F Τί περιμένουμε από το φετινό Comic-Con; Όχι πολλά - FilmBoy Τί περιμένουμε από το φετινό Comic-Con; Όχι πολλά - FilmBoy
  • Latest News

    Τί περιμένουμε από το φετινό Comic-Con; Όχι πολλά

    Απέχουμε 37 ημέρες από το Comic-Con 2011 και ο Bustart χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και θα είναι εκείνος τελικά που θα πάει στο ηλιόλουστο San Diego τον Ιούλιο (...όχι, δε ζω στο κόσμο μου απλά προβλέπω το μέλλον).

    Οι New York Times είχαν χθες ένα άρθρο όπου επισήμαιναν ότι τα κινηματογραφικά studio επαναξιολογούν το πώς θα δαπανήσουν τα χρήματα τους στο φεστιβάλ.

    Το άρθρο λέει ότι η Warner Bros., η Disney και η DreamWorks δε θα φέρουν ταινίες φέτος ενώ η Marvel το σκέφτεται αν θα έχει και πάλι μεγάλο περίπτερο.

    Τι συμβαίνει λοιπόν με το Comic-Con;

    Ας ξεκινήσουμε με το μεγαλύτερο.
    Το The Dark Knight Rises.

    Όποιος περιμένει από τον Christopher Nolan να κάνει κάποιο μεγάλο show δε θυμάται πώς αντιμετώπισε το The Dark Knight στο Comic-Con και αγνοεί το attitude που έχει απέναντι στον Τύπο.

    Το Dark Knight είχε μεν μια παρουσία στο φεστιβάλ αλλά όχι κάνα μεγάλο περίπτερο, οπότε να περιμένετε κάτι ανάλογο και φέτος.

    Όσον αφορά τη Marvel, πέρα από κανένα teaser του Avengers, τι άλλο θα μπορούσε να δείξει;

    Το σετ του Iron Man 3 ακόμα δεν έχει οριστεί και αν μέχρι τότε δεν έχουν ανακοινώσει κάτι, δε θα έχουν και τίποτα να δείξουν.

    Τα άλλα studio αποφεύγουν το Comic-Con όταν δεν έχουν πολλά να δείξουν στους φανς, γιατί είναι καλύτερα να τους απογοητεύσεις με το να μην υπάρχεις εκεί, παρά να τους απογοητεύσεις με πρόχειρο και αμοντάριστο υλικό.

    Το αρνητικό buzz δεν είναι κάτι που αντέχουν αυτή την εποχή τα studio.

    Άλλωστε, υπάρχει και το ερώτημα αν το Comic-Con κάνει τελικά καλό στη mainstream αγορά, μια συζήτηση που κρατά χρόνια τώρα.

    Τρανό παράδειγμα το Scott Pilgrim vs. The World, για το οποίο η Universal ξόδεψε μια περιουσία για να το προωθήσει στο περσινό Comic-Con αλλά το αποτέλεσμα δεν απεικονίστηκε στα εισιτήρια αργότερα, έστω κι αν οι φαν εκεί το λάτρεψαν.

    Αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δαπανηθούν αλλιώς και μάλλον θα περάσει πολύς καιρός για να δούμε ανάλογη διαφημιστική καμπάνια από κάποιο άλλο studio.

    Πάντως η Universal θα φέρει σίγουρα μια ταινία στο Comic-Con:
    Το Cowboys & Aliens θα κάνει τη παγκόσμια πρεμιέρα του εκεί, σύμφωνα με τους LA Times (το πρόγραμμα ανακοινώνεται την άλλη βδομάδα).

    Πολύ λογικό μιας και ο Jon Favreau είναι ίσως ο πιο έμπειρος στη διαχείριση των φαν και του buzz του Comic-Con από κάθε άλλον σκηνοθέτη.

    Η ταινία του είναι ‘φιλική προς το περιβάλλον’ του Comic-Con και τέλος, ο ίδιος είχε πει:


    Όχι μόνο θα κάνουμε τη πρεμιέρα μας εκεί, αλλά θα προσπαθήσουμε να περιλάβουμε σε αυτήν όσους περισσότερους φανς μπορούμε.
    Νιώθω ότι έρχονται για μένα, ότι με υποστηρίζουν.

    Αυτά προς το παρόν για το Comic-con, που αρχίζει στις 21 και τελειώνει στις 24 Ιουλίου.

    Τι εννοείτε αν θα είμαστε εκεί;
    Τι σας λέμε τόσες μέρες.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Τί περιμένουμε από το φετινό Comic-Con; Όχι πολλά Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top