F Νέα ταινία Silent Hill ετοιμάζει ο Christophe Gans! - FilmBoy Νέα ταινία Silent Hill ετοιμάζει ο Christophe Gans! - FilmBoy
  • Latest News

    Νέα ταινία Silent Hill ετοιμάζει ο Christophe Gans!


    Ο Christophe Gans είναι μια περίπτωση σκηνοθέτη που παρότι έχει συνδέσει το όνομά του με πραγματικά αγαπημένες -cult- ταινίες, η καριέρα του ποτέ πραγματικά δεν απογειώθηκε. 
    Το La Belle et la Bête ήταν το μεγάλο του στοίχημα στο οποίο απέτυχε να ανταποκριθεί, με το μόνο νέο του που είχαμε έκτοτε ήταν η διασκευή του Corto Maltese που ήταν έτοιμη να μπει για γυρίσματα στις αρχές του 2019 όμως ο ξαφνικός θάνατος του παραγωγού Samuel Hadida, το ακύρωσε.

    Η δεκαετία άλλαξε και ο Γάλλος σκηνοθέτης φαίνεται πως βρήκε το επόμενό του λιμάνι, το οποίο έχει ξαναεπισκεφτεί και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, εκείνο των video game adaptations (vga).

    Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του σε γαλλική ιστοσελίδα, ο Gans βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης δύο ταινιών βασισμένες σε βιντεοπαιχνίδια, του Silent Hill και Fatal Frame.




    Όπως σίγουρα θυμάστε, ο Christophe Gans ήταν ο σκηνοθέτης της πρώτης ταινίας Silent Hill, του καλύτερου κατά τη γνώμη μου video game adaptation. 
    Δυστυχώς, λόγω του ότι τότε ήταν απασχολημένος με ένα άλλο vga, εκείνο του Onimusha, το οποίο προς μεγάλο ειρωνεία δεν υλοποιήθηκε ποτέ, δεν μπόρεσε να αναλάβει το sequel, με τα γνωστά αποτελέσματα του εξαμβλώματος που ξέρουμε ως Silent Hill: Revelation.

    Ο Gans είχε δηλώσει πως ούτε είδε ούτε πρόκειται να δει ποτέ το Revelations και φαίνεται πως παρά τα χρόνια που πέρασαν η αγάπη του για το ip παρέμεινε ζωντανή, ετοιμάζοντας μία νέα ταινία, για την οποία το μόνο που αποκάλυψε είναι πως η θα κρατήσει την ατμόσφαιρα της μικρής πουριτανής αμερικάνικης πόλης, χωρίς να αποκαλύπτει αν θα είναι sequel ή reboot.

    Εκτός του νέου Silent Hill, ο Gans σε συνεργασία με τον Victor Hadida (αδερφό του Samuel) έχει στα σκαριά και το vga του Fatal Frame, ενός βιντεοπαιχνιδιού που για να είμαι ειλικρινής έχω μόνο ακουστά μιας και βγήκε μόνο σε κονσόλες (PCMR) αλλά απ' όσα βρήκα είναι ένα haunted house survival horror τοποθετημένο στην Ιαπωνία.

    Και τα δύο projects είναι προς το παρόν στο στάδιο της ανάπτυξης και μέχρι αν φτάσουν στην υλοποίηση έχουν ακόμα πολύ μέλλον. 

    Ελπίζουμε να τα καταφέρουν...

    Αλέξανδρος Κυριαζής



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Νέα ταινία Silent Hill ετοιμάζει ο Christophe Gans! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top