F The Fighter - FilmBoy The Fighter - FilmBoy
  • Latest News

    The Fighter

    Πολλοί σινεφίλ θα μπούνε στις αίθουσες που παίζεται το The Fighter περιμένοντας να δουν το νέο Rocky ή ένα καινούργιο Cinderella Man – ξέρετε, αρρενωπός πυγμάχος ξεπερνά τα προσωπικά του προβλήματα και τους δαίμονες του και γίνεται Πρωταθλητής και αμερικάνικο είδωλο κόντρα σε όλες τις προβλέψεις.

    Ναι, δεν θα πέσουν και πολύ έξω, με τη διαφορά ότι το The Fighter του David O. Russell είναι πιο ‘βρώμικο’, έχει περισσότερο χιούμορ και λιγότερο glamour.

    Είναι η αληθινή ιστορία του ‘Ιρλανδού’ Mickey Ward (Mark Wahlberg), ενός μεσαίων βαρών πυγμάχου που ζούσε στη μικρή εργατο-πόλη Lowell της Μασαχουσέτης στις αρχές της δεκαετίας του 90.

    Ο Mickey ζούσε στη σκιά του αδερφού του Dicky (Christian Bale), ενός άλλου πρώην μποξέρ γνωστό ως Το Καμάρι του Lowell για το κατόρθωμά του να ρίξει κάποτε σχεδόν νοκ-άουτ τον μεγάλο Sugar Ray Leonard προτού τελικά ηττηθεί.

    Ο Mickey θαυμάζει τον αδερφό του ο οποίος εκτελεί και χρέη προπονητή, η μητέρα τους Alice (Melissa Leo) είναι ο μάνατζερ του κάνοντας τη καριέρα του ...οικογενειακή επιχείρηση.

    Δεν υπάρχει ήρωας όμως χωρίς προβλήματα.

    Ο Dicky είναι εθισμένος στα ναρκωτικά και η μητέρα του ...




    ...είναι αλκοολική και ζει με τις μνήμες της δόξας του άλλου αδερφού.

    Ο Mickey είναι αναγκασμένος να πλοηγηθεί ανάμεσα στο μεγάλο του όνειρο, τις οικογενειακές υποχρεώσεις και τα προβλήματα των δικών του ανθρώπων, όλα αυτά μέχρι να συναντήσει τη Charlene (Amy Adams), μια μπαργούμαν που θέλει να βοηθήσει τον Mickey να καθαρίσει το κεφάλι του. 


    Τον σκηνοθέτη David O’Russell δεν τον λες και εργασιομανή καθώς είχε κάνει το I Heart Huckabees το 2004 και πιο πριν το The Three Kings το 1999!

    Τον Christian Bale, όσο κι αν δεν τον συμπαθώ ιδιαίτερα, δε παραβλέπω το γεγονός ότι πρωταγωνίστησε σε κάποιες από τις ταινιάρες της δεκαετίας, όπως το The Dark Knight, το 3:10 to Yuma και το The Prestige αλλά και δε μπορώ παρά να θαυμάσω την αφοσίωση του ως ηθοποιό καθώς στη ταινία εμφανίζεται αγνώριστος, καχεκτικός, αδύνατος, κάτι που – διαβάζω – του πήρε 6 μήνες δίαιτας να το καταφέρει.

    Τέτοιες ακραίες άσχημες μεταμορφώσεις σπάνια πετυχαίνουν αλλά όταν πετύχουν δίνουν Όσκαρ (θυμηθείτε τη Charlize Theron στο Monster).

    Όσο για την Amy Adams, το μόνο ενδιαφέρον είναι η προσπάθειά της – για 1η φορά από όσο θυμάμαι – να περάσει ως hot chick κάνοντας μάλιστα και ερωτική σκηνή με τον Wahlberg.

    6 Υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα εκ των οποίων – εκτίμησή μου – μόνο αυτή του Bale να φαντάζει ανταγωνιστική.

    Στην Ελλάδα θα το δούμε στις 20 Ιανουαρίου 2011 από τη Village.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Fighter Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top