F Κριτική: Πόλεμος στο Σπίτι - The War with Grandpa (2020) - FilmBoy Κριτική: Πόλεμος στο Σπίτι - The War with Grandpa (2020) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Πόλεμος στο Σπίτι - The War with Grandpa (2020)




    Δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις ηθοποιούς σαν τον Robert De Niro, την Uma Thurman και τον Christopher Walken σε ταινίες σαν το The War with Grandpa
    Για να είμαστε όμως και ρεαλιστές, όταν οι προτάσεις μειώνονται και για τους χ λόγους ένας καλλιτέχνης δεν επιθυμεί να αποσυρθεί, αναγκάζεται να κάνει εκπτώσεις.
    Για μα μην είμαστε δραματικοί, μια παιδική ταινία είναι πολύ πιο τίμια από άλλες παραγωγές που εκμεταλλεύονται ηθοποιούς με τον πλέον ξεδιάντροπο τρόπο και το The War with Grandpa τουλάχιστον δεν κηλιδώνει το βαρύ τους όνομα.

    Ο παππούς Ed (Robert De Niro, The Irishman) έχει χάσει εδώ και λίγο καιρό την αγαπημένη του σύζυγο και παρότι θέλει να συνεχίσει να μένει στο σπίτι που έζησαν μαζί όλη τους τη ζωή, κάποια ατυχηματάκια, αναγκάζουν την κόρη του να του ζητήσει να έρθει να μείνει σπίτι με την οικογένειά της. 
    Το πρόβλημα είναι πως χώροι δεν υπάρχουν, έτσι ο Ed παίρνει το δωμάτιο του 12χρονου εγγονού του, στέλνοντας εκείνον στη σοφίτα! 
    Ο Peter (Oakes Fegley, The Goldfinch) δεν παίρνει την έξωση καθόλου καλά και παρά την αγάπη που έχει για τον παππού του, αποφασίζει πως δεν θα επιτρέψει αυτή την “εισβολή”, κηρύσσοντας του τον πόλεμο.
    Ο Ed αρχικά προσπαθεί να αγνοήσει τις ενοχλήσεις και τις φάρσες του εγγονού του, όμως φτάνει η στιγμή που του κάνουν πραγματικά τη ζωή δύσκολη και αποφασίζει να… “πάρει τα όπλα” και να περάσει στην αντεπίθεση!


    Δεν είναι δίκαιο να κατηγορήσεις μια παιδική ταινία ότι είναι παιδική, και το War with Grandpa ποτέ δεν ισχυρίστηκε κάτι διαφορετικό. 
    Οι αρκετά ευφάνταστες ένθεν κακείθεν φάρσες πέφτουν βροχή και χωρίς αμφιβολία θα διασκεδάσουν τον μικρό θεατή, όπως περίπου διασκεδάζαμε κι εμείς στη ηλικία του με τον Dennis the Menace ή το Problem Child.
    Το κρίμα της υπόθεσης είναι πως δεν μπαίνει καν στο κόπο να δώσει λίγη πειστικότητα σε μια ιστορία που, κακά τα ψέματα, μπάζει από παντού, κάτι που θα έδινε λίγη τροφή και στους ενήλικες συνοδούς θεατές.
    Εξίσου μηδαμινή είναι η αξιοποίηση του υπαρκτού συναισθηματικού σκέλους της ιστορίας, το οποίο θα προσέθετε λίγο βάθος αλλά και διδακτικά μηνύματα.

    Το War with Grandpa απλά δεν προσπαθεί να είναι τίποτα περισσότερο από μια αποκλειστικά παιδική κωμωδία και σε αυτό το κομμάτι δεν τα πάει άσχημα. 
    Μέχρι 10-12 χρόνων, τα πιτσιρίκια σας σίγουρα θα διασκεδάσουν και αυτό είναι και το ζητούμενο. 
    Όσο για σας, μπορεί η cringy στιγμές που βλέπετε τους αγαπημένους σας ηθοποιούς να παλιμπαιδίζουν και να ξεφτιλίζονται, να πονάνε αλλά δε πρόκειται να βαρεθείτε...πολύ!

    Στους κινηματογράφους από 23 Σεπτεμβρίου.

    Αλέξανδρος Κυριαζής


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Πόλεμος στο Σπίτι - The War with Grandpa (2020) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top