδια.

    Κάποιες φορές πηγαίνουν το πρόστυχο χιούμορ λίγο παραπάνω, αλλά κι αυτό σε καλό καταλήγει.

    Βλέποντας το Hangover 2 είναι σαν να πηγαίνεις στο θέατρο για να δεις τον αγαπημένο σου κωμικό ηθοποιό.
    Μόλις εμφανίζεται στο σανίδι, γελάς.
    Δε χρειάζεται να κάνει τίποτα, δε χρειάζεται να ανοίξει το στόμα του, εσύ γελάς.

    Όλα αυτά όμως, μόνο αν απόλαυσες το πρώτο φιλμ, γιατί αν ήσουν από τους λίγους που δεν τους άρεσε, το sequel θα το μισήσεις.

    Η ιστορία έχει τόσο παρόμοια δομή που σε κάποιες σκηνές αισθάνεσαι ότι βλέπεις την ίδια ταινία.

    Ο Stu (Ed Helms, Cedar Rapids) ετοιμάζεται να παντρευτεί τη Lauren (Jamie Chung, Sucker Punch)  στη Ταιλάνδη. 


    Ο πατέρας της δε χωνεύει τον Stu και τον παρομοιάζει με 'λαπά', ένα άγευστο ρύζι που χρειάζεται για νατρέφονται τα παιδιά και οι γέροι αλλά που κανείς δε θέλει πραγματικά.

    Ο μικρός αδερφός της Lauren, ο Teddy (Mason Lee) είναι το καμάρι της οικογένειας, ένα παιδί-θαύμα που φοιτεί στο Stanford σε ηλικία 16 ετών!

    Όταν οι 3 φίλοι – ο Phil (Bradley Cooper, Limitless),  ο Alan (Zach Galifianakis, Due Date) και ο Stu ξυπνάνε σε ένα άθλιο δωμάτιο ξενοδοχείου στη Bangkok, ανακαλύπτουν τα εξής:

    O Stu έχει το τατουάζ του Mike Tyson στο πρόσωπο του, ο Alan είναι ξυρισμένος στο κεφάλι και το μόνο ίχνος του μικρού Teddy είναι το κομμένο δάχτυλό του.

    Επίσης, μια μαιμού με τζάκετ των Rolling Stones σουλατσάρει στο δωμάτιο.

    Η 'Wolf Pack' θα προσπαθήσει να ενώσει τα κομμάτια από το προηγούμενο βράδυ για να βρει το παιδί-θαύμα πριν καταστραφεί ο γάμος και στη προσπάθεια τους αυτή θα βρεθούν στα ενδότερα του υποκόσμου της Bangkok, συμπεριλαμβανομένων οίκων ανοχής, μοναστήρια, Ρώσους γκάνγκστερς, ερμαφρόδιτες πόρνες και μια βίαιη εξέγερση στους δρόμους με τα ΜΑΤ επί το έργο.

    Καταρχάς, δεν εκπλήσομαι που η ταινία είναι R-rated καθώς υπάρχουν κάποιες σκηνές ακραίου γυμνού - κυρίως ανδρικών οργάνων – που μπορεί μέχρι και να ενοχλήσει κάποιους.

    Θα τολμήσω όμως να πω ότι έχει περισσότερο γέλιο από το πρώτο, με την έννοια ότι επειδή  γνωρίζεις  το gang  της επόμενης σκηνής, έχεις αρχίσει και γελάς από το ξεκίνημά της.

    Για παράδειγμα, όταν ο Stu και ο Phil πηγαίνουν στο σπίτι του Alan για να τον καλέσουν στο γάμο.
    Ανοίγει η πόρτα, βλέπεις τον Zach και γελάς ...γιατί ξέρεις.
    Ή όταν ξυπνάνε στο δωμάτιο και αποκαλύπτεται το tattoo του Stu. 


    Υπάρχουν αρκετές στιγμές στο Hangover 2 που η υπερβολή και το πρόστυχο χιούμορ δεν αποδίδει, η κωμωδία βασίζεται μόνο σε αστεία gangs και όχι και στη περιρρέουσα ατμόσφαιρα όπως στο πρώτο και η αίσθηση ότι βλέπεις ξανά το ίδιο έργο δε σε αφήνει λεπτό.

    Ο Zach Galifianakis είναι μορφή στο χώρο της κωμωδίας αναμφίβολα, αλλά είναι σαν να του ζήτησαν να κάνει κάτι εκκεντρικό σε κάθε σκηνή και αυτό ίσως κουράσει κάποιους.

