F Ολοκληρώθηκε το 9ο MICRO μ Festival - FilmBoy Ολοκληρώθηκε το 9ο MICRO μ Festival - FilmBoy
 • Latest News

  Ολοκληρώθηκε το 9ο MICRO μ Festival


  IMMF 2019: Αυλαία με γεμάτες αίθουσες σε 12 Πόλεις 
  «Μικρός» Κινηματογράφος σε ζωντανή σύνδεση

  Το IMMF 2019 από τις 9 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου έδωσε την ευκαιρία σε ένα κοινό σκορπισμένο από άκρη σε άκρη της Ευρώπης να απολαύσει μοναδικές ταινίες μικρού μήκους,  αλλά και να μπει σε έναν έμμεσο διάλογο με τους δημιουργούς  επιλέγοντας μέσω ζωντανής ψηφοφορίας εκείνες που το άγγιξαν περισσότερο.

  Στην κεντρική εκδήλωση του φεστιβάλ, το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, οι αίθουσες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Χανιά, Ηράκλειο, Ξάνθη, Τρίπολη, Πτολεμαΐδα, Ρέθυμνο, Παρίσι, Αλεξάνδρεια και Κοπεγχάγη γέμισαν με θεατές που, αφού παρακολούθησαν ταυτόχρονα  τις δεκαπέντε ταινίες μικρού μήκους από Έλληνες δημιουργούς, ψήφισαν την αγαπημένη τους ταινία. 

  Η ταινία του Γιώργου Γεωργακόπουλου "Ιφιγένεια: Όχι πια δάκρυα" συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στη ζωντανή ψηφοφορία των θεατών και των δώδεκα πόλεων και αναδείχθηκε για φέτος η αγαπημένη ταινία του φεστιβάλ.
  Η απονομή των βραβείων  του κοινού και της επιτροπής του IMMF 2019 πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ σε ειδική τελετή την οποία παρουσίασε ο απολαυστικός Αντώνης Κρόμπας σε ζωντανή σύνδεση με τις πόλεις.

  Το Micro μ Festival 2019 έκλεισε την Κυριακή το βράδυ τη φετινή του διοργάνωση με το διεθνές τμήμα των προβολών του, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.  
  Εξαιρετική απήχηση στο κοινό είχε και η άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση, στα πλαίσια του ειδικού αφιερώματος  «Micro Future: Η Τεχνολογία του Αύριο», που έγινε στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Παρασκευή 11/10. 
  Στο πλαίσιο του ίδιου αφιερώματος προβλήθηκαν επίσης  και 9 διεθνείς ταινίες μικρού μήκους  στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Πτολεμαΐδα και τη Ξάνθη.  
  Η ενότητα αυτή υλοποιήθηκε  στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.


  Η κατάταξη των αποτελεσμάτων, έπειτα από την καταμέτρηση των ψήφων διαμορφώθηκε ως εξής: 
  Η αγαπημένη ταινία  «Ιφιγένεια: όχι πια Δάκρυα» του Γιώργου Γεωργακόπουλου 
  2η «Muffin» του Daniel Bolda
  3η «Heatwave» του Φωκιωνα Ξενου Fokion Xenos
  4η «Chopper» του Γιώργου Καψανάκη Giorgos Kapsanakis
  5η «Τέταρτος Τοίχος» του Δημήτρη Γκότση Dimitris Gkotsis

  Η Αγαπημένη Ταινία του IMMF2019 , Ιφιγένεια: όχι πια Δάκρυα, με αφορμή την επίσκεψη μίας κοπέλας στο σπίτι των γονιών του μελλοντικού της συζύγου, πραγματεύεται σε σουρεαλιστικό επίπεδο την καθημερινή μάχη της παιδικότητας του κάθε ανθρώπου απέναντι στα στερεότυπα της κοινωνικής συμπεριφοράς.  Η Σοφία Σασλή στο ρόλο της νεαρής και ο Τίμος Παπαδόπουλος στο ρόλο του συντρόφου της, πλαισιώνονται από την καταλυτική παρουσία της μικρής Λύδιας Μουφτόγλου.  

  Τα βραβεία που έδωσε η επιτροπή του φεστιβάλ πέραν του βραβείου κοινού τα οποία έχουν ως εξής:
  Βραβείο Σκηνοθεσίας στον Daniel Bolda για την ταινια Muffin
  Βραβείο Σεναρίου στον Γιώργο Γεωργακόπουλο για την ταινία Ιφιγένεια: όχι πια δάκρυα
  Βραβείο Αντρικής Ερμηνείας στον Γιώργο Πυρπασόπουλο για την ταινία Mila
  Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στην Ευθαλία Παπακώστα για την ταινία Mila 


  Τα έπαθλα που δόθηκαν στους τρείς πρώτους σκηνοθέτες συνολικής αξίας άνω των 3.000  ευρώ ήταν ευγενικές χορηγίες των εταιριών RGBStudios, Nikon, BLK  και VIDEOPRESS  και αφορούν υπηρεσίες postproduction ή ενοικίασης εξοπλισμού. 

  • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Ολοκληρώθηκε το 9ο MICRO μ Festival Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
  Scroll to Top