F Joker trailer: O Joaquin Phoenix στο origin του διασημότερου comic-book villain! - FilmBoy Joker trailer: O Joaquin Phoenix στο origin του διασημότερου comic-book villain! - FilmBoy
  • Latest News

    Joker trailer: O Joaquin Phoenix στο origin του διασημότερου comic-book villain!


    Όταν πριν περίπου δύο χρόνια ο Todd Phillips, σκηνοθέτης της τριλογίας The Hangover, δημοσιοποίησε πως έχει στα σκαριά μία Joker origins movie με πρωταγωνιστή τον Joaquin Phoenix και παραγωγό τον Martin Scorsese, και μόνο η ανάγνωση της είδησης ήταν σχεδόν σουρεαλιστική! 
    Μπορεί ο τελευταίος να μη συμμετείχε τελικά στο project, όμως η ταινία προχώρησε, και εμπνευσμένη από τις ταινίες του, Taxi Driver, Raging Bull και The King of Comedy, το λακωνικά τιτλοφορημένο Joker είναι έτοιμο να κάνει πρεμιέρα.

    Η ταινία εξερευνά τον κόσμο του Άρθουρ Φλεκ, ενός ανθρώπου που αντιμετωπίζει την σκληρότητα και την απόλυτη περιφρόνηση της κοινωνίας, ταυτόχρονα με την αδιαφορία ενός συστήματος που του επιτρέπει να περνά από την ευάλωτη πλευρά στην καταστροφική. 

    Ο Άρθουρ δουλεύει ως κλόουν το πρωί και ως stand up κωμικός τα βράδια. 
    Πολύ γρήγορα συνειδητοποιεί ότι ο περίγελος είναι ο ίδιος και όχι αυτά που λέει ή κάνει. 
    Το ανεξέλεγκτο γέλιο του που ξεσπά τις λάθος στιγμές, αποδεικνύει ότι αδυνατεί να συντονιστεί με το κοινό του. 
    Κι όσο προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση τόσο περισσότερο γελοιοποιείται και αφήνει τον εαυτό του εκτεθειμένο, ακόμα και σε περιστατικά βίας. 

    Ο Άρθουρ, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη φροντίδα της “εύθραυστης” μητέρας του, είναι σε διαρκή αναζήτηση της πατρικής αγάπης που δεν είχε ποτέ. 
    Ψάχνει να την βρει είτε στον πλούσιο επιχειρηματία Τόμας Γουέιν, είτε στον παρουσιαστή της τηλεόρασης, Μιούρεϊ Φράνκλιν. 
    Καθώς κινείται σε έναν υπαρξιακό φαύλο κύκλο, μεταξύ πραγματικότητας και τρέλας, αρκεί μια λανθασμένη επιλογή του, για να προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση κλιμακούμενων και, τελικά, ολέθριων γεγονότων.

    Το σενάριο έχει γράψει ο Phillips μαζί με τον Scott Silver (The Fighter) και δίπλα στον Phoenix σ
    υμπρωταγωνιστούν οι Robert De NiroZazie Beetz (Deadpool 2) και Frances Conroy (Stone).

    Η ταινία είναι ανεξάρτητη από το DCEU, όμως ο Phoenix δήλωσε πως το συμβόλαιο που υπέγραψε με την Warner προβλέπει και sequels. 

    Με την εμπορική επιτυχία δεδομένη λόγω και πολύ μικρού κόστους, κάτι μου λέει πως ο Joker θα επιστρέψει...

    Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα σε ελάχιστα 24ωρα στο φεστιβάλ Βενετίας, ενώ στα μέρη μας θα τη δούμε στις 3 Οκτωβρίου. 

    Απολαύστε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Joker trailer: O Joaquin Phoenix στο origin του διασημότερου comic-book villain! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top