F Κριτική: Θεέ μου Τι Σου Κάναμε 2 - Qu'est-ce Qu'on a Encore Fait au bon Dieu (Serial Bad Weddings 2) (2019) - FilmBoy Κριτική: Θεέ μου Τι Σου Κάναμε 2 - Qu'est-ce Qu'on a Encore Fait au bon Dieu (Serial Bad Weddings 2) (2019) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Θεέ μου Τι Σου Κάναμε 2 - Qu'est-ce Qu'on a Encore Fait au bon Dieu (Serial Bad Weddings 2) (2019)



    Το πρώτο Θεέ Μου Τί Σου Κάναμε; (συγγνώμη, αυτό το γαλλικό μακρινάρι δε μπορώ ούτε να το διαβάσω), αν δε με γελάει η μνήμη μου ήταν η τελευταία πραγματικά τεράστια γαλλική επιτυχία στα θερινά σινεμά της χώρας μας. 
    Υπήρχαν αίθουσες που το έπαιζαν σχεδόν ολόκληρη τη σεζόν! 
    Ωστόσο, το κυνήγι του επόμενου γαλλικού θησαυρού δεν απέφερε καρπούς με τα γνωστά αποτελέσματα. 
    Πέντε χρόνια αργότερα, οι περιπέτειες της οικογένειας Verneuil συνεχίζονται με τον Christian Clavier (Διακοπές στην Ίμπιζα) να έχει να αντιμετωπίσει νέους πονοκεφάλους.

    Στη νέα ταινία, τα τέσσερα ζευγάρια ζουν σχετικά ευτυχισμένα όμως κάτι τους λείπει. 
    Η ζωή στη Γαλλία τους πνίγει ενώ και επαγγελματικά μένουν στάσιμοι. 
    Χωρίς να το πολυσκεφτούν, αποφασίζουν να αφήσουν τη χώρα και να κυνηγήσουν κάποιες ευκαιρίες σε Ισραήλ, Κίνα, Αλγερία και Ινδία αντίστοιχα. 
    Ο Claude φυσικά δε χαίρεται, όμως εκείνη που τα βάφει πραγματικά μαύρα είναι η Marie που θα χάσει τις κόρες και τα εγγόνια της, και τον αναγκάζει να κάνει ότι μπορεί για να τους αλλάξει γνώμη.

    Με το δίδυμο Guy Laurent Philippe de Chauveron να επιστρέφει σε σενάριο και σκηνοθεσία, το Θεέ Μου Τί Σου Κάναμε 2 ακολουθεί την ίδια συνταγή βάζοντας τον casual ρατσισμό του πεθερού αντιμέτωπο με τις νέες ιδέες των παιδιών του. 
    Το σενάριο δε μπορεί να ανεχθεί ιδιαίτερα επισταμένη ανάλυση, είναι άλλωστε μια χαλαρή καλοκαιρινή κωμωδία και οι υπερβολές και η έλλειψη ρεαλισμού είναι μέσα στο πρόγραμμα. 


    Ωστόσο, εκεί που κάνει τη σωστή επιλογή είναι να αλλάξει ελαφρώς τις ισορροπίες και να βασιστεί περισσότερο σε family friendly καταστάσεις παρά στο εξόφθαλμο χιούμορ που προσπαθεί συνήθως αποτυχημένα, να βγάλει γέλιο, όπως έκανε στο πρώτο φιλμ.

    Ο Christian Clavier είναι όπως πάντα απολαυστικός, με το κείμενο να τον βοηθάει ώστε αυτός ο casual ρατσισμός του χαρακτήρα του να μην καταντάει ενοχλητικός, ενώ οι τέσσερις γαμπροί (Ary Abittan, Medi Sadoun, Frédéric Chau, Noom Diawara) με ελαφρώς αυξημένο screentime δένουν το… αέρινο στόρι, τουλάχιστον ικανοποιητικά.

    Δε ξέρω αν θα έχει την ίδια εμπορικά επιτυχημένη πορεία, όμως το Θεέ Μου Τί Σου Κάναμε 2 είναι όχι απλά ένα αξιοπρεπέστατο sequel αλλά και καλύτερο του πρωτότυπου, που θα προσφέρει στους θεατές ένα αρκούντως ευχάριστο χαλαρό βραδάκι.

    Στους κινηματογράφους από 11 Ιουλίου.

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Θεέ μου Τι Σου Κάναμε 2 - Qu'est-ce Qu'on a Encore Fait au bon Dieu (Serial Bad Weddings 2) (2019) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top