F Ένας Κάπως Ευγενικός Άνθρωπος - A Somewhat Gentle Man - FilmBoy Ένας Κάπως Ευγενικός Άνθρωπος - A Somewhat Gentle Man - FilmBoy
  • Latest News

    Ένας Κάπως Ευγενικός Άνθρωπος - A Somewhat Gentle Man

    Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μην έχετε δει ταινία από τη Νορβηγία αλλά αν είστε θαμώνες του FilmBoy θα έχετε καταλάβει ότι στη συγκεκριμένη χώρα κάτι έχει αρχίσει να κινείται όσον αφορά τα κινηματογραφικά εδώ και λίγα χρόνια.

    Μάλιστα, από τις άλλες Σκανδιναβικές χώρες η Νορβηγία είναι η πλέον προβεβλημένη σε αυτό το blog, καθώς πέρυσι μόνο είδαμε (και δε θα ξεχάσουμε) το Dead Snow, το μέτριο Hidden (επίσημη συμμετοχή στο Afterdark Horrorfest 2010) ενώ φέτος περιμένουμε το The Troll Hunter που από το trailer φαίνεται ικανό να μπει στα βραβεία μας του χρόνου.

    Προηγείται όμως το A Somewhat Gentle Man του Hans Petter Moland, ‘του Ridley Scott της Νορβηγίας’ κατά κάποιους κριτικούς εξ αιτίας των εκατοντάδων διαφημιστικών σποτ και βραβείων που εχει πάρει.

    Το En Ganske Snill Mann - στα Νορβηγικά - είναι μία γκανγστερική κωμωδία με πρωταγωνιστή έναν Σουηδό γνώριμο του Hollywood, τον Stellan Skarsgard (του πρόσφατου Boogie Woogie, του Angels and Demons και του Mamma Mia!) στο ρόλο του Ulrik.

    Ο Ulrik βγαίνει από τη φυλακή αφού έχει εκτίσει ποινή 12 χρόνων για ...




    ...τη δολοφονία του εραστή της γυναίκας του.

    Αβέβαιος για το τί πρέπει να κάνει με την ελευθερία του, κάθεται σε ένα diner και περιμένει και η υπομονή του επιβραβεύεται καθώς τον βρίσκουν ο Rune και ο Rolf.

    Ο Rune (Bjorn Floberg) είναι παλιός φίλος του και ο Rolf (Gard B. Eidsvold) ένας ηλίθιος.

    Ο Rune βοηθάει τον Ulrik να βρει κάπου να μείνει και μια δουλειά σε ένα συνεργείο αλλά το αντάλλαγμα είναι να βρει αυτόν που τον κάρφωσε στην αστυνομία και να τον εκδικηθεί. 


    Βρίσκει όπλο και γρήγορα μπαίνει στους καθημερινούς ρυθμούς του, δουλεύοντας στο συνεργείο, ακολουθώντας το καρφί και προσπαθώντας να βρει το θάρρος για να μιλήσει στο γιο του.

    Α, και ίσως φλερτάροντας με τη γραμματέα στο συνεργείο.

    ...Και κανα γρήγορο με την πρώην γυναίκα του.

    ...Άντε να κάνει και κανένα φάσωμα με τη σπιτονοικοκυρά του.

    Ίσως τελικά να έχουν δίκιο εκείνοι που λένε ότι οι Σκανδιναβές λατρεύουν το σεξ.

    Δε ξέρω να σας πω, πάντως έχουν αξιόλογο σινεμά.

    Το A Somewhat Gentle Man προβλήθηκε πέρυσι στο διαγωνιστικό του φεστιβάλ του Βερολίνου φεύγοντας με βραβείο και τον Δεκέμβριο στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης με τον τίτλο Ένας Κάπως Ευγενικός Άνθρωπος.

    Συνολικά έχει καλές κριτικές και η Strand Releasing το έβγαλε στις 14 Ιανουαρίου 2011 σε μία αίθουσα στην Αμερική.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ένας Κάπως Ευγενικός Άνθρωπος - A Somewhat Gentle Man Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top