F Κριτική: Πώς να Σκοτώσεις τον Πρωταγωνιστή σου - The Comeback Trail (2020) - FilmBoy Κριτική: Πώς να Σκοτώσεις τον Πρωταγωνιστή σου - The Comeback Trail (2020) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Πώς να Σκοτώσεις τον Πρωταγωνιστή σου - The Comeback Trail (2020)



    Στην αρχή της καριέρας του, σχεδόν πριν 35 χρόνια, έγραψε το σενάριο του Midnight Run και λίγο αργότερα σκηνοθέτησε και το 29th Street. Έκτοτε ο George Gallo μοιάζει να εξαργυρώνει εκείνη την επιτυχία, με ταινίες που στη πλειοψηφία τους βγαίνουν κατευθείαν σε home video, εκεί όπου έπρεπε να βρίσκεται και το The Comeback Trail, όμως χάρη στο ομολογουμένως εξαιρετικό cast θα το φάμε στη μάπ… ε, θα έχουμε την τιμή να το απολαύσουμε στους κινηματογράφους.

    Ο Max Barber και ο ανιψιός του Walter Creason είναι κινηματογραφικοί παραγωγοί της κακιάς ώρας.
    Η τελευταία τους ταινία δεν κόβει ούτε εισιτήριο, με αποτέλεσμα ο μαφιόζος-χρηματοδότης της να τους κυνηγάει για να πάρει πίσω τα λεφτά του. Για να τα βρουν, αναγκάζονται να πουλήσουν το καλύτερό τους σενάριο σε έναν ανταγωνιστή τους. Πριν καν όμως πάρουν μπρος οι κάμερες όμως, ο πρωταγωνιστής του σκοτώνεται, με τον εν λόγω παραγωγό να παίρνει μια τεράστια αποζημίωση ως αποζημίωση από την ασφάλεια.
    Αυτό ακριβώς το γεγονός “εμπνέει” τον Walter, ο οποίος αποφασίζει να στήσει κάτι αντίστοιχο.
    Έτσι λοιπόν βάζει μπρος μια τυχαία ταινία που είχαν στο συρτάρι και προσλαμβάνει τον συνταξιούχο -και αυτοκτονικό- ηθοποιό Duke Montana για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, με στόχο να τον ξεκάνει και να πάρουν τα ασφάλιστρα.
    Για κακή του τύχη όμως ο Montana μοιάζει να έχει τον απέθαντο, αναγκάζοντάς τον να δοκιμάζει ξανά και ξανά με κωμικοτραγικά αποτελέσματα…

    Το The Comeback Trail είναι βασισμένο σε ένα εντελώς άγνωστο φιλμ του 1982, ιδέα που εκ πρώτης ακούγεται αρκετά έξυπνη, με τη διαφορά πως ο George Gallo δεν είναι σε καμιά περίπτωση ένας δημιουργός που μπορεί να διαχειριστεί σωστά μια ιστορία.


    Το φιλμ ανήκει τυπικά στο είδος της κωμωδίας, όμως στην ουσία στο μόνο είδος που μπορούμε να τη βάλουμε είναι σε εκείνο της κομεντί, της παλιομοδίτικης κομεντί που δεν προκαλεί ουσιαστικά κανένα συναίσθημα, πόσω μάλλον να σε κάνει να γελάς και απλά διηγείται μια “χαριτωμένη ιστορία”.

    Ο Gallo μας δίνει μια ταινία αφόρητα φλύαρη, που δεν μπορεί ούτε στο ελάχιστο να αξιοποιήσει το ενδιαφέρον (αλλά κλεμμένο από το κλασσικό The Producers) premise.
    To The Comeback Trail δεν λαμβάνει απλά χώρα στα late 70s, μοιάζει να γυρίστηκε και τότε με το όλο ύφος και κυρίως το χιούμορ να είναι ληγμένο εδώ και δεκαετίες. Και μην ακούσω για homage…

    Η ταινία σώζεται από τους πρωταγωνιστές της και κυρίως από τον Tommy Lee Jones (Ad Astra) που είναι απολαυστικός στο ρόλο του unbreakable γερο-καουμπόη.
    Ο Robert De Niro (The War with Grandpa) προς τιμήν του το προσπαθεί αλλά το σενάριο τον προδίδει, ενώ ικανοποιητικός είναι και ο Zach Braff (Wish I Was Here) που παρά το μικρό screentime έχει και αυτός τη σκηνή του που δείχνει τα δόντια του.
    Morgan Freeman (Angel Has Fallen) και Emile Hirsch (Force of Nature) εμφανίζονται μόνο και μόνο για να υπάρχουν και τα ονόματά τους στην αφίσα.

    Το The Comeback Trail είναι μια ταινία που πιθανότατα πολύ σύντομα θα παίζει στη tv τα μεσημέρια της Κυριακής και θα είναι μια άριστη επιλογή για όσους προσπαθούν να χωνέψουν το παστίτσιο και πριν το καταλάβουν τους παίρνει ο ύπνος στον καναπέ. Οι υπόλοιποι σφυρίξτε αδιάφορα.

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Πώς να Σκοτώσεις τον Πρωταγωνιστή σου - The Comeback Trail (2020) Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top