F Ιδρώτας - Sweat (2020) - FilmBoy Ιδρώτας - Sweat (2020) - FilmBoy
  • Latest News

    Ιδρώτας - Sweat (2020)


    H One from the Heart παρουσιάζει την ταινία του Μάγκνους Φον Χορν (Magnus Von Horn) ΙΔΡΩΤΑΣ – SWEAT. Η συμπαραγωγή Πολωνίας – Σουηδίας αποτέλεσε επίσημη επιλογή στο Φεστιβάλ Καννών το 2020, και στη συνέχεια ταξίδεψε σε πολλά φεστιβάλ, ανάμεσα τους τα Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, Γκέτεμποργκ, Σεβίλλης, Ζυρίχης, στο Φεστιβάλ Τεργέστης όπου κέρδισε το Βραβείο Cineuropa ενώ κέρδισε και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Σικάγο. Στην Πολωνία, στο Φεστιβάλ Gdynia κέρδισε τον Αργυρό Λέοντα, αλλά και τα Βραβεία Σκηνοθεσίας, Ερμηνείας, Ερμηνείας Β’ Ρόλου, Μοντάζ και Φωτογραφίας. Επιπλέον η ταινία έχει εξασφαλίσει διανομή στις ΗΠΑ και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες όπου αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι και το επόμενο Φθινόπωρο.

    Ο Ιδρώτας αποτελεί μια αιχμηρή και ταυτόχρονα γεμάτη τρυφερότητα ματιά στον λαμπερό όσο και απατηλό εικονικό κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στο κυνήγι της επιτυχίας και της ευτυχίας σε έναν απόλυτα γνώριμο κόσμο, τον δικό μας, όπου η εικόνα μοιάζει να κυριαρχεί απόλυτα πάνω στην πραγματικότητα.

    Ο Μάγκνους Φον Χορν με τη δεύτερη ταινία του μετά το Επέκεινα - The Here After (Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών – Φεστιβάλ Καννών) επιβεβαιώνει ότι αποτελεί ένα από τα πλέον ανερχόμενα ταλέντα του ευρωπαϊκού σινεμά καθοδηγώντας την πρωτοεμφανιζόμενη Μαγκνταλένα Κόλεσνικ σε μια ακαταμάχητη ερμηνεία που γοητεύει τη μεγάλη οθόνη με το απόλυτα πειστικό πορτρέτο της ματαιοδοξίας αλλά και της μοναξιάς, ενός περίπλοκου χαρακτήρα που μας αποκαλύπτεται χωρίς ενοχές και ταμπού.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ιδρώτας - Sweat (2020) Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top