F Ο Υπέροχος Γκάτσμπι γίνεται "μίκι-μάο" σε μια αναπάντεχη νέα διασκευή! - FilmBoy Ο Υπέροχος Γκάτσμπι γίνεται "μίκι-μάο" σε μια αναπάντεχη νέα διασκευή! - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Υπέροχος Γκάτσμπι γίνεται "μίκι-μάο" σε μια αναπάντεχη νέα διασκευή!


    Οχτώ χρόνια μετά τη ταινία του Baz Luhrmann, ο Υπέροχος Γκάτσμπι, η κλασσική ιστορία του F. Scott Fitzgerald θα αναβιώσει για ακόμα μία φορά στη μεγάλη οθόνη, την 5η αν δεν κάνω λάθος, όμως αυτή τη φορά σε μια τελείως διαφορετική μορφή.

    Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η βρετανική DNEG έβαλε μπρος μία animated διασκευή του μυθιστορήματος, με τον διάσημο συγγραφέα Brian Selznick (Hugo, Wonderstruck) να αναλαμβάνει την σεναριακή διασκευή και τον βραβευμένο με Όσκαρ William Joyce να παίρνει τα σκηνοθετικά ηνία.

    Αυτή θα είναι η πρώτη full feature απόπειρα της DNEG, μιας πολύπειρης εταιρίας στο τομέα των visual effects και βραβευμένη με πολλά Όσκαρ για ταινίες όπως τα Blade Runner 2049, Inception και Interstellar.

    Ο William Joyce έχει εργαστεί ως συγγραφέας και σχεδιαστής σε πολλές animated ταινίες, μεταξύ των οποίων τα Robots, Toy Story, Meet the Robinsons και Rise of the Guardians, με το τελευταίο να βασίζεται σε δικό του βιβλίο. 
    Ως σκηνοθέτης, έχει μέχρι στιγμής στο παλμαρέ του τέσσερις μικρού μήκους ταινίες, με την πρώτη του, το The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore του 2011 να κερδίζει μάλιστα και το Όσκαρ!

    Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το νέο The Great Gatsby θα χρησιμοποιεί πρωτόγνωρη μεθοδολογία animation, την οποία δοκιμάζουν αυτή τη περίοδο στο μικρού μήκους Mr. Spam Gets A New Hat, η οποία θα μπορέσει να αποδώσει το μεγαλείο της ιστορίας χωρίς τους περιορισμούς του live-action.

    Η εταιρία δεν κάνει οποιαδήποτε αναφορά σε ημερομηνία πρεμιέρας και μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετά χρόνια για να το δούμε στις αίθουσες.

    Αλέξανδρος Κυριαζής
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Υπέροχος Γκάτσμπι γίνεται "μίκι-μάο" σε μια αναπάντεχη νέα διασκευή! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top