F Οι Πέντε Θρύλοι - Rise of the Guardians - FilmBoy Οι Πέντε Θρύλοι - Rise of the Guardians - FilmBoy
  • Latest News

    Οι Πέντε Θρύλοι - Rise of the Guardians

    Το Rise of the Guardians μπορεί να φαίνεται σαν άλλη μια παιδική ταινία που βγαίνει ακριβώς τη στιγμή που οι θεατές θέλουν να ξεκινήσουν την εορταστική περίοδο στη καρδιά και τη διάθεση τους.

    Μια ιστορία στην οποία μυθικές μορφές στη συνείδηση των παιδιών, όπως ο Άγιος Βασίλης, το Πασχαλινό Λαγουδάκι και η Νεράιδα των Δοντιών (οκ, περισσότερο των αμερικανοθρεμμένων παιδιών), ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία της παιδικής αθωότητας από τον Μπαμπούλα, δεν μπορεί παρά να είναι μια απολύτως παιδική ταινία, σωστά;

    Ωστόσο, δεν έχει κανείς παρά να διαβάσει τα credits στο τίτλο executive producer, εκεί όπου θα διαβάσει το όνομα του Guillermo Del Toro, για να εκτιμήσει ακριβώς το είδος της εμπειρίας και τα χαρακτηριστικά που περιέχει αυτό το fantasy animation.

    Η UIP σοφά επέλεξε να μεταγλωττίσει το συγκεκριμένο, αν και φαντάζομαι ότι χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια να ‘μεταφράσει’ σε μια αποδεκτή στα παιδιά διάλεκτο, ξενόφερτους ήρωες όπως ο Jack Frost, η Tooth Fairy, ο Sandman ή ο Boogeyman...




    Αισθανόμενος την ευκαιρία να επιστρέψει στην εξουσία στο μυαλό των παιδιών όλου του κόσμου, ο Pitch Black (Μπαμπούλας στα ελληνικά, με τη φωνή του Χριστόδουλου Στυλιανού) ξεκινά τις προσπάθειές του, ελπίζοντας να διαταράξει την ησυχία των παιδιών με τις τρομακτικές δυνάμεις του.

    Στο καθήκον να υπερασπιστούν την αθωότητα των μικρών έρχονται οι φύλακες, με τον North (Άη Βασίλης, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος), τον Bunny (Πασχαλινό Λαγουδάκι, Βασίλης Μήλιος), τη Tooth (Νεράιδα των Δοντιών, Στεφανία Φιλιάδη), και τον βουβό Sandman (Άμμος, …βουβός είπαμε) να καλούν σε βοήθεια και τον Jack Frost (…Τζακ Φρόστ, αυτόν δεν τον αλλάξανε, Αντίνοος Αλμπάνης).

    Αυτοί θα έρθουν σε επαφή με τον Jamie (Αρσένιο Χαλκιόπουλο), ένα από τα τελευταία αγόρια στη γη που πιστεύει στους Guardians, του οποίου η δύναμη της φαντασίας και της πίστης θα βοηθήσουν τις θαρραλέες προσπάθειες τους.



    Βασισμένο στη λογοτεχνική σειρά Guardians of Childhood του συγγραφέα William Joyce, το Rise of the Guardians παίζει σαν ένα 'Avengers των ηρώων της παιδικής ηλικίας', συνασπίζοντας τον Άη Βασίλη, το Πασχαλινό Λαγουδάκι, τη Νεράιδα των Δοντιών και τον Sandman (ο Jack Frost έρχεται αργότερα) για την καταπολέμηση του εξαιρετικά ύπουλου και επίμονου κακοποιού.

    Είναι η παραδοσιακή αναμέτρηση του καλού εναντίον του κακού, μόνο που οι παίκτες έχουν επαναπροσδιοριστεί.

    Βλέπετε, ο North είναι ένα Ρώσος γίγαντας με τατουάζ στα μπράτσα του, ο Bunny ένα αρκετά μεγαλόσωμο αυστραλιανό κουνέλι με ένα μπούμερανγκ, η Tooth ένα πετούμενο πλάσμα που έχει υπό την επίβλεψή της ένα στρατό μικροσκοπικών νεράιδων και ο Sandman ένας ιδιαίτερα ικανός καβγατζής που επικοινωνεί μέσω εικόνων που παράγει πάνω από το κεφάλι του.

    Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Peter Ramsey, ενώ οι κριτικές είναι πολύ καλές συνολικά.

    Στις ελληνικές αίθουσες από 29 Νοεμβρίου.


     
    Rise of the Guardians trailer 2 από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι Πέντε Θρύλοι - Rise of the Guardians Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top