F BOOGIE WOOGIE - FilmBoy BOOGIE WOOGIE - FilmBoy
  • Latest News

    BOOGIE WOOGIE

    Τον περασμένο Οκτώβριο έκανα την παρουσίαση μιας ταινίας με τίτλο Untitled, στην οποία επιβεβαιωνόταν ότι ο κόσμος της τέχνης, των gala και των art gallery ήταν ακαταλαβίστικος για τον νορμάλ κόσμο. 

    Στο Boogie Woogie μαθαίνουμε ότι οι θαμώνες της μοντέρνας τέχνης είναι και άπληστοι, εγωκεντρικοί, απορροφημένοι στον εαυτό τους, σεξουαλικά πεινασμένοι και υποκριτές! 

    Τουλάχιστον έτσι λέει η Βρετανική κομεντί του Duncan Ward που είναι βασισμένη στο βιβλίο του Danny Moynihan, το οποίο όμως λαβαίνει χώρα στη Νέα Υόρκη ενώ η ταινία στο Λονδίνο. 

    Η πρόθεση είναι φανερή.
    Σάτιρα μέχρι τέλους στην art πλευρά της Βρετανικής πρωτεύουσας με ένα cast εξαιρετικό μεν, πύργο της Βαβέλ δε. 


    Το στόρι εμπλέκει έναν έμπορο τέχνης (Danny Huston) και τις προσπάθειες του να αποκτήσει έναν πίνακα του Mondrian με το όνομα του τίτλου της ταινίας. 

    Τον πίνακα έχει στη κατοχή του ένας ηλικιωμένος συλλέκτης (Christopher Lee) του οποίου η γυναίκα (Joanna Lumley) και ο γραμματέας του (Simon McBurney) συνωμοτούν ...



    ...πίσω από τη πλάτη του. 

    Ένας άρπαγας συλλέκτης (Stellan Skarsgard) που επίσης θέλει ν’αποκτησει τον πίνακα έχει σχέσεις με τη βοηθό του πρώτου εμπόρου (Heather Graham) η οποία είναι πρόθυμη να προδώσει τους πάντες προκείμενου να αποκτήσει τη δική της gallery, και η γυναίκα του (Gillian Anderson) τα έχει με έναν νεαρό ανερχόμενο καλλιτέχνη (Jack Huston)  

    Άλλοι χαρακτήρες περιλαμβάνουν μια λεσβία σκηνοθέτιδα πορνό video (Jaime Winstone) που εκθέτει όλες τις φίλες της, τον φίλο και μάνατζερ της (Alan Cumming) ο οποίος είναι ο μοναδικός συμπαθητικός τύπος εκεί μέσα, και μια σέξι roller girl (Amanda Seyfried) που έρχεται να πιάσει δουλειά και μπλέκει στα πάρε δώσε. 

    Το να βλέπεις ένα μάτσο διαφορετικούς χαρακτήρες να κάνουν άσχημα πράγματα μεταξύ τους μπορεί να είναι διασκεδαστικό, μπορεί και όχι. 

    Οι κριτικοί τείνουν προς το δεύτερο (30% στο RT), αλλά δεν τους έχουμε δα και τυφλή εμπιστοσύνη. 

    Στην Αμερική έκανε πρεμιέρα στις 23 Απριλίου σε 1 μόνο αίθουσα για 1 μόνο εβδομάδα, την ίδια περίοδο περίπου που άνοιξε και στη Βρετανία. 

    Και αν απορείτε για τα 2 trailer που θα δείτε στη συνέχεια, αυτό γίνεται γιατί είναι σαν να πρόκειται για 2 διαφορετικές ταινίες! 

    Στο 1ο βλέπω μια κομεντί μηχανορραφιών με διαλόγους και ατάκες, στο 2ο βλέπω σεξ σεξ και ξανά μανά σεξ! 

    Όποιο και να έβαζα θα είχατε τη λάθος εντύπωση. 

    Δείτε τα trailer και κρίνετε μόνοι σας.





    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: BOOGIE WOOGIE Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top