F TV Series Review: Control Z (2020) - FilmBoy TV Series Review: Control Z (2020) - FilmBoy
  • Latest News

    TV Series Review: Control Z (2020)




    Η νέα παραγωγή του Netflix μεξικανικής καταγωγής ήρθε για να μπλέξει το μυστήριο, τη σαπουνόπερα και το κλασικό teen series σενάριο. 
    Καθόλου αποτυχημένη προσπάθεια καθώς τα μόλις 8 επεισόδια της σειράς (που δεν ξεπερνούν τα 40 λεπτά το καθένα) είναι απολαυστικότατα. 
    Πολλοί θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι η συνταγή είναι δοκιμασμένη πολλές φορές στο παρελθόν αλλά προσωπικά είδα κάτι το διαφορετικό σε αυτή τη σειρά. 



    Νομίζω πως προσπαθεί να μιλήσει για πολύ σοβαρά και πάντα καίρια ζητήματα στα σχολεία, το bullying, τη διαφορετικότητα, τα προσωπικά δεδομένα, τα ναρκωτικά, με έναν έξυπνο τρόπο. 
    Πετυχαίνει, λοιπόν, να ξεκινήσει αυτή τη συζήτηση και αν και δεν εμβαθύνει όσο θα έπρεπε, κάνει τουλάχιστον μία αρχή.

    Η σειρά επικεντρώνεται σε ένα υπερσύγχρονο μεξικανικό σχολείο όπου ένας χάκερ αποκαλύπτει αρχικά ότι μία μαθήτρια είναι τρανσέξουαλ και απειλεί στη συνέχεια να αποκαλύψει τα μυστικά όλων των μαθητών του σχολείου σπέρνοντας τον πανικό. 
    Καθώς τα μυστικά βγαίνουν στη φόρα ένα ένα, η Sofia, μία εκκεντρική, δυναμική και ιδιαιτέρως παρατηρητική μαθήτρια, αναλαμβάνει να αποκαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά.

    Ομολογώ πως αγάπησα αυτή τη σειρά γιατί εκτός από την αγάπη μου για τις ισπανόφωνες σειρές, γίνεται αναφορά σε φλέγοντα προβλήματα της εποχής μας που έχουν να κάνουν με τους νέους και το σχολείο. 
    Ο εθισμός στα social media έχει φέρει μία νέα εποχή στην οποία προσωπικά δεδομένα είναι εύκολο να δημοσιοποιηθούν και να βλάψουν τον καθένα από εμάς αλλά και να δώσουν τροφή για σχολιασμό και εκφοβισμό σε άλλους ανθρώπους. 



    Χαρακτηριστικά που θεωρούνται ταμπού μπορούν να γίνουν αφορμή για συζήτηση από κακεντρεχείς και μη, φτάνοντας σε σημείο να καταστρέψουν ζωές και να οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο κάποιου. 
    Η σειρά συμπεριλαμβάνει σχεδόν όλες τις αρνητικές συνέπειες, ακραίες και μη, στις οποίες κάποιος νέος μπορεί να οδηγηθεί όταν τον διακατέχει φόβος, οργή ή ανασφάλεια. 

    Η πρωταγωνίστρια Sofia είναι ένας κλασικός χαρακτήρας teen σειρών, βασισμένος στο στερεότυπο της μοναχικής και έξυπνης κοπέλας που δεν μοιάζει με τις άλλες. 
    Έχει την ικανότητα να κατανοεί χαρακτήρες μέσω της παρατήρησης και είναι πιο ευφυής από όλους τους άλλους. 
    Ωστόσο δεν παύει να είναι ευάλωτη και ψυχικά ασταθής. 
    Οι υπόλοιποι χαρακτήρες της σειράς, οι περισσότεροι επίσης χτισμένοι πάνω σε στερεότυπα, είναι ενδιαφέροντες και όμορφα πλασμένοι. 
    Ηθοποιοί και δημιουργοί έκαναν πολύ καλή δουλειά και αυτό φαίνεται από την ευκολία που σε συνεπαίρνουν τα επεισόδια. 
    Ένα μεσημέρι στον καναπέ και έχεις τελειώσει όλη τη σεζόν χωρίς να βαρεθείς δευτερόλεπτο.

    Οι δημιουργοί της σειράς Miguel García Moreno, Adriana Pelusi, Carlos Quintanilla φροντίζουν να υπενθυμίζουν συνεχώς το μυστήριο γύρω από την ταυτότητα του χάκερ, τον οποίο ομολογώ δεν ήταν καθόλου εύκολο να προβλέψεις, και έτσι να κρατούν το ενδιαφέρον ζωντανό. 
    Φυσικά, στο τέλος δεν μας αφήνουν με την απορία, όμως σίγουρα θα θέλαμε και μία δεύτερη σεζόν για να χωνέψουμε καλά ό,τι συνέβη στην πρώτη.

    Οι υπερβολές, τα μελλοδράματα και η συμβατικότητα της μεξικάνικης σαπουνόπερας δεν αρκούν για να σε εμποδίσουν να απολαύσεις αυτό το εύπεπτο και ολόφρεσκο teen δράμα μυστηρίου.

    Ζωή Γιαννακούλη.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: TV Series Review: Control Z (2020) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top