F Το Χρονικό της Νάρνια: Ο Ταξιδιώτης της Αυγής - The Voyage of the Dawn Treader - FilmBoy Το Χρονικό της Νάρνια: Ο Ταξιδιώτης της Αυγής - The Voyage of the Dawn Treader - FilmBoy
  • Latest News

    Το Χρονικό της Νάρνια: Ο Ταξιδιώτης της Αυγής - The Voyage of the Dawn Treader

    Μετά την απογοήτευση του 1ου sequel Prince Caspian, το The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader στοχεύει να διορθώσει τη στραβή ρότα που φαίνεται να έχει πάρει το franchise.

    Το πρώτο βήμα γι’αυτό είναι να βάλει πλώρη στην ίδια χρονική περίοδο με το επιτυχημένο πρώτο.

    Με τα Harry Potter και τα The Lord of the Rings να είχαν ήδη στρώσει τα πανιά σε ότι αφορά τα παραμύθια φαντασίας στο Hollywood, το The Lion, The Witch and the Wardrobe εμφανίστηκε στις αίθουσες το Δεκέμβριο του 2005 κάνοντας συνολικά 291 εκατομμύρια δολάρια, ένα Χαρυποτερ-ικό νούμερο που οδήγησε φυσικά σε συνέχεια, 2μιση χρόνια μετά αλλά με τα μισά περίπου αποτελέσματα (141).

    Ήταν φανερό από την αρχή όμως, ότι η Narnia δεν είχε τα εχέγγυα να γίνει ο νέος Harry Potter ή το νέο Lord of the Rings.

    Βλέπετε, το 1ο Narnia βασιζόταν στο μοναδικό γνωστό βιβλίο της σειράς και ήταν ένα ολοκληρωμένο ταξίδι ...τελείωνε δηλαδή την ιστορία, ενώ τα άλλα άφηναν πεδία για συνέχειες.

    Κανείς λοιπόν δεν περίμενε τη συνέχεια της Narnia - ενώ όλοι περίμεναν αυτή του ...Χάρη – έτσι το sequel αντιμετωπίστηκε ως άλλη μια fantasy περιπέτεια και πάτωσε, μιλώντας βέβαια συγκριτικά, αφού 140 εκατομμύρια δεν είναι δα και λίγα.

    Αλλά και το 3ο φιλμ δε ξεκίνησε καλά.

    Κατ’αρχας ...




    ...πέρασαν άλλα 2μιση χρόνια από το προηγούμενο, μεγάλο διάστημα για ένα franchise που δεν περιμένει κανείς.

    Ήταν προγραμματισμένο για τις 7 Μαΐου αλλά το παράτησε (!) η Walt Disney φοβούμενη παρόμοια τύχη με το δεύτερο, για να έρθει (πολύ αργότερα, μη νομίζετε ότι έτρεξε κιόλας) η 20th Century Fox και να το βάλει στις 10 Δεκεμβρίου. 


    Στο The Voyage of the Dawn Treader, ο Edmund και η Lucy (Skandar Keynes και Georgie Henley)  μαζί με τον εξάδελφο Scrubb (Will Poulter)   βρίσκονται στα βάθη ενός ...πίνακα ζωγραφικής για να καταλήξουν στο φανταστικό πλοίο της Narnia που ταξιδεύει για άγνωστους κόσμους.

    Και βέβαια θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με παλιούς γνώριμους, όπως ο King Caspian (Ben Barnes) και ο ...ποντικός τους φίλος Reedicheep.

    Σκηνοθετεί αυτή τη φορά ο θρυλικός 70χρονος Michael Apted, γνωστός από τον James Bond επί Brosnan ακόμα (The World is Not Enough, 1999) αλλά με μόνο 2 ταινίες τα τελευταία 10 χρόνια.

    Κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 9 Δεκεμβρίου σε 3D και η Odeon θα είναι πιστή στο ραντεβού …όσων περιμένουν, anyway.

    Δείτε το trailer.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Το Χρονικό της Νάρνια: Ο Ταξιδιώτης της Αυγής - The Voyage of the Dawn Treader Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top