F Κριτική: Οι Άγγελοι του Τσάρλι - Charlie's Angels (2019) - FilmBoy Κριτική: Οι Άγγελοι του Τσάρλι - Charlie's Angels (2019) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Οι Άγγελοι του Τσάρλι - Charlie's Angels (2019)



    Το franchise που ξεκίνησε με τη θρυλική πλέον τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του '70 και συνεχίστηκε κινηματογραφικά το 2000 και το 2003, ανανεώνεται με νέα σύνθεση. 
    Χωρίς τις Cameron Diaz, Drew Barrymore και Lucy Liu που πρωταγωνιστούσαν στις δύο προηγούμενες ταινίες, η τελευταία προσθήκη μοιάζει με ένα έμμεσο sequel καθώς συνεχίζει τον μύθο που προϋπήρχε, αλλά κυρίως αποτελεί ένα reboot που μας συστήνει νέες πρωταγωνίστριες σε μια νέα εποχή κατασκοπείας.

    Την ευθύνη για αυτό το εγχείρημα αναλαμβάνει η Elizabeth Banks (The Happytime Murders) στη δεύτερη σκηνοθετική δουλειά της μετά το Pitch Perfect 2 (αλλά και πρώτη σεναριακά), επιστρατεύοντας ένα φρέσκο καστ όπου ηγείται η Kristen Stewart (Personal Shopper) δίπλα στις Naomi Scott (Aladdin) και Ella Balinska.

    Αυτά είναι τα δεδομένα της ταινίας. 
    Και ορισμένα ακούγονται ενδιαφέροντα. 
    Το αποτέλεσμα όμως δεν ανταποκρίνεται ούτε στο παρελθόν της σειράς, ούτε στις συγκρατημένες έστω προσδοκίες που μπορεί να δημιουργήσει.


    Με μια υπερβολικά γυαλιστερή και Hollywood-ιανή απεικόνιση στήνεται μια κοσμοπολίτικη περιπέτεια αλά Mission Impossible, στην οποία τα τεράστια σεναριακά άλματα σε συνδυασμό με τους κουραστικούς διαλόγους σε κάνουν να χάνεις από την αρχή το ενδιαφέρον σου. 
    Ακόμα και αν το γυναικείο καστ δείχνει ορεξάτο, η ευχάριστη διάθεση δεν διαπερνάει την οθόνη ώστε να γίνει η θέαση τουλάχιστον διασκεδαστική, ενώ η υπέρμετρη αυτοπροβολή τους δημιουργεί μια άχαρη συχνά απεικόνιση που χάνει οποιοδήποτε κοινωνικό μήνυμα θα ήθελαν να στείλουν σε εποχές metoo.

    Δίπλα στις πρωταγωνίστριες συναντάμε σε μικρούς ρόλους τους Patrick Stewart (Logan), Djimoun Hounsou (Shazam!), Sam Claflin (Adrift). 
    Όλοι τους όμως μοιάζουν αμήχανοι δίπλα στο βασικό καστ, με τους μονόπλευρους χαρακτήρες τους να μην προσφέρουν κάτι περισσότερο. 
    Όπως τελικά και όλο το σύνολο της ταινίας η οποία δεν μένει παρά για ελάχιστους λόγους στη μνήμη.

    Στους κινηματογράφους από 21 Νοεμβρίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Οι Άγγελοι του Τσάρλι - Charlie's Angels (2019) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top