F Remake Originals: The Mechanic (1972) - FilmBoy Remake Originals: The Mechanic (1972) - FilmBoy
  • Latest News

    Remake Originals: The Mechanic (1972)

    Το Hollywood έχει στερέψει από ιδέες, το FilmBoy όχι.

    Σήμερα ξεκινά μια νέα στήλη με τίτλο Remake Originals και στην οποία θα παρουσιάζονται οι ταινίες στις οποίες είναι βασισμένα τα remake που βλέπουμε σήμερα στις αίθουσες.

    Εκτός από τη χαρακτηριστική παρουσίαση (ή κριτική καθώς κάποιες είναι φυσικό να εχω δει) θα υπάρχει και ενα clip από τη ταινία που θα βρίσκετε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ FILMBOY!

     

    1972 και ο Charles Bronson επανέρχεται στο Hollywood με τη 2η συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Michael Winner που έμελλε να τον επαναφέρει στο superstar επίπεδο με τα Death Wish, λίγα χρόνια αργότερα.

    Το όνομα το έχει ήδη κάνει με τις ταινιάρες των 60’s (Κάποτε Στη Δύση του Sergio Leone, Η Μεγάλη Απόδραση & Και Οι 7 Ήταν Υπέροχοι του John Sturges, Και Οι 12 Ηταν Καθάρματα του Robert Aldrich) αλλά ακολούθησαν μέτριες παραγωγές για να έρθει το The Mechanic να τον επαναφέρει στα πράγματα.

    Η ταινία δεν ήταν καμιά μεγάλη επιτυχία ούτε από αυτές που θα θυμάσαι από το βιογραφικό του Charles Bronson, αλλά ...




    ...είχε κάποια στοιχεία που προβλήθηκαν πολύ από το μάρκετινγκ της εποχής.

    Κατά τη προβολή της, ας πούμε, στις αίθουσες διαφημίστηκε ως η ταινία με την μεγαλύτερη ελεγχόμενη έκρηξη ως τότε σε φιλμ, ανατινάζοντας ένα 50 χρόνων ξενοδοχείο (όσο ήταν και ο Bronson τότε) χρησιμοποιόντας 5 δοχεία μπουτάνιο και 300 γραμμάρια εκρηκτικών.

    Επίσης, έγινε διάσημη η σκηνή καταδίωξης με μηχανές, σκηνή την οποία θα δείτε αποκλειστικά στο FilmBoy στη συνέχεια, και η ταινία στην οποία δεν υπάρχουν λόγια στα 15 πρώτα λεπτά.

    Τέλος, είναι η μοναδική ταινία (από τις 16 ταινίες που έπαιξαν μαζί) που η γυναίκα του Jill Ireland υποδύεται μια πόρνη. 


    Στο The Mechanic του 1972 ο Charles Bronson υποδύεται έναν hit-man (mechanic στην αμερικάνικη αργκό), έναν τύπο που μοιάζει με James Bond σε κατάθλιψη, έναν μοναχικό δολοφόνο που εκτελεί συμβόλαια χωρίς να ρωτάει γιατί, έναν αδίσταχτο εκτελεστή που δε θα διστάσει να εκτελέσει το φίλο του πατέρα του.

    Όταν θα γνωρίσει τον κακομαθημένο γιο του τελευταίου στόχου του (Jan-Michael Vincent) θα αναλάβει να τον εκπαιδεύσει και να του μάθει τα κόλπα της δουλειάς.

    Για τον ηθοποιό Jan-Michael Vincent αξίζει μια αναφορά, καθώς τότε ήταν στα πρώτα βήματα της καριέρας του και θεωρούνταν ανερχόμενος γόης του Hollywood.

    Η καριέρα του όμως ποτέ δεν εκτοξεύτηκε και σαν να μην έφτανε αυτό, το 1996 είχε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα από το οποίο γλίτωσε στο τσακ, κοστίζοντας του όμως τις φωνητικές του χορδές αφού έσπασε το λαιμό του και έκτοτε μιλάει με μηχανική υποστήριξη. 


    Στη ταινία μας τώρα, το The Mechanic είναι όλο ατμόσφαιρα και λίγο δράση (το είδα χθες βράδυ).

    Ο εκτελεστής Arthur Bishop (Bronson) σκοτώνει τους στόχους του με συγκεκριμένη ιεροτελεστία, προετοιμάζει την εκτέλεση για μέρες και την κάνει να φαίνεται σαν τυχαίο γεγονός.

    Ακόμα και στην πιο εύκολη περίπτωση του φίλου του πατέρα του, σκηνοθετεί ένα κυνηγητό ενώ βρίσκεται μόνος με το ηλικιωμένο θύμα του.

    Το remake του Simon West δεν το έχω δει ακόμα αλλά κρίνοντας από την επιλογή του Jason Statham, είμαι σίγουρος οτι θα υπάρχει πολλαπλάσια δράση και κυνηγητά.

    Στη συνέχεια θα δείτε ένα clip από τη ταινία και να πάρετε μια γεύση από την ατμόσφαιρά της, τα εφέ και τις (ψεύτικες για την εποχή μας) σκηνές δράσης.

    Ανυπομονώ για τα σχόλια σας.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Remake Originals: The Mechanic (1972) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top