F Κριτική: Στα Μαχαίρια - Knives out (2019) - FilmBoy Κριτική: Στα Μαχαίρια - Knives out (2019) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Στα Μαχαίρια - Knives out (2019)



    Όταν ένας εύπορος μεγαλοεκδότης βρίσκεται νεκρός με κομμένο λαιμό και ένα μαχαίρι στα χέρια του, η υπόθεση μοιάζει εύκολη για την αστυνομία. 
    Ο ντετέκτιβ Benoit Blanc όμως δεν συμμερίζεται την προφανή εξήγηση της αυτοκτονίας. 
    Έτσι όλοι οι ένοικοι και οι επισκέπτες της εν λόγω τραγικής βραδιάς καλούνται σε ανάκριση. 
    Κάπου εκεί γνωρίζοντας σιγά σιγά τους χαρακτήρες, τόσο περισσότεροι μοιάζουν να είναι οι πιθανοί δολοφόνοι καθώς κίνητρα και τεταμένες διαπροσωπικές σχέσεις αποκαλύπτονται σταδιακά.

    Θυμίζει και θα μπορούσε να αποτελεί τη βάση κάποιου βιβλίου της Αγκάθα Κρίστι, αλλά πρόκειται για μια φρέσκια ιδέα που υλοποιεί ο σκηνοθέτης Rian Johnson, εκμοντερνίζοντας το συγκεκριμένο είδος ταινιών. 
    Προσπαθώντας να επεκτείνει τις περισσότερες κινηματογραφικές μεταφορές της διάσημης συγγραφέως που πολλές φορές τελματώνουν σε μια ακαδημαϊκή αναζήτηση του ενόχου, ο Johnson με μια ζωντανή αφήγηση που χαρακτηρίζεται από ωραίο σκηνοθετικό ρυθμό και εύστοχο χιούμορ, πετυχαίνει να τραβήξει το ενδιαφέρον και να δώσει ένα πρωτότυπο αποτέλεσμα που σέβεται όμως πάντα το παρελθόν του. 

    Το σενάριό του από την άλλη, αν και δίνει υποσχέσεις, μοιάζει να αποκαλύπτει αρκετά γρήγορα τα μυστικά του, και σε συνδυασμό με τη λίγο παραγεμισμένη διάρκεια δεν εντυπωσιάζει στο βαθμό που περιμέναμε-ελπίζαμε.


    Πέρα όμως από τις σεναριακές ανατροπές, σημαντικότατο στοιχείο αποτελούν και οι καλογραμμένοι χαρακτήρες, που κερδίζουν πόντους από ένα εξαιρετικό καστ. 
    Στον ρόλο του ερευνητή, ανάμεσα στις υποχρεώσεις του ως Bond, βρίσκεται ο Daniel Craig (Logan Lucky) ο οποίος σπάει το έμφυτο βρετανικό στυλ και προφορά (όχι απόλυτα πετυχημένα αλλά αρκετά «ψαρωτικά») αναζητώντας σαν άλλος Πουαρό τον ένοχο. 

    Ακόμα πιο απολαυστικοί δίπλα του οι εξαιρετικοί Jamie Lee Curtis (Halloween), Don Johnson (Vault), Michael Shannon (12 Strong), Toni Collette (Velvet Buzzsaw) ενώ ακολουθούν χωρίς να υστερούν οι Chris Evans (Avengers: Endgame), Ana de Armas (Blade Runner 2049), Christopher Plummer (All The Money In The World).

    Μια ταινία που προτείνεται σίγουρα στους φίλους του μυστηρίου και της Αγκάθα Κρίστι, με την ιστορία να δίνεται με μια σύγχρονη τεχνική που συμβάλει σε μια ευχάριστη παρακολούθηση, καταφέρνοντας να διαφοροποιηθεί από ανάλογης θεματολογίας φιλμ.

    Στους κινηματογράφους από 5 Δεκεμβρίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Στα Μαχαίρια - Knives out (2019) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top