F The Roommate - FilmBoy The Roommate - FilmBoy
  • Latest News

    The Roommate

    Λοιπόν, για να πάρουμε όλοι μας μια ιδέα για το νέο θρίλερ της Screen Gems, καλό θα είναι να δούμε τα προηγούμενα πρόσφατα θρίλερ του studio που φαίνεται ότι δε βάζει μυαλό:
    The Stepfather, Prom Night, Obsessed, When A Stranger Calls.

    Χάλι, ε;
    Μάθετε λοιπόν ότι τα παραπάνω θριλεράκια – που κυμαίνονται από ‘μέτρια’ σε ‘για γέλια’ - θεωρούνται κλάσεις καλύτερα από το The Roommate του Δανού Christian E. Christiansen!

    Γιατί το studio συνεχίζει να κάνει τέτοιες κακές ταινίες; 


    Το The Roommate φέρεται να στοίχισε $16 εκατομμύρια αλλά έφερε στη Screen Gems τα $15 πίσω, μόλις στις 3 πρώτες ημέρες προβολής.

    Ακόμα και για τη νεαρή πρωταγωνίστρια Minka Kelly καλό ήταν καθώς έψαχνε ένα φιλμ σαν αυτό για να κάνει το άλμα από τη TV στη μεγάλη οθόνη (το πέρασμα δευτερολέπτων από το (500) Days of Summer δε πιάνεται), ...άσχετα αν τελικά ίσως της γυρίσει μπούμερανγκ.

    Η Minka Kelly λοιπόν (κόρη ενός κιθαρίστα των Aerosmith) υποδύεται τη Σάρα,  μια πρωτοετή φοιτήτρια αποφασισμένη να πετύχει ως σχεδιάστρια μόδας.

    Η Leighton Meester (Country Strong, Going the Distance, Date Night)  είναι η Ρεβέκκα ...




    ...(αμάν πια με τους Εβραίους του Hollywood), συγκάτοικος στη φοιτητική στέγη, ένα κορίτσι που φαίνεται normal αλλά δεν είναι.

    Οι κακές κριτικές (όλες δηλαδή) λένε ότι δε συμβαίνει τίποτα τρομακτικό στο 95% της ταινίας και ότι η ‘λοξή’ συγκάτοικος από την οποία περιμένεις τα πιο διαβολικά πράγματα, αναλώνεται σε ερωτήσεις όπως ‘Γιατί δεν πήρες τηλέφωνο;’ και κάνα περίεργο κοίταγμα, και μέχρι εκεί. 


    Μόλις όμως μπαίνει και ο γκόμενος (Cam Gigandet) στο κάδρο ...
    Μπα, τίποτα.
    Απλά η Ρεβέκκα παρακολουθεί τη (βαρετή) ζωή της Σαρα και όλο λες ‘τώρα θα τη καρφώσει’ ή έστω ‘τώρα θα της κρύψει τα τσιμπιδάκια’ (creepy, I know) μέχρι που έχει περάσει η ώρα, μένουν 15 λεπτά για το τέλος και καταλαβαίνεις ότι περίμενες μάταια.

    Το σενάριο του The Roommate γράφτηκε από τον παραγωγό Sonny Mallhi και είναι παρόμοιο με το Single White Female του 1992, αν και επίσημα δεν αναφέρεται ως remake (άσχετα αν το IMDB αυτό γράφει και γι’αυτό θα μπει στα Remake Originals του FilmBoy).

    Γενικά είπαμε, η ταινία έχει άθλιες κριτικές αλλά όσοι αγαπάτε να αγνοείτε τις κριτικές, μια χαρά.

    Μόνο σημειώστε ότι 47 από τις 50 δημοσιευμένες κριτικές δεν μπορεί να κάνουν λάθος, και ακόμα κι αν σε κάποιους φανεί διασκεδαστική (ή αυτό που φοριέται τελευταία ‘για ένα χαλαρό δίωρο μια χαρά ήταν’) δεν τη κάνει και καλή.

    Στην Αμερική έκανε πρεμιέρα στις 4 Φεβρουαρίου ενώ στην Ελλάδα είναι προγραμματισμένη για τις 28 Απριλίου.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Roommate Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top