F Country Strong - FilmBoy Country Strong - FilmBoy
  • Latest News

    Country Strong

    Όσοι λατρεύουμε τη Country μουσική (αλήθεια, δεν ξέρετε τι χάνετε) βλέπουμε με κάποιο οίκτο τις κινηματογραφικές ταινίες που αφορούν country τραγουδιστές και το μόνο υπέρ είναι ότι παίρνουμε μια γεύση από την ατμόσφαιρα, τις τελευταίες τάσεις της μόδας στα καουμπόικα καπέλα και το soundtrack.

    Αυτό γιατί συνήθως οι ταινίες είναι κακές και μη μου πει κάποιος για το περσινό Crazy Heart γιατί αυτή ήταν μια ταινία που βασίζονταν στο στόρι και την υπέρ-παρουσία του Jeff Bridges και ουδείς ασχολήθηκε με τη country.

    Έχω πολλές αμφιβολίες ότι το Country Strong - η 2η σκηνοθετική δουλειά της νεαρής (και όμορφης) Shana Feste μετά το επίσης μέτριο The Greatest – αποτελεί εξαίρεση και η παρουσία της Gwyneth Paltrow ως country superstar βοηθάει πολύ σε αυτό.

    Κανένας οπαδός της country που ακούει Miranda Lambert, Martina McBride και Sara Evans δε μπορεί να πειστεί από τη Gwyneth ως διάσημη τραγουδίστρια που θα επιστρέψει στο Nashville και θα σκοτωθεί κόσμος να τη δει.

    Η Kelly Canter (Gwyneth Paltrow) έχει ...




    ...6 Grammy και 7 πλατινένιους αλλά και πολλά προβλήματα με αλκοόλ και χάπια.

    Μετά από ένα κακό περιστατικό σε μια εμφάνιση της, παίρνει την απόφαση να αποσυρθεί για λίγο και να ξεκινήσει πρόγραμμα απεξάρτησης σε ένα νοσοκομείο.

    Εκεί θα γνωρίσει τον Beau (Garrett Hedlund), έναν νεαρό τραγουδιστή/συνθετη που θέλει να κάνει όνομα στο χώρο και το φλερτ αρχίζει. 


    Φυσικά, ο μάνατζερ και σύζυγος της, James (Tim McGraw στο φυσικό του περιβάλλον) δεν θα το ανεχτεί για πολύ και της κανονίζει ένα mini-tour συναυλιών σε 3 πόλεις.

    Για έναν απροσδιόριστο λόγο, παίρνουν για support τον Beau(!) μαζί τους.

    Στη πραγματικότητα ο σύζυγος δεν ενοχλείται και πολύ αφού κι αυτός βλέπει κάποια άλλη (Leighton Meester).

    Οι κριτικές που συνοδεύουν το Country Strong είναι πάρα πολύ κακές και μιλάνε για ένα εντελώς κλισαρισμένο δράμα στα όρια της σαπουνόπερας αφού τα ερωτικά τρίγωνα μπερδεύονται μεταξύ τους με αρκετά προβλέψιμο τρόπο.

    Ακόμα κι έτσι όμως, χάρηκα πολύ όταν έμαθα ότι η Audio Visual θα το φέρει στις ελληνικές αίθουσες στις 5 Μαΐου 2011.

    Είναι καλό να προβάλλονται country ταινίες στην Ελλάδα, έστω ένας να καταλάβει για τι μουσική και way of life μιλάμε, θα είναι κέρδος.

    Και όπως λέει ο Tim McGraw, ‘Live and breathe country music’.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Country Strong Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top