F ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 23/7/2009 - FilmBoy ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 23/7/2009 - FilmBoy
  • Latest News

    ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 23/7/2009

    Το δίλημμα το καταλαβαίνω. Θάλασσα η σινεμά; Η πρόταση του KostasBlog είναι να πάτε σινεμά αυτή την εβδομάδα, και την επόμενη για μπάνιο.
    Κι αυτό γιατί από τις 4 μόνο νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες αυτό το σ/κ, στις 3 θα περάσετε καλά και δε θα μετανιώσετε, σε αντίθεση με την εβδομάδα που ακολουθεί η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ διαθέτει 7 νέες ...πατάτες.

    Ένας Ονειρεμένος Γάμος (Easy Virtue) του Stephan Elliot. Τέλη της δεκαετίας του ’20 μια αριστοκρατική οικογένεια της Αγγλίας με αρχηγό την αυταρχική μητέρα (Kristin Scott Thomas) ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον γιο τους (Ben Barnes) από το ταξίδι του στο Μοντε Καρλο. Μαζί του όμως θα φέρει και την προσφάτως σύζυγο του (Jessica Biel), μια Αμερικανίδα ...οδηγό ράλι, καπνίστρια, αντισυμβατική, επαναστάτρια αλλά και ευγενική, ετοιμόλογη και κουκλάρα.
    Ο πόλεμος δε θα αρχίσει να ξεκινήσει μεταξύ νύφης και πεθεράς, αλλά και των άλλων δυο κοριτσιών της οικογένειας (Kimberley Nixon και Katherine Parkinson) οι οποίες αν και στην αρχή τη συμπαθούν, γρήγορα παρασύρονται από το κλίμα. Μοναδικός σύμμαχος της νυφης είναι ο αδιάφορος πατέρας με το σαρδόνιο χιούμορ, και ατάκες που σκοτώνουν, ένας απολαυστικός Colin Firth.
    Να μην ξεχάσω και τον βαριεστημένο μπάτλερ (Kris Marshall) που κι αυτός έχει γέλιο.
    Μια πολύ καλή ταινία, με ζηλευτά πλάνα, γρήγορο ρυθμό (κάτι σπάνιο σε ταινία εποχής), πολύ καλή σκηνοθεσία και ένα σενάριο αιχμηρού χιούμορ, γρήγορο, χωρίς πλατιασματα και μονολόγους. Σε 7 αίθουσες.

    Επίθεση Στο Συρμό (The Taking of Pelham 123) του Tony Scott, ένα remake του 74 στο οποίο ενας υπάλληλος στο Μετρό της Νέας Υόρκης (Denzel Washington) με προβλήματα στη δουλειά του, σε μια ημέρα ρουτίνας κατά τα άλλα, αντιμετωπίζει την κατάληψη ενός συρμού από έναν αποφασισμένο κακοποιό (John Travolta) και 4 ακόμα συνεργούς του.
    Ζητάνε 10 εκ. δολάρια σε μια ώρα, αλλιώς θα εκτελούνε τους επιβάτες, έναν κάθε λεπτό που περνάει.
    Η Αστυνομία κινητοποιείται αμέσως, και ο Δήμαρχος (James Gandolfini) αναθέτει σε ένα διαπραγματευτή (John Torturro) να αντιμετωπίσει τη κατάσταση.
    Όμως ο κακός θέλει να μιλάει μόνο στον υπάλληλο, κάτι που λόγω του κακού ιστορικού του, δημιουργεί υποψίες.
    Αυτό όμως που όλοι αναρωτιούνται είναι πως θα φύγουν από εκεί κάτω, ακόμα κι αν πάρουν τα λύτρα.
    Κλασική 2 men show περιπέτεια με καλές ερμηνείες αλλά έλλειψη φαντασίας και σασπένς απο τον σκηνοθέτη του Top Gun και το σεναριογράφο του Mystic River.

    Περαν Πασης Υποψιας (Beyond A Reasonable Doubt) του Peter Hyams, αλλο ενα remake απο το 1956 αυτη τη φορα, οπου ενας νεαρός ρεπόρτερ (Jesse Metcalfe) υποπτεύεται έναν έμπειρο εισαγγελέα (Michael Douglas) ότι χρησιμοποιεί ψεύτικα στοιχεία DNA για να ενοχοποιεί αθώους, κερδίζοντας έτσι όλες τις υποθέσεις που αναλαμβάνει και ανεβάζοντας το σερί των νικών του σε 18, ρεκόρ στα χρονικά του δικονομικού κόσμου.
    Ο μόνος τρόπος να τον παγιδεύσει είναι να κάνει ο ίδιος το δόλωμα. Κατασκευάζει λοιπόν στοιχεία που τον ενοχοποιούν, για να παρασύρει τον εισαγγελέα σε μικροβιολογικές εξετάσεις, όπου εκεί του την έχει στημένη.
    Ο εισαγγελέας όμως είναι γάτα, κι έτσι ο ρεπόρτερ φυλακίζεται και η μόνη του ελπίδα είναι η νεαρή βοηθός εισαγγελέα (Amber Tamblyn), με την οποία έχει κι ένα ειδύλλιο σε εξέλιξη.

    Τέλος, Ρουμπα (Rumba) μια γαλλοβελγικη σινεφίλ κωμωδια-δραμα-μιουζικαλ όπου ενα (πανάσχημο) ζευγάρι δασκάλων με λατρεία στο λάτιν χορό, έχει ένα ατύχημα το οποία θα αλλάξει τα πάντα. Σε 2 αίθουσες.

    Καλο Σινεμα.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 23/7/2009 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top