F ΠΕΘΑΝΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 74 Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ DENNIS HOPPER - FilmBoy ΠΕΘΑΝΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 74 Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ DENNIS HOPPER - FilmBoy
  • Latest News

    ΠΕΘΑΝΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 74 Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ DENNIS HOPPER

    Ένας ηθοποιός – σύμβολο για το Hollywood, ο Dennis Hopper πέθανε χτες σε ηλικία 74 χρόνων από καρκίνο του προστάτη. 

    Ο Dennis Hopper ήταν γνωστός στη βιομηχανία από τη 6 δεκαετιών καριέρα του ως επαναστάτης του Hollywood, όσο κι αν οι νεότεροι δεν τον είχαμε για τέτοιο. 

    Το θρυλικό Easy Rider του 1969, το οποίο σκηνοθέτησε και έγραψε μαζί με τον Peter Fonda έγινε σημείο αναφοράς ως το απόλυτο φιλμ ενάντια στο κατεστημένο και ήταν ουσιαστικά υπεύθυνο για το Νέο Ρεύμα που κυριάρχησε στο σινεμά στα 70’s. 

    Μετά την επιτυχία του Easy Rider όμως, ο Dennis Hopper έζησε μεταξύ ναρκωτικών και αλκοόλ και έπαιζε σε ανεξάρτητες παραγωγές και με εξαίρεση το Apocalypse Now το 1979 δεν είχε άλλο σοβαρό ρόλο μέχρι τα 80’s, οπότε και αποφάσισε να πάει σε κλινική αποτοξίνωσης. 

    Σε αυτά τα χρόνια ήρθε και η αναγνώριση με το Blue Velvet του David Lynch και το υποψήφιο για Όσκαρ Hoosiers. 

    Στη δεκαετία του 90 έπαιξε με επιτυχία κακούς σε περιπέτειες όπως το Speed του 1994 και το Waterworld του 1995, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε επιτυχία και στη τηλεόραση με ένα ρόλο στην αστυνομική σειρά 24. 

    Προς τιμή του σημαντικού αυτού ηθοποιού, το KostasBlog διάλεξε ένα clip από το True Romance του 1993, του crime film σε σκηνοθεσία Tony Scott, όπου ο Dennis Hopper δεν έχει μεγάλο ρόλο αλλά έχει μια από τις καλύτερες σκηνές, χάρη στο εκπληκτικό γράψιμο του Quentin Tarrantino.

    Δείτε στη συνέχεια το video. 



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΠΕΘΑΝΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 74 Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ DENNIS HOPPER Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top