F Δόλωμα Γένους Θηλυκού - Stone - FilmBoy Δόλωμα Γένους Θηλυκού - Stone - FilmBoy
  • Latest News

    Δόλωμα Γένους Θηλυκού - Stone

    Όχι, σας ρωτάω.
    Τι ταινίες θα κάναμε, τι θέματα θα είχαμε να κινηματογραφήσουμε, αν εμείς οι άντρες μπορούσαμε να κρατάμε κλειστό το φερμουάρ μας και δεν ήμασταν έρμαια στα δίχτυα οποιασδήποτε νεαράς που αφήνει το ντεκολτέ της σε κοινή θέα ή έχει λίγο μεγαλύτερο πόδι από τη φούστα που φοράει; 


    Η αποπλάνηση είναι μια θεματική που το Hollywood αγαπάει σχεδόν όσο όλοι μας. 

    Στο Stone του John Curran θίγονται και άλλα ζητήματα όπως η θρησκεία, η παραπλάνηση, η μεταμέλεια και η δύναμη του ψέματος αλλά το κεντρικό θέμα είναι το πως ...την πατάμε εμείς οι άντρες. 

    Ο Τζακ, ένας ανώτερος υπάλληλος αναστολών (Robert De Niro) είναι στο στάδιο της συνταξιοδότησης αλλά πριν φύγει από την υπηρεσία προσπαθεί να κλείσει κάποιες ανοιχτές υποθέσεις του. 

    Μέσα στη ρουτίνα της δουλειάς του (και της ζωής του όπως φαίνεται) συναντά την υπόθεση του Stone (Edward Norton), ενός έγκλειστου που έχει εκτίσει 8 χρόνια από τη ποινή του και κάνει μια τελευταία προσπάθεια να του χαριστεί το υπόλοιπο, καθώς όπως λέει, αισθάνεται να σπάει μέσα του. 

    Καλεί την όμορφη γυναίκα του (Milla Jovovich) να ...ενθαρρύνει τον Τζακ να είναι ...



    ...ελεήμων και να εγκρίνει την αναστολή του. 

    Καθώς τα κίνητρα και τα ψέματα γίνονται ολοένα και πιο σκοτεινά, βρόμικα μυστικά αποκαλύπτονται για όλους τους εμπλεκομένους που απειλούν να τινάξουν τις ζωές τους στον αέρα. 

    Σημειώστε ότι οι σκηνές της φυλακής είναι γυρισμένες στην State Prison of Southern Michigan, που κάποτε ήταν η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου (!) αλλά πλέον είναι εγκαταλειμμένη και χρησιμοποιείται πολύ συχνά για γυρίσματα ταινιών, όπως το Stone και το Conviction με τη Hilary Swank και τον Sam Rockwell.   

    Από τη μια, η νέα συνεργασία του Edward Norton με το σκηνοθέτη John Curran είναι ενθαρρυντικό στοιχείο (είχαν κάνει μαζί το πολύ καλό The Painted Veil), από την άλλη σκέφτομαι το The Score, τη προηγούμενη ταινία που έπαιξαν μαζί ο Norton με τον De Niro και βάζω τα κλάματα. 

    Από ταλέντο δεν τίθεται θέμα αλλά οι επιλογές και των τριών ηθοποιών (με εξαίρεση ίσως τη Milla Jovovich) τελευταία δεν είναι και οι καλύτερες – αν και ο Norton αρνήθηκε να παίξει στον νέο Hulk, κάτι που μάλλον θετικό το λες. 

    Το Stone έκανε πρεμιέρα πριν λίγες μέρες στο Toronto Film Festival και προχθές στο Fantastic Fest, αλλά στις αίθουσες θα βγει στις 7 Οκτωβρίου, μαζί με την Ελλάδα. 

    Είπαμε, φέτος το φεστιβάλ στο Καναδά ασχολείται με ταινίες που βγαίνουν πολύ λίγες μέρες αργότερα...σαν το φεστιβάλ της Αθήνας θα γίνει σε λίγο. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Δόλωμα Γένους Θηλυκού - Stone Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top