F The Electrical Life of Louis Wain trailer: Ο Benedict Cumberbatch ζωγραφίζει ανθρωπόμορφες γατούλες και μας "ηλεκτρίζει"! - FilmBoy The Electrical Life of Louis Wain trailer: Ο Benedict Cumberbatch ζωγραφίζει ανθρωπόμορφες γατούλες και μας "ηλεκτρίζει"! - FilmBoy
  • Latest News

    The Electrical Life of Louis Wain trailer: Ο Benedict Cumberbatch ζωγραφίζει ανθρωπόμορφες γατούλες και μας "ηλεκτρίζει"!


    Οι πίνακές του είναι κάτι παραπάνω από χαρακτηριστικοί όμως ελάχιστοι πιθανότατα γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη τους, με τη νέα ταινία της Amazon, The Electrical Life of Louis Wain να αναλαμβάνει να αποκαλύψει την...ηλεκτρική ζωή του Louis Wain!

    Γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1860, το πρώτο παιδί και μοναδικό αγόρι από τα 6 τέκνα της οικογένειας Wain. Σπούδασε στο West London School of Art όπου και δίδαξε για λίγο πριν παραιτηθεί για να επικεντρωθεί στη τέχνη του. Τα χαρακτηριστικά σχέδιά του με τις ανθρωπόμορφες γάτες με τα μεγάλα εκφραστικά μάτια έγιναν περιζήτητες και επί τριάντα χρόνια εκατοντάδες έργα του δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά. Παρά τη δημοφιλία του, ποτέ δεν πλούτισε με όλα τα χρήματά του να πηγαίνουν στη συντήρηση της μητέρας του και των αδερφών του και σε φιλοζωικές οργανώσεις, ενώ ήταν γνωστή η "αθωότητά" του στις διαπραγματεύσεις με αποτέλεσμα συχνά να πέφτει θύμα. Προς τα τέλη της ζωής του διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια και πέθανε στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Napsbury σε ηλικία 78 ετών. Η αιτία για την ιδιόρρυθμη συμπεριφορά του καθώς και τον ιδιαίτερο τρόπο ζωγραφικής του έχει υπάρξει θέμα συζήτησης με θεωρίες να αναφέρουν πως δεν είχε σχιζοφρένεια αλλά αυτισμό, ενώ η μορφή των περίφημων γατών του οφειλόταν στην οπτική αγνωσία από την οποία έπασχε.

    Μπορεί λοιπόν το όνομά του να μην είναι ευρέως διάσημο όμως η ιστορία του μοιάζει αρκετά ενδιαφέρουσα και με τον Benedict Cumberbatch στον πρωταγωνιστικό ρόλο, το φιλμ αποκτά αυτόματα ξεχωριστό ενδιαφέρον.

    Το σενάριο έγραψε ο Simon Stephenson (Luca) με τον σκηνοθέτη Will Sharpe (Black Pond) να το φέρνει στη τελική του μορφή. Συμπρωταγωνιστούν οι Claire Foy (My Son), Andrea Riseborough (Possessor) και Toby Jones (First Cow).

    Το The Electrical Life of Louis Wain θα ανέβει στο Prime Video της Amazon στις 5 Νοεμβρίου. Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Electrical Life of Louis Wain trailer: Ο Benedict Cumberbatch ζωγραφίζει ανθρωπόμορφες γατούλες και μας "ηλεκτρίζει"! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top