F Η Νύμφη του Νερού - Undine (2020) - FilmBoy Η Νύμφη του Νερού - Undine (2020) - FilmBoy
  • Latest News

    Η Νύμφη του Νερού - Undine (2020)


    Η Ama Films παρουσιάζει τη νέα ταινία του Κρίστιαν Πέτσολντ, Η Νύμφη του Νερού

    ΣΥΝΟΨΗ
    Η Ουντίνε είναι ιστορικός και κάνει ξεναγήσεις για την αστική ανάπτυξη του Βερολίνου. Όμως, όταν ο άνδρας που αγαπά την εγκαταλείπει, ο αρχαίος μύθος της νύμφης του νερού έρχεται να τη στοιχειώσει ξανά. Η Ουντίνε πρέπει να σκοτώσει τον άνδρα που την πρόδωσε και να επιστρέψει στο νερό, όπου ανήκει.

    ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
    «Άνθρωποι! Τέρατα!» Έτσι ξεκινά την αφήγησή της η Ίνγκεμποργκ Μπάχμαν στο βιβλίο Η Ουντίνε φεύγει. Η Ουντίνε είναι η προδομένη γυναίκα του νερού. Σύμφωνα με τον μύθο, ζει στον βυθό μιας λίμνης, μέσα στο δάσος. Ένας άνδρας που είναι μοιραία ερωτευμένος με μια γυναίκα, αλλά που ο έρωτας του είναι απέλπιδος και χωρίς ανταπόκριση, που δεν ξέρει πια τι να κάνει τον εαυτό του ή τα συναισθήματά του, που υποφέρει από την απόλυτη απόγνωση, μπορεί να μπει στο δάσος, να πάει στις όχθες της λίμνης και να φωνάξει το όνομα της Ουντίνε.
    Και εκείνη θα έρθει. Και θα τον αγαπήσει. Η αγάπη τους θα είναι μια συνθήκη απαράβατη. Κι αν παραβιαστεί, τότε ο άνδρας θα πρέπει να πεθάνει. Όμως, συμβαίνει συχνά εκείνος που αγαπά κι αγαπιέται να δείχνει και πάλι προσιτός κι ελεύθερος, αξιαγάπητος και ποθητός. Στον μύθο, η γυναίκα που υπήρξε το αντικείμενο του απεγνωσμένου πόθου του άνδρα, ξαφνικά αρχίζει να ενδιαφέρεται και πάλι γι’ αυτόν. Κι εκείνος αφήνει την Ουντίνε για να παντρευτεί την πρώτη του αγάπη. Τη νύχτα του γάμου τους, η Ουντίνε μπαίνει στο υπνοδωμάτιο του ζευγαριού, αγκαλιάζει τον άνδρα μέσα σε μια φυσαλίδα νερού και τον πνίγει. «Τον σκότωσα με τα δάκρυά μου!» τραυλίζει η Ουντίνε στους πανικόβλητους υπηρέτες, πριν εξαφανιστεί στη λίμνη, μέσα στο δάσος.
    Η δική μας Ουντίνε είναι ιστορικός πόλεων στο Βερολίνο και κάνει ξεναγήσεις για τη Διεύθυνση Αστικής Ανάπτυξης της Γερουσίας. Μόλις την εγκατέλειψε και την πρόδωσε κάποιος με το όνομα Γιοχάνες.
    Αν ακολουθούσε τις επιταγές του μύθου, θα έπαιρνε εκδίκηση από τον Γιοχάνες και θα τον σκότωνε. Όμως, η Ουντίνε αψηφά τον μύθο. Δεν θέλει να επιστρέψει στην κατάρα, στη λίμνη, μέσα στο δάσος.
    Δεν θέλει να φύγει. Θέλει να αγαπήσει. Έτσι, γνωρίζει κάποιον άλλον. Κι αυτή την ιστορία αγάπης αφηγείται η Νύμφη του νερού.
    Κρίστιαν Πέτσολντ


    ΑΡΓΥΡΗ ΑΡΚΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 2020
    *
    ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ FIPRESCI ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 2020
    *
    ΤΑΙΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 2020

    ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
    Σενάριο - Σκηνοθεσία: Κρίτσιαν Πέτσολντ
    Διεύθυνση φωτογραφίας: Χανς Φρομ
    Πρωταγωνιστούν: Πάουλα Μπιρ, Φραντς Ρογκόφσκι, Μαριάμ Ζαρί, Γιάκομπ Μάτσεντς
    Χώρες παραγωγής: Γερμανία, Γαλλία
    Έτος παραγωγής: 2020
    Διάρκεια: 90’

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η Νύμφη του Νερού - Undine (2020) Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top