F Classics: Ματωμένο Ρουμπίνι - Bloodstone (1988) - FilmBoy Classics: Ματωμένο Ρουμπίνι - Bloodstone (1988) - FilmBoy
  • Latest News

    Classics: Ματωμένο Ρουμπίνι - Bloodstone (1988)


    Το Bloodstone είναι μια ταινία του Dwight H. Little (Halloween 4, Murder at 1600, Tekken).
    Στο Bloodstone παρακολουθούμε τον Sandy McVey και την Stephanie, ένα ζευγάρι Αμερικάνων που ταξιδεύουν στην Ινδία για διακοπές. 
    Χωρίς να το γνωρίζουν, κουβαλάνε ένα σπάνιο ρουμπίνι, με το όνομα Bloodstone. 
    Μια σατανική συμμορία θα απαγάγει την Stephanie και ο Sandy θα συμμαχήσει με έναν τρελό Ινδό ταξιτζή, τον Shyam Sabu, για να την σώσει. 

    Ο Νίκος Μαστοράκης επιστρέφει, αυτήν την φορά ως παραγωγός, σεναριογράφος και μοντέρ, ώστε να μας προσφέρει μια διασκεδαστική, σχεδόν άμυαλη περιπέτεια γυρισμένη στo Μπανγκαλόρ της Ινδίας.
    Ο Μαστοράκης έχοντας εδραιωθεί στον χώρο του κινηματογράφου μαζί με την εταιρεία του, την Omega Pictures, αποφασίζει να «εισβάλει» και στην Ασιατική κινηματογραφική αγορά, προσλαμβάνοντας για πρωταγωνιστή του, τον διάσημο Ινδό ηθοποιό Rajinikanth, στον πρώτο του αγγλόφωνο ρόλο.

    Το αποτέλεσμα είναι το Bloodstone, μια χαρισματική αυτό-παρωδία του είδους της περιπέτειας, με ένα απλοϊκό και χιουμοριστικό σενάριο, ίσα-ίσα για να κλείσουμε για λίγο το μυαλό μας και να ξεχάσουμε τις σκοτούρες της ρουτινιάρικης ζωής μας. 


    Είναι ξεκάθαρο ότι ταινίες σαν το Bloodstone, δεν πρόκειται να ξαναγυριστούν.
    Το Bloodstone είναι ένας πνευματικός απόγονος της δεκαετίας του ’80, με όλη την αθωότητα και τον χαβαλέ που περιείχε εκείνη η δεκαετία.
    Τα ηνία της σκηνοθεσίας, τα ανέλαβε ο Dwight H. Little, ο οποίος μετά από αυτήν την ταινία έκανε μια λαμπρή καριέρα στο Hollywood.

    Τα σκηνικά και τα χρώματα είναι όμορφα και σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική μουσική του Jerry Grant κάνει την κινηματογραφική εμπειρία ιδιαίτερα ψυχαγωγική.
    Οι ερμηνείες είναι καρτουνίστικες, χωρίς όμως να τους λείπει η ζωντάνια. 
    Ιδιαίτερα αστεία η ερμηνεία του Charlie Brill ως επιθεωρητή Ramesh.

    Το Bloodstone είναι μια ταινία για να περάσεις την ώρα σου με τον πιο ακίνδυνο τρόπο και μπορεί μετά την προβολή της να την ξεχάσεις αμέσως, ώστε υστέρα να την απολαύσεις ξανά από την αρχή. 

    Παναγιώτης Γλυνός

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Classics: Ματωμένο Ρουμπίνι - Bloodstone (1988) Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top