    Ακόμα και στο δρόμο για το μοναστήρι, η σκηνή του Zach με το μπουκάλι, τη μαιμού και τον μοναχό είναι σαν να μπήκε έξτρα, δεν εξυπηρετεί τίποτα και εν τέλει, δε ξέρω ποιος μπορεί να γελάσει με κάτι τέτοιο.

    Βέβαια, από τον Zach ξεκινάει η πιο εμπνευσμένη σκηνή της ταινίας, όταν οι φίλοι κάνουν διαλογισμό στο μοναστήρι για να θυμηθούν τί έγινε το προηγούμενο βράδυ και το flashback του Alan τους βοηθά ... αριστοτεχνική σύλληψη σαν ιδέα.

    Επίσης, αυτό που λείπει σε αυτό το ...update σε σχέση με το πρώτο είναι το στοιχείο της έκπληξης στο cast, αυτό που έκανε πέρυσι ο Mike Tyson, και που παίζει ενεργό ρόλο στο στόρι.

    Υπάρχει ο Paul Giamatti (Win Win)  βέβαια, και ο Nick Cassavetes (αντί του Mel Gibson που ήταν η αρχική σκέψη και του Liam Neeson ο οποίος γύρισε τις σκηνές αλλά όταν χρειάστηκαν reshoots δεν ήταν διαθέσιμος) αλλά τίποτα το τρομερό.

    Αντίθετα, εκεί βρίσκεται και πάλι ο Ken Jeong (Big Mommas: Like Father, Like Son) στο ρόλο του Mr. Chow που σε πολλές περιπτώσεις κλέβει εύκολα τη παράσταση.

    Κατά τα άλλα, ο Ed Helms οδηγεί ολόκληρη τη ταινία καθώς αυτός είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής, σε αντίθεση με τον Bradley Cooper που αυτή τη φορά, δεν κάνει τίποτα απολύτως,  δε προσφέρει ούτε καν μια ατάκα και δεν εξελίσσει καθόλου τη πλοκή. 


    Ο σκηνοθέτης Todd Phillips μετράει τρία στα τρία μέχρι τώρα, με το περσινό Due Date να μπαίνει σφήνα στην The Hangover Legacy που πάει να δημιουργηθεί και που έχει τον Zach Galifianakis σαν οδηγό στη καριέρα του.

    Εδώ ασφαλώς αρχίζουν και φαίνονται σημάδια κόπωσης στο μοντέλο αυτό, και περιμένω να δω στο μέλλον και κάτι διαφορετικό.
     
    Άλλο ένα μείον στο Hangover 2 είναι το ...ξεμπέρδεμα, που ίσως ήθελε κάτι πιο περίπλοκο.

    Αν τα αρνητικά σας φαίνονται πολλά σε σχέση με τη βαθμολογία μου, ίσως και να έχετε δίκιο.

    Αυτός ήταν και ο λόγος που άργησα 2 μέρες να γράψω τη κριτική μου, περιμένοντας να καταλαγιάσει η επίρρεια της 'Galifianak-ίασης', το ...hangover από το Hangover 2,  τεχνική που με έχει βοηθήσει πολλές φορές να αποφύγω ατοπήματα.

    Στο συγκεκριμένο όμως, δε χαμήλωσα ιδιαίτερα την αρχική μου αίσθηση ότι το The Hangoover 2 ήταν πολύ καλό στο αποτέλεσμα του.

    Οι κριτικές που πήρε γενικά είναι κακές στο σύνολό τους και, αν και καταλαβαίνω γιατί, δε θα συμφωνήσω.

    Ναι, έχει τεχνικές αδυναμίες (ερμηνείες δεν υπάρχουν), ναι μυρίζει λίγο 'μπαγιατίλα' , ναι, υπάρχει υπέρ Galifianaki-σμος και ναι, γνωρίζεις τί θα γίνει σχεδόν σε κάθε σκηνή αλλά τελικά φεύγεις με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και στη κωμωδία μόνο αυτό μετράει.      

    Αν θέλετε να δείτε μια κωμωδία για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να γελάσετε, μη δείτε το Hangover 2, δε θα σας αρέσει.
    Επίσης, μην το δείτε αν δε σας άρεσε το πρωτο και αν δε κάνετε καθόλου κέφι τα σεξιστικά αστειάκια.

    Για όλους τους υπόλοιπους, το Hangover 2 είναι μια διασκεδαστική ταινία που δικαιολογεί τέλεια τον όρο κωμωδία.


    Στην Ελλάδα έρχεται από 2 Ιουνίου.


    The Hangover 2 trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: The Hangover: Part 2 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top