F 5 Ταινίες με χαρακτήρες που δεν τους πιστεύει κανένας - FilmBoy 5 Ταινίες με χαρακτήρες που δεν τους πιστεύει κανένας - FilmBoy
  • Latest News

    5 Ταινίες με χαρακτήρες που δεν τους πιστεύει κανένας

    Ατάκες όπως ‘Πρέπει να με πιστέψεις!’ και ‘Δεν είμαι τρελός!’ είναι αρκετά δημοφιλείς στα θρίλερ και παραλλαγές αυτών θα βρείτε σε πολλά φιλμ όπου τον πρωταγωνιστή δεν τον πιστεύει κανένας.

    Στο Unknown ο Liam Neeson είναι ένας μπερδεμένος βιοχημικός που ξυπνά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα και βλέπει τη γυναίκα του να μην τον αναγνωρίζει και έναν άγνωστο να εμφανίζεται με το δικό του όνομα.

    Αλήθεια, πόσες φορές έχουμε δει αντίστοιχα μπλεξίματα στο κινηματογράφο;

    Υπάρχει κάτι ανησυχητικό με αυτή την ιδέα, όταν κανείς δε φαίνεται να πιστεύει τον πρωταγωνιστή, γι’αυτό και είναι ένα θέμα που απασχολεί κατά καιρούς τους σεναριογράφους.

    Ας θυμηθούμε ενδεικτικά ταινίες με παρόμοια θέματα.
     


    The X-Files: Fight the Future
     

    Και να θέλεις να πιστέψεις τον Mulder (David Duchovny), ο ισχυρισμός του ότι η κυβέρνηση συνωμοτεί για να κρύψει μια αποικία εξωγήινων στη Γη είναι χοντρός.

    Ο Mulder είναι ένας χαρακτήρας που τον ξέραμε και πριν τη ταινία (από τη σειρά) και ξέρουμε ότι δεν είναι τρελός.

    Αυτό κάνει ακόμα πιο άβολο να τον βλέπουμε να προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι ένας εκκεντρικός παρανοϊκός.
     


    The Changelling
     

    Το πιο τρομακτικό από αυτό το φιλμ είναι ότι βασίζεται σε αληθινά περιστατικά!

    Είναι φοβερό αν σκεφτείς ότι μπορεί να χάσεις το παιδί σου και οι μπάτσοι να σου επιστρέψουν ένα άλλο για να κλείσουν την υπόθεση ...βεβαία, τώρα που το σκέφτομαι, στη σημερινή εποχή θα είσαι τυχερός αν οι μπάτσοι δεν το πυροβολήσουν κατά λάθος.

    Καθόλου εντύπωση δεν προκαλεί ότι η Angelina Jolie ως μητέρα που φωνάζει ‘Δεν είναι αυτό το παιδί μου!’ κέρδισε υποψηφιότητα για Οσκαρ και σίγουρα είναι μια σκηνή που δεν τη ξεχνάς εύκολα.
     


    Premonition
     

    Το να ζεις μια βδομάδα με μπερδεμένη χρονολογική σειρά είναι ένα πρόβλημα, ειδικά αν αυτή τη βδομάδα σκοτώνεται ο σύζυγος σου.

    Καθόλου περίεργο που όλοι πιστεύουν ότι η Linda (Sandra Bullock) τα έχει χάσει, ακόμα και ο ...άντρας της όταν μπαίνει μαζί του στο μπάνιο με τα ρούχα για ένα γρήγορο.

    Μάταια προσπαθεί να τον πείσει ότι είναι καλύτερα να μην κάνει το ταξίδι αλλά φυσικά, κανείς δεν την ακούει.
     


    Fear
     

    Δεν ξέρω αν το θυμάστε αλλά είναι η ταινία όπου ο Mark Wahlberg τα φτιάχνει με τη Reese Whiderspoon και ο πατέρας της (William Peterson) έχει μεγάλες αντιρρήσεις καθώς υποπτεύεται ότι ο γκόμενος της κόρης του είναι διαταραγμένη προσωπικότητα.

    Και έχει πολύ δίκιο.

    Έλα όμως που κανένας δε φαίνεται να τον πιστεύει ούτε καν η κόρη του που μάλιστα τον παρατάει για να τρέξει στην αγκαλιά του ψυχοπαθή ...ερωτευμένου.
     


    Vanilla Sky
     

    Καταρχάς να πω ότι το original Abre Los Ojos ήταν μακράν καλύτερο από το remake αλλά το θέμα μας είναι το ίδιο, οπότε...

    Όταν ο πλούσιος David (Tom Cruise) σπάει στο ξύλο τη Julie (Cameron Diaz) και του πάνε φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι το ξύλο το έφαγε η Sofia (Penelope Cruz), όλοι θεωρούν το αυτονόητο, ότι ο David είναι ένας επικίνδυνος τρελάρας.

    Ακόμα και ο φίλος του δεν τον πιστεύει και η αλήθεια είναι ότι όπως είναι φτιαγμένο το remake, ούτε οι θεατές τον πίστεψαν.


    Η πλάκα ειναι οτι ο τύπος δεν ισχυρίζεται οτι δεν έδειρε καμμία, ισχυρίζεται οτι έδειρε άλλη και όχι αυτή που λένε!


    Αυτή είναι μια ενδεικτική λίστα αλλά είμαι σίγουρος ότι εσείς έχετε τις δικές σας προτιμήσεις.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 5 Ταινίες με χαρακτήρες που δεν τους πιστεύει κανένας Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top