F THE ANSWER MAN (ARLEN FABER) - FilmBoy THE ANSWER MAN (ARLEN FABER) - FilmBoy
  • Latest News

    THE ANSWER MAN (ARLEN FABER)

    **********   7/10

    Εν μέσω μιας γεμάτης εβδομάδας με πολλές και αξιόλογες ταινίες να κάνουν πρεμιέρα, υπάρχει και μια που δεν έχει απαιτήσεις για μεγάλες εισπράξεις, χωρίς κράχτες στο cast και με περιορισμένη διανομή.

    Το The Answer Man είναι η πρώτη σκηνοθετική προσπάθεια του John Hindman, ο οποίος έγραψε και το σενάριο, και πρόκειται για μια ρομαντική κομεντί ‘εσωτερικής αναζήτησης’ που έκανε το πέρασμα του από το φεστιβάλ του Sundance στην αρχή του έτους κερδίζοντας κάποια συμπαθητικά σχόλια αλλά ως εκεί.

    Δεν υπάρχει τίποτα κακό σ’αυτό το φιλμ, αλλά δεν υπάρχει και τίποτα αξιομνημόνευτο.
    Αυτή η ατάκα είναι ο χειρότερος εφιάλτης των συντελεστών μιας ταινίας, όταν ακούγεται από κριτικούς, και εγγύηση ότι θα ξεχαστεί γρήγορα. Πόσο μάλλον όταν στη ταινία σου υπάρχει ένα τόσο βαρύ θέμα με διλήμματα και αναφορές περί Θεού, απαντήσεων, νοήματος της ζωής κλπ.

    Ο Arlen Faber (όνομα που ήταν και ο πρώτος τίτλος του φιλμ, και που ενσαρκώνεται από τον Jeff Daniels του οποίου η καλύτερη στιγμή ακόμα είναι το Pleasantville 11 χρόνια πριν) είναι ένας συγγραφέας που έγραψε το ‘Me and God’, ένα βιβλίο-συνέντευξη με το Θεό όπου δίνονται απαντήσεις για όλα τα μεγάλα ερωτήματα των ανθρώπων.

    Η τεράστια αποδοχή του σε όλο το κόσμο τον έκανε, ανεπιθύμητα για τον ίδιο, διάσημο και γνωστό ως τον άνθρωπο με τις απαντήσεις, άσχετα αν ο ίδιος δεν έχει ιδέα για τίποτα.  
    Στην 20η επέτειο του βιβλίου του, ο εκδότης του τον πιέζει να κάνει κάτι ιδιαίτερο, αλλά εκείνος απεχθάνεται τέτοιου είδους πανηγυρακια.

    Όλα αλλάζουν στη ζωή του και στο πως βλέπει τα πράγματα όταν γνωρίζει μια ανύπαντρη μητέρα (Lauren Graham) και έναν νεαρό ιδιοκτήτη βιβλιοπωλείου που μόλις τελείωσε πρόγραμμα αποτοξίνωσης (Lou Taylor Pucci,ο γιος στο Horsemen).

    Με μικρό budget στη διάθεση του ο John Hindman έκανε όλα τα γυρίσματα στη Pennsylvania, προσπάθησε να βρει διανομή περνώντας από πολλά φεστιβάλ και τελικά προβλήθηκε σε 6 μόνο αίθουσες και έβγαλε μόνο τα έξοδα από τις καντίνες (12 χιλ. δολάρια).     
    Μην έχετε και πολλές ελπίδες για προβολή στην Ελλάδα.

    Update: Πολυ καλο! Πιο χιουμοριστικο απο οτι φαινοταν απο το trailer, εξυπνοι διαλογοι, γρηγορος ρυθμος, δεν βαρεθηκα καθολου. Ο χαρακτηρας του Jeff Daniels ειναι δυστυχως για το κοσμο μας ρεαλιστικος αλλα ταυτοχρονα δειχνει το πως μπορει η μιζερια καποιου να μας ειναι υπεροχα διασκεδαστικη, ειδικα απο τα ματια τριτου. Θα γελασετε πολυ.


    Οσο για τις απαντησεις που ψαχνουν ολοι, η ατακα του εξιλεωμενου Αρλεν τα λεει ολα:
    -'Δηλαδη εισαι ενας απλος ανθρωπος σαν κι εμας;'
    -'Οχι ακομα, αλλα προσπαθω.' 


    Δείτε το trailer, αλλα βρειτε και την ταινια.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: THE ANSWER MAN (ARLEN FABER) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top