F Bereavement - FilmBoy Bereavement - FilmBoy
  • Latest News

    Bereavement

    Πιθανότατα θα ήταν καλύτερα να είχαμε δει πρώτα το Malevolence, τη 1η  slasher ταινία του σκηνοθέτη Stevan Mena πριν 7 χρόνια και μετά να παρακολουθήσουμε το prequel του, το Bereavement (το οποίο το είχαμε ανακαλύψει πρώτοι το Νοέμβριο στα επεισόδια του Horror Trailer Park, μη ξεχνιόμαστε).

    Ίσως όμως και όχι, καθώς η ταινία είναι prequel, δηλαδή δεν παρουσιάζει τη συνέχεια του 1ου αλλά το πώς φτάσαμε σ’αυτό.

    Εκτός αυτού, εκείνοι που είχαν δει το Malevolence ίσως δεν περίμεναν τόσο σκληρό follow up αφού το Bereavement θεωρείται πολύ πιο αιματηρό από το πρώτο.

    Πρόκειται για την ιστορία του Martin Bristol, του διαταραγμένου κακού του Malevolence, τον οποίο θα γνωρίσουμε ως νεαρό αγόρι (Spencer List) το 1989 στο Minersville της Pennsylvania.

    Πολύ νωρίς μαθαίνουμε ότι ο μικρός Martin έχει μια φυσιολογική διαταραχή που τον καθιστά ανίκανο να αισθάνεται πόνο και ότι έχει απαχθεί από τον τρελάρα της περιοχής ονόματι ...




    ...Graham Sutter (Brett Rickaby, ο φυλακισμένος στο The Crazies).

    Πέντε χρόνια μετά και ο Sutter αποτελεί μια διεστραμμένη πατρική φιγούρα για τον μικρό Martin στο εγκαταλειμμένο σφαγείο που αποκαλεί ‘σπίτι’, διδάσκοντας στο μικρό την τέχνη της απαγωγής, δεσίματος και δολοφονίας νεαρών γυναικών.

    Η 17χρονη Allison (Alexandra Daddario από το Hall Pass) έρχεται στη πόλη να ζήσει με το θειο της (Michael Biehn του Take Me Home Tonight), τη θεια και τη μικρή τους κόρη και πιάνει το μάτι της τον Martin να κρυφοκοιτάζει από ένα παράθυρο του εγκαταλειμμένου σπιτιού. 


    Έχει κι αυτή τα θέματα της καθώς οι γονείς της πέθαναν και αντιδρά κάνοντας πράγματα που δεν πρέπει, όπως το να τα φτιάξει με ένα κακόφημο αγόρι (Nolan Gerard Funk) ή το να τρέξει στο σπίτι να ψάξει το αγόρι που είδε.

    Την πρώτη ώρα οι ιστορίες αυτές τρέχουν παράλληλα σαν δυο ξεχωριστές ταινίες αλλά φυσικά μετά συνδέονται μεταξύ τους σε ένα αιματοβαμμένο θρίλερ που έχω ψηθεί ήδη να το δω, έστω κι αν οι κριτικές του στο σύνολο τους είναι μοιρασμένες.

    Το Bereavement προβλήθηκε στο NYC Horror Film Festival και δεν άργησε να βρει διανομή από τη Crimson Films για λίγες αμερικάνικες αίθουσες στις 4 Μαρτίου.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Bereavement Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top