F ΨΥΧΩΣΗ - OBSESSED - FilmBoy ΨΥΧΩΣΗ - OBSESSED - FilmBoy
  • Latest News

    ΨΥΧΩΣΗ - OBSESSED

    **********   4/10

    Μεθυσμένος ακόμη από τη χθεσινή ιστορική ημέρα για το μόλις 3 μηνών σ’αυτή τη μορφή, KostasBlog (996 επισκέψεις και 1840 page views σε ΜΙΑ μόνο ημέρα!) να ευχαριστήσω φυσικά τους ανθρώπους πίσω από τα ... τρωκτικάπου με διπλό post τους επιβράβευσαν τη προσπάθεια μου, (και μετά ακολούθησαν και άλλοι).


    Επιβεβαιώνοντας αυτούς που λένε ότι η οικονομική κρίση κάνει τους ανθρώπους να πηγαίνουν σινεμά περισσότερο, έγινε νέο ρεκόρ στο box office για το πρώτο τετράμηνο του 2009 στην Αμερική, φτάνοντας αισίως τα 3 δις δολάρια, 16,4% αυξημένα από το ίδιο διάστημα πέρυσι!

    Ένα λιθαράκι σ αυτό έβαλε και το Obsessed αυτό το τριήμερο, καθώς ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες και έφτασε τα 28,5 εκατ., χαροποιώντας ιδιαίτερα την ποπ ντίβα Beyonce Knowless που έδειξε ότι είναι ικανή να πάρει από το χέρι μια ταινία και να την οδηγήσει ψηλά οικονομικά. (Στο Dreamgirls δεν ήταν μόνη.) Αρκετά αναγνωρίσιμη είναι και η Ali Larter (Final Destination , Resident Evil: Extinction , Legally Blonde), και μαζί και με το θέμα της ταινίας που μάλλον τράβηξε περισσότερο γυναικόκοσμο, είναι οι αιτίες που στη Sony / Screem Gems πανηγυρίζουν.

    Αλλιώς δεν εξηγείται. Το στόρι το έχουμε χιλιοματαδει και από καλύτερους συντελεστές. Ίσως είναι η πιο χιλιοειπωμένη ιστορία στο σινεμά.

    Ένας μαύρος μάνατζερ, (Idris Elba από το American Gangster και άλλα πολλά) δουλευταράς και καλός οικογενειάρχης παίρνει προαγωγή και όλα του πάνε καλά, μετά από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς. Όταν όμως μια ξανθιά (Ali Larter) από το γραφείο τον βάζει στο μάτι, όλα κινδυνεύουν να διαλυθούν. Η γυναίκα του όμως (Beyonce) είναι σκληρό καρύδι και δε θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Μαζί τους και ο Jerry O’Connell.

    Ακόμα και στη σεξουαλική παρενόχληση, πάντως, υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση, εις βάρος των αντρών. Έναν άντρα, αν στη πέφτει και πολύ, βάζεις και τον σπάνε στο ξύλο και καθάρισες. Μια γυναίκα όμως μπορεί να σε διαλύσει, να σε χωρίσει, να σε απολύσει, να σε καταστρέψει εντελώς και συ θα πρέπει να είσαι με το σεις και με το σας. Υπάρχουν πάρα πολλά φιλμ με το ίδιο θέμα, και σχεδόν πάντα ο άντρας είναι ο πιο ...αδύναμος κρίκος. Τυχαίο είναι;

    Η σκηνοθεσία είναι του Steve Shill, πρώτη φορά μετά από πολύ τηλεόραση, και το σενάριο του David Lougherry που αν σας προκαλεί ένα déjà vu είναι γιατί παρόμοιο θέμα είχε και η προηγούμενη δουλειά του, το προπέρσινο Lakeview Terrace.

    24 Απριλίου άνοιξε στην Αμερική και στην Ελλάδα θα έρθει από την Audio Visual Enterprises στις 16 Ιουλιου.

    Update: Οντως αδιαφορη ταινια, διαδικαστικη σκηνοθεσια και σεναριο για μικρα παιδια. Ποτε δεν εξηγειτε η σταση της ημιτρελης ξανθιας, η οποια παντα βρισκεται ενα βημα μπροστα, μπαινει σε δωματια, σε σπιτια, αναπληρωνει τις συναδελφους στο γραφειο (οποιες και οποιους θελει), γενικα κανει οτι θελει. 
    Ξεκαρδιστηκα με την ατακα της Beyonce, οταν παλευει σπιτι της με την Ali και ο συζυγος παιρνει τηλεφωνο. Το σηκωνει πρωτα η Αλι, της το παιρνει παλευοντας η Μπιγιονσε και του λεει: "I'll call you back!" 
    Βλεπεται, αλλα θα τη ξεχασετε αμεσως. 

    Σε αναμονή πάντως ενός συναρπαστικού Μάη με πολλά blockbuster και ακριβές παραγωγές, ξεκινώντας από το επόμενο σ/κ, προς το παρόν δείτε το trailer.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΨΥΧΩΣΗ - OBSESSED Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